Bli skribent på Nördliv

av Fredrik Olsson

Är du intresserad av att bli en del i det spel- och nördkollektiv som är vår mångfacetterade redaktion? Gillar att säga din åsikt om spel, att skriva och framförallt vara en del av spel-Sverige? Maila din presentation och ett arbetsprov till Fredrik!


TL:DR

Gammal eller ny inför spel- film eller techmediet – var du än kommer ifrån? Se hit! Vi söker alltid entusiastiska ’gamers’ (18+ år) som gärna provar nya områden!

Gillar du därför att skriva, skapa schysst nytt innehåll, spela spel eller rentav vara del av ett nördkollektiv som vårat? Hör då av dig till Fredrik med presentation och framförallt ett arbetsprov; med andra ord en nyskriven spelrecension! 

Vi kan efter den initiala kontakten ta det vidare till nästa steg, och se hur just du potentiellt kan hitta en plats i vårt nördlivkollektivet som är Nördliv!

Obs! Allt sker på volontär basis och är således utan någon monetär ersättning.

Kontakt och recensionstext skickas till: fredrik@nordlivpodcast.se


Samma text fast mer ingående…


Vad vi eftersöker?

Här på Nördliv är vi måna om mångfald, både sett till våra skribenter såväl som i det skrivna ordet. Om det så är i artikelserier, nyhetsbevakning, krönikor eller test av skön ny tech! Detta är i sanning vad ett riktigt nördliv består av – d.v.s. lusten att skapa artiklar som verkligen reflekterar er nördskap. Sedan att vi även producerar recensioner på allt från spel, streamingprylar, ljudprodukter, hårdvara och tillbehör gör det hela så mycket mer nördigt – även om vi alltid börjar med spel!

Nu är det dags att växa ytterligare, och då behöver vi självklart någon som är intresserad av spel och gärna nörderi i allmänhet. Vi ser som sagt gärna att kvinnliga skribenter skickar ansökningar, men självklart så är alla välkomna att söka.

Hela idén med Nördliv är att visa att alla har en röst – och att olika perspektiv snarare är till för att hylla och bredda mediet snarare än motsatsen. Målet för oss sett till både sajten och podcasten är att vi ska kunna representera alla typer av härliga människor där ute i nörddomen, och vi vill självklart därför även få in nya personer, gärna kvinnor som gillar att skriva om spel eller specifika nörddomar.

Vad erbjuds, och hur är Nördliv kulturen?

Det bör vara tydligt att allt sker på volontär basis och är således utan någon monetär ersättning. Ingen i redaktionen är i nuläget betald, då detta är en ideell verksamhet (förening) som riktar sig till eldsjälar och för eldsjälar.

Vi och i förlängningen du drivs av lusten av att utforska spel, film eller olika typer av prylar och det är också exakt det vi söker i människor som ska bli en del av oss. Helt enkelt passion för gaming – och/eller nörderier i allmänhet!

För oss är det viktigt med regelbundna nördliv-träffar där vi umgås och ges möjlighet att helt enkelt ha det roligt tillsammans ( dock helt frivilligt såklart). Ett stort driv och initiativtagande kan längre fram leda till att Nördliv kan assistera med t.ex. uppgraderingar av tillbehör bland annat. Detta sker dock först efter de nya medlemmarna varit med ett tag, och förutsätter att vi helt enkelt klickar  med varandra. Men med det sagt, så är inget omöjligt! Vi är ju ändå ett nördkollektiv!

Så ta tillfället i akt och skicka in en presentation av dig själv, och ett arbetsprov (alltså en skriven recension på valfritt spel/pryl/film), och tala om varför just du skulle vilja bli en del av Nördliv. Har du bara frågor kring detta, så går det givetvis också bra; i så fall kan vi föra dialogen vidare över mail!

Kontakt sker till fredrik@nordlivpodcast.se


Hur än din första kontakt blir, så hoppas jag att det är första steget till en helt ny vänskap och ett härligt teamwork!