Om Nördliv

av Fredrik Olsson

NÖRDLIV FÖRENING

Vi är en icke-vinstdrivande förening, som riktar sig mot eldsjälar, skapad av eldsjälar. Ingen i redaktionen är därför betald eller anställd, och sajten drivs helt utifrån ett ideellt plan. Tanken är och har alltid varit att drivas av passion för spel- och techindustri. Utveckling av skrivandet och utforskandet av spelgenrer är vad som ger oss ett driv framåt. En härlig tillvaro, bestående av mängder av människor från Sveriges alla hörn!

I PODCASTEN

Dessa delar tas upp (med vissa undantag) varje vecka.

  • Veckan som hänt!
  • Gäst i fokus*

Vi har diskussioner om vitt skilda spel, oavsett plattform, och även snack om saker såsom anime, film, retrospel och alla möjliga tv-serier.

BESKRIVNING – PODCASTENS DELAR

Beskrivning av respektive segment i podcasten.

Veckan som hänt!

Vad har hänt ute i nöjessfären och vad har vi gjort under senaste veckan? Nyheter blandas med spel vi spelat, film vi sett och tv-serier vi följt – och mycket mer! Allt i en salig blandning, och på ett roligt sätt! Det är i alla fall vad vi hoppas för!

Gäst i fokus*

I ”Gäst i fokus” så fokuserar vi på gästen. Det blir frågor kring spel, nöjen och allmänna nördigheter som gästen tycker om.
* Detta segment är med från och till.

Hur/Var Ni hittar oss!

iTunes, RSS flöde, Spotify, Transistor, Instagram, Facebook, Steam Community, Twitter, Twitch & YouTube

På iPhones Podcaster & Androids Pocket Casts – Sök ”Nördliv.


HISTORIA

Allt började redan 2013…

I januari av nådens år 2013 fick herrarna Fredrik, Max och Danny idén att starta en nöjes podcast. Resultatet blev ”Unknown Fanboyz”, som levde en skygg tillvaro långt från iTunes smäcktande topplistor.

Men vad det gav, var blodad tand till att utvecklas, hitta nya mål och nya ambitioner. Så när ”Unknown Fanboyz” till slut slutade under vintern 2013 så försvann inte tankarna om en spelpodcast. Snarare tvärtom. För under året som kom, så byggdes det upp ett antal tankar, idéer och ambitioner, som slutligen resulterade i skapandet av spelpodcasten ”Nördliv”.

Idag är Nördliv långt mer än bara en spel podcast. Vi recenserar spel, tillbehör, hårdvara, film och TV-serier. Vi publicerar krönikor, nyheter, gästinhopp, tips och en allskön blandning av youtube tips. Och vi har ett antal skribenter, recensenter och ordinarie podcast medlemmar, som vi fått lyckan att lära känna.

Ambitionen för oss är att nå längre med varje podcast, förstå mer av vad spelvärlden faktiskt innehar, och framförallt träffa nya människor och få nya erfarenheter. Så följ oss gärna i vårt fortsatta äventyr ut i etern.