Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year | Topplista för 2021 | Plats 40-21 utan inbördes ordning

Game of the Year | Topplista för 2021 | Plats 40-21 utan inbördes ordning

av Redaktionen

Här har ni de spel som nådde topp 40, men som precis kom utanför topp 10 (se artikeln innehållandes ”Topp 10” här).


Vilket makalöst spelår! Så många spel, så mycket speltid!


I avsnitt 334 Del 1 kunde man höra hur vi stretade fram och tillbaka för att ens lyckas få till en topp 20 – och i avsnitt 334 Del 2 fortsatte vi med att dra ner topp 20 till en topp tio.

Nedan är samtliga spel som står utanför topp tio listan (utan inbördes ordning). 
TIPS! Lyssna på avsnitten ifråga först för att få förståelse kring varför vissa gick vidare och andra inte! Webbspelare finns här nedan, eller tillgång till avsnitten via Nördliv på iTunes, Spotify eller direkt här:


2021 TOPP 40-21 (utan inbördes ordning)


Persona 5 Strikers | recension (Plats 40-11)

Sommaren är över från Persona 5 och vår kära Joker återgår till Tokyo. Men vad som annars skulle varit en tacksamt tillbakalutad termin, blir istället actionfyllt på klassiskt Persona-manér. Med denna fortsättande del visar verkligen gänget bakom Persona spelen att de är relevanta!


Olija | recension (Plats 40-11)

Med vad som först verkade vara ett blekt och ödesmättat äventyr i pixelart sågs förvandlas till ett spel om hopp, godhet och kärlek. Då visste vi att Olija verkligen var något helt annat. Med träffsäker berättelse, varvat med 2D skrollande karaktärer i minimalistisk tappning, lyckas Olija förse sin spelare med mycket mer spelglädje och inlevelse än många andra. Ett unikt äventyr att uppleva helt enkelt!

Lila


Ys IX: Monstrum Nox | recension (Plats 40-11)

När action-RPGs av gamla skolan möter nutid kan man få något som Ys IX. Dess pålitliga speldesign tillåter dig inte bara få en djup story som bör fungera för de flesta – men framförallt en dynamisk actionstil som kommer gillas av mer aggressivt lagda spelare. För att inte tala om att man kan utnyttja höjden i spelvärlden på ett fräscht sätt!

Krossa kristallerna!


Bravely Default 2 | recension (Plats 40-11)

I en saga där valen är lika viktiga sett till dialoger som vilken karaktär du spelar som – står verkligen nya Bravely Default 2 ut extra mycket. Den söta JRPG-ytan ackompanjeras av lika söta Chibifigurer som blir svåra att värja sig emot. Ett spel som många säkerligen har lätt att ta till sig.

Utforskande…


Lost Words: Beyond The Page | recension (Plats 40-11)

Att som barn försöka hantera sorg och ledsamhet är inte alltid lätt. Vad vår karaktär Izzy då gör är att skapa berättelser som ett sätt att hantera sitt vardagsliv. Detta blir äventyren du spelar samtidigt som hennes dagboksinlägg även de har en interaktiv flärd. Detta indiespel spelar på ens hjärtesträngar på ett oväntat effektivt sätt… och är värt att titta in!


Monster Hunter Rise | recension (Plats 40-11)

När nya element presenteras i en annars så standardiserad spelserie som Monster Hunter kan man bara vara tacksam. Ett intressant narrativ, sköna strider och ett förvånansvärt snyggt yttre på Nintendo Switch gör detta till ett måste för monsterdiggare!

Plocka upp monsterdelar…


Necromunda: Hired Gun | recension (Plats 40-11)

Kombinera Dooms rapphet, Titanfalls väggspringande med Warhammer 40K:s smutsiga och råkokta värld och du får ett förstapersonsspel som står ut på ett högst underhållande sätt. Dess blodiga bärsärkargång genom både berättelse och fiender lämnar få spelare med tid att andas… ett tillvägagångssätt som verkligen är dess främsta styrka.


Strangeland | recension (Plats 40-11)

Morbida drömlandskap, pratade hägringar och märkliga pussel finns att hämta i detta unika peka-klicka äventyr som spelar lika mycket med skräckelement som bisarr humor. Dess retroartade stil ackompanjeras av lika somber ljudbild och skapar ett av 2021 års mest annorlunda spelupplevelser.


