Nördlivrigg v.2.0 | Vår testdator

av Fredrik Olsson

I transparensens tecken vill vi belysa den testdator som vi med olika tillverkare fått möjlighet att sätta samman.

Denna dator står som grundstomme i merparten av spelrecensioner, tillsammans med vår redaktions individuella datorer (se ”Om sidan” för vad vi sitter på för datorer). Den är framförallt monumentalt viktig sett till alla typer av hårdvaruinriktade recensioner. 

Med hjälp från flertalet tillverkare, så har vi alltså sammanställt vår första testrigg – Nördliv riggen, vilket ska hjälpa redaktionen i de PC spelsrecensioner som komma skall. Detta är vad datorn i denna första version består av:


Nördlivs testrigg (Nördlivrigg 2.0) – Nuvarande huvudsakliga testdator

CPU Intel Core i5-12600 @ 4.8Ghz (Maxboost)
 
 

i samarbete med PriceRunner

CPU Fläkt Noctua NH-D12L
 
 

i samarbete med PriceRunner

RAM Corsair Vengeance 32GB @5200 RAM
 
 

i samarbete med PriceRunner

Grafikkort Geforce Nvidia 3060 ti 8Gb
   
Lagring Kingston NV1 NVMe PCIe SSD 500 GB + ADATA XPG Gammix S70 1TB
 
 

i samarbete med PriceRunner

Chassi Streacom BC1 V2 Open Benchtable
 
 

i samarbete med PriceRunner

Nätaggregat (PSU) ASUS ROG Thor 850W Platinum
 
 

i samarbete med PriceRunner

Operativsystem Operativsystem: Windows 11 Home 64-Bit
   
Använda upplösningar: Upplösningar använda: 1080p,1440p & 2160p

 


Nördlivrigg v.1.0 (F.d modellen)


Moderkort
ASUS ROG Strix Z270E Gaming – Pris 2190 kr (utfasad)

Z270E har en bra kombination av framtidssäkring såväl som väldigt bra funktioner med på köpet. Trådlöst moderkort med bra busshastigheter. Tack till ASUS för att de tillhandahållit med detta moderkort. Obs. ASUS har inte på något sätt inflytande över någon av de ASUS recensioner som produceras eller som kommer produceras allt eftersom.


CPU
Intel i5-7600K – Pris 2848 kr (utfasad)


CPU Fläkt
Noctua NH-D15
 – Pris 839 kr

 

i samarbete med PriceRunner

Tack till Noctua för att de tillhandahållit med detta moderkort. Obs. Noctua har inte på något sätt inflytande över någon av de Crucial recensioner som produceras eller som kommer produceras allt eftersom.


Ramminne
Crucial DDR4 8×2 2666mhz
 – Pris 1788 kr

 

i samarbete med PriceRunner

Tack till Crucial för att de tillhandahållit med detta moderkort. Obs. Crucial har inte på något sätt inflytande över någon av de Crucial recensioner som produceras eller som kommer produceras allt eftersom.


Grafikkort
ASUS ROG Strix Geforce GTX 1060 6Gb – Pris 3799 kr (utfasad)
Tack till ASUS för att de tillhandahållit med detta moderkort. Obs. ASUS har inte på något sätt inflytande över någon av de ASUS recensioner som produceras eller som kommer produceras allt eftersom.


Chassi
Define R6 Tempered GlassPris ca 1700 kr

 

i samarbete med PriceRunner

 

Obs. Fractal Design har inte på något sätt inflytande över någon av de Fractal Design recensioner som produceras eller som kommer produceras allt eftersom.


Nätagg
Cooler Master MWE Gold 750 Full ModularPris 1078 kr


Hårddisk
Samsung V-NAND SSD 850 EVO 250GB – Pris 888 kr (utfasad)


Totalpris: 15130 kr (Per den 2018-08-01 – Pris kan variera p.g.a tillfrågan – Obs. vissa produkter kan ha fasats ut, vilket kan påverka pris).


Idén med denna första iteration av Nördliv riggen är tänkt att agera ”baseline” för samtliga kommande recensioner, och framförallt vara startpunkt i framtida hårdvarurecensioner. Med en uppsättning som denna finner vi den bäst representerar gemene mans datoruppsättning, med en blandning av produkter som varken är i låg eller hög änden av spektrumet. Utan istället kan representera en ”middle-of-the-road” spelares datorkonfiguration. En dator som på pappret har en bra prestanda, men utan överdrivna specs. Dessutom så är dess grund i moderkort framtidssäker och överklockbar med bra BIOS.


Stort tack till våra samarbetspartners och sponsorer för möjligheten samt tillgången till ett antal av ovanstående produkter. Tack till ASUS, Noctua, Crucial, Fractal Design och NZXT (tidigare chassi).

Obs. samtliga recensioners samarbetspartners/sponsorer har inget inflytande över eventuella recensioner/artiklar komna från ovanstående produkter.