Mighty Goose | recension (Plats 40-11)

Den mäktiga gås vi porträtterar i 2021 års Mighty Goose är episkt actionfylld på klassiskt sidskrollande manér. Denna rättframma och utmanande titel är ett sånt där spel som få hann se, men många hann njuta av när de väl testade. Humor och benhårda fåglar utlovas i denna undanskymda actiontitel!


Tohu | recension (Plats 40-11)

Pussel i härligt abstrakta miljöer löses av med en djupare story än man först trott. Den estetiskt vågade stilen och de intrikata pussellösningar som finns här skapar ett peka-klicka:eskt spel som vinner mycket på sin ’quirky’-ness. Ett måste för äventyrssugna indieälskare där ute!


Backbone | recension (Plats 40-11)

Noirdeckare i existentialistisk kris hittas här, där en värld av antropomorfiska karaktärer slåss om vår uppmärksamhet. Den sköna berättarstilen, parat med välskrivna karaktärer och fantastiskt utseende gör detta till ett måste. Att det dessutom målar upp en så somber och på många sätt bottenlös håla av hopplöshet gör att man stannar längre. För tro det eller ej, det är uppfriskande i spelsammanhang och görs väldigt väl här!

En levande och vacker värld!


NieR Replicant ver.1.22474487139 | recension (Plats 40-11)

En tio år gammal kultklassiker är tillbaka med stil. Med förbättrad grafik, ny stridsmekanik och extra story kan båda nya så väl som gamla fans hoppa in och få en fräsch upplevelse.  

Yonah och hennes beskyddande storebror.


Scarlet Nexus | recension (Plats 40-11)

Spela som Yuito eller Kasane i en framtida värld där alienliknande varelser kallade för ”The Others” invaderar jorden.  Med en gripande berättelse,  tajt actionbetonad stridsmekanik och stilistisk grafik gör denna titel till ett måste för fans av genren.

Stylish!

 

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 | recension (Plats 40-11)

Blodig krypskytteaction och banor med mycket omspelningsvärde är förnamnet på denna och slafsigt tillfredsställande titel.  Genuint roligt gameplay paras med bra visuell återgivning för att nå sig ända hit.

Visst hatar du när näsblod plötsligt bara kommer!


NEO: The World Ends With You | recension (Plats 40-11)

Uppföljaren till ett av de mest hyllade RPG:erna på DS är nu äntligen här. Följ Rindo och hans kompanjoner genom The Reapers game i en blandning av actionbetonade strider, färggrann grafik och ett pampigt soundtrack.

Fartfyllda strider!


Life is Strange: True Colors | recension (Plats 40-11)

Följ Alex Chen när hon reser till sin bror i Haven Springs.  Använd din empatiska superkraft för att göra någons dag lite bättre. En greppande berättelse är förnamnet på denna emotionellt tunga upplevelse som många säkert kan relatera till.


Eastward | recension (Plats 40-11)

The Legend of Zelda möter Earthbound i detta retroartade pixeläventyr där gruvarbetaren John och den unga Sam ger sig österut för att ta reda på sanningen om världen.  Den tjusiga pixelgrafiken och charmiga berättelsen är huvudpelarna i detta härliga äventyr.


Back 4 Blood | recension (Plats 40-11)

Zombies, skjutjärn och kompisar. Bättre än så blir det inte när Turtle Rock kommer med ännu en zombie-skjutare där du i goda vänners lag slår dig fram från ena sidan av kartan till den andra. Lägg till att du kan bygga en egen kortlek med bonusförmågor och allt bara klaffar. 


Halo Infinite | recension (Plats 40-11)

Återkomsten för Master Chief var späckad och nytänkande. En semi-öppen värld öppnar upp sig efter ett tag och ger dig både äventyrande såväl som änterhake-action på det allra roligaste sättet. Att se den gode Master Chief puckla smågrunts nerför stup, skrikandes hela vägen var och är härligt underhållande. Att spelet även ackompanjerades av ett ännu bättre multiplayerläge som dessutom var gratis, var som ett fantastiskt grädde på det berömda moset!


Shin Megami Tensei V | recension (Plats 40-11)

Änglar och demoner hittas i den apokalyptiska värld som breder ut sig framför dig i detta spel. Ett spel där dessa typer av karaktärer till och med kan övertalas om att slå följe med dig. Ja, SMTV är ett underhållande JRPG, med ett säreget utseende som alla med Nintendo Switch gör rätt i att testa.


Chorus | recension (Plats 40-11)

När rymdopera möter shoot-em-up ute i universum får man Chorus. Ett tekniskt snyggt spel, som utnyttjas väl i sina snabba manövreringar medan man arkadmässigt gör uppdrag och nystar i den intrikata handling som finns här. Oväntat underhållande spel som verkligen tar en ut i kosmos på ett skönt sätt!


Death´s Door | recension (Plats 40-11)

Krax! Som dödens arbetshäst är det din uppgift att samla ihop själar som hållit sig kvar vid livet alldeles för länge. En souls-like med ett mysterium i bakgrunden, varierade vapen och en självsäker grafisk stil gör detta till en solklar hit spelåret 2021.  

Vart har man sett denne riddare förr?


Humankind | recension (Plats 40-11)

Det är med van hand som Amplitude Studios formar sin nästa del av icke-linjära 4X spel. Istället för att spela som ett land spelar du som din egna mix av olika kulturer, för att i slutändan hitta den mest brutna kombinationen någonsin. Spel är inte alltid så bra för kropp, men här kan du träna din knopp!


Little Nightmares II | recension (Plats 40-11)

Gulligull blandat med skräck är något som vi alltid vill ha mer av, speciellt när man får ta hand om, och hålla handen på, en kompis. Lite pussel, äcklig kroppsskräck och jag vill blunda samtidigt som jag vill spela mer. Små mardrömmar välter ofta stor karl.  


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin | recension (Plats 40-11)

När Rathalos försvinner från världen på en enorm skala, uppdagas en ny berättelse som kommer att visa att man inte bara kan ändra om befintliga spelserier – men att man också kan göra det bra. Detta rafflande spel bjuder på en visuellt uppdaterad ’look’, turbaserade strider och härliga sidokaraktärer som var precis som behövdes för att ge liv åt Monster Hunter serien extra mycket.

Attackera monsterdelar!


Psychonauts 2 | recension (Plats 40-11)

Med skruvad humor och mörk satir lyckas Psychonauts 2 få de flesta spelare att le. Att det dessutom lyckas bjuda på härligt plattformande, abstrakt världsdesign och en unik stil är verkligen eggande. Ett spel som kommer gå till historien på flera sätt! Ett måste att spela helt enkelt!

Psykedeliskt så det räcker till och blir över.


Ratchet & Clank: Rift Apart | recension (Plats 40-11)

När det kommer till tekniskt avancerade spel som utnyttjar det som den nya generationen av Playsttation – då står nya Ratchet & Clank ut. Med en härligt välskriven story, skön karaktärisering och fantastisk grafik/ljud, går det inte annat än att gapa åt härligheten. Nu vet vi vad som kan göras… allt tack vare detta spel!


Resident Evil Village | recension (Plats 40-11)

Som en frisk fläkt lyckas nya Resident Evil väcka både skräck- och actionnerven i oss spelare. Allt förlagt till en plats där varulvar och vampyrer tycks gömma sig – gör detta till ett av de mer intressanta spelen i serien på länge. Det är givetvis även intressant att se var berättelsen tar vägen för Ethan Winters.


The Ascent | recension (Plats 40-11)

Redan i inledningen står det klart att detta är ett ambitiöst projekt – gjort av veteraner inom spelbranschen. Detta top-downactionrollspel bjuder på fantastiska miljöer, samarbetsläge och uppgraderingar så det står härliga till. Bara det faktum att du befinner dig i en värld helt styrd av olika företag gör att det står ut ännu mer. Vad annars förståss i ett härligt cyberpunkspel!


The Riftbreaker | recension (Plats 40-11)

När kombinationen twinstick-shooter och RTS får ett uns av tower defense – då vet man att man har något mer unikt framför sig. The Riftbreaker lyckas som få andra spel föra samman påverkbara miljöer, actionfyllda hetsjakter och överväldigande (men ej omöjliga) belägringar av din bas. Och du älskar varje sekund av det!


 

Där har vi spelen som nådde hela vägen till dessa platser – mellan 40 och 11! Ett gäng fantastiska spel på sina sätt! 

Berätta gärna vilka spel ni tyckte mest om! Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; Twitter – Facebook – Instagram

Topp 10 fortsätter i nästa inlägg! – Tryck här för att komma dit!

  

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar