Hem ArtiklarGuide Guide | 2021 års bästa gamingtangentbord

Guide | 2021 års bästa gamingtangentbord

av Redaktionen

Under året har många funnit sig hemma för att jobba, spela eller bara titta på underhållning på sin dator. Därför kommer speltangentbord naturligt in i samtalet, då de är verktygen vi använder konstant för alla typer av händelser. Därför ville vi ta fram en varierad lista som påvisar till bredden inom ett så till synes nischat område som tangentbord. Denna guide ska därför vara en bra utgångspunkt, utifrån just hur era behov ser ut.

Listan kan delas upp i två segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var de ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar.


 

”Prissmarta gamingtangentbord”
Ordinarie pris upp till 1 000 kronor.

I detta segment handlar det om de mer pris kontra prestanda-budgeterade lösningarna. För den prismedvetne som samtidigt vill få så mycket gamingtangentbord som möjligt för pengarna. De är mer allmänna, men ska kunna serva de flesta normalanvändare.


 

Corsair Gaming K65 RGB Mini Cherry MX Red

2021 var året där mer kompakta tangentbord plötsligt exploderade in på scenen. Corsair K65 RGB mini är ett perfekt exempel på hur man kan kombinera eminenta Cherry MX brytare, högre ’polling rate’ (8 000 Hz) och smidig programvara. Tangentbordets lilla form gjorde det oerhört lätt att ta med sig ute på vägarna, lika mycket som det gjorde sig väl på skrivbordet framför den stationära datorn. En alltiallo för de minimalistiskt suktande personerna där ute!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

Cooler Master CK530 V2 RGB

Den lilla formen fortsätter med CK530 V2 som är ett TKL tangentbord. Denna tenkeyless pärla gav ett lika samlat intryck rent visuellt som det gav ett återhållsamt pris (trots mekaniska brytare). Helheten blev en graciös och återhållsam design, ackompanjerat av handledsstöd och många alternativa belysningssätt. En pärla för de som vill få ett normalstort tangentbord, men utan numlocktangenterna.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


Xtrfy K4 RGB TKL

Med sköna luftiga kailh-brytare i botten och ett regnbågsfärgat lyster till tangentbord – så står Xtrfys TKL modell ut bland sina konkurrenter. Den kombinerar en praktisk klassisk utformning med en no-bullshit approach som kommer gillas av de flesta. Att den även kommer i ett retroutförande gör den till en ännu mer attraktiv modell för PC-veteraner, vilket aldrig är fel!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


Cooler Master CK550 V2 RGB

CK550 V2 kombinerar två av våra favoritsaker; prismedvetenhet och god helhet. De mekaniska brytarna är precisa och luftiga i sina nedslag, och tangentbordet bjuder på makros/profiler och stor anpassningsförmåga, vilket aldrig är fel i dessa tider. Det må vara konventionellt på många plan, men ärligt talat… funkar det, så funkar det! 

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


ASUS TUF Gaming K3 Nordic

Detta aluminiumtäckta tangentbord är lika tuf(f)t som sitt namn – särskilt när man tar in den nästan militäristiska ’looken’ det besitter. Att det utöver detta bjuder på valet mellan tre olika brytare vid köpet, och kommer med mängder av RGB mönster, samt ett magnetiskt anslutningsbart handledsstöd gör detta till en riktigt bra ingångsport för nybörjare. Att det dessutom kommer med möjligheten att koppla ur dess USB kabel, gör det dessutom mer portabelt, vilket aldrig är fel.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

”Avancerade gamingtangentbord”
Ordinarie pris mellan 1 000 kronor och uppåt.

I denna prisklass börjar vi lyfta ögonen mot de mer mekaniska tangentborden där lyx ackompanjeras av bra design, hållbarhet och skön fingertoppskänsla – bokstavligen talat. För de som inte vill lägga ut lite extra slantar, men ändå höja sin befintliga standard med något som står ut på mer än ett sätt, kan denna prisklass vara något för er.


 

Patriot Viper V770 RGB

Med tydligt välgjord byggkvalité och aluminium är det lugnt att säga att Patriot går hela vägen med sitt tangentbord. RGB funktioner upplevs premiummässiga och dess kailh-brytare är härligt responsiva. Att det dessutom bjuder på valmöjligheter sett till vilken typ av brytare du vill ha (finns olika modeller) och att det har mängder av mediaknappar gör detta till en väldigt komplett historia, som utan tvekan kommer gillas av de flesta där ute.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

ASUS ROG Falchion Cherry MX Red

Återigen kommer ett väldigt litet tangentbord – som dessutom är trådlöst. ASUS ROG Falchion är kompakt och har belysta tangenter och fantastisk batteritid (300 timmar) som kommer älskas av spelare som söker det lilla extra. Att dess USB-dongel och formfaktor gör det portabelt, samtidigt som både brytare (Cherry MX RED RGB) och tillhörande programvara skyter med sin närvaro, gör att Falchion står ut mot väldigt många andra tangentbord. Oavsett om de är i full storlek eller som denna; 65 % mindre!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

ASUS ROG Claymore II RX Optical Red

Med modulära delar som dess numlockdel, står det klart från start att ROG Claymore II är något speciellt. Dess aluminium beklädda yta osar kvalitet, och dess samtidigt som det ger mängder av funktioner gör att det blir ett lyxval för många. USB-passthrough, volymreglage, ROG:s egna RED-brytare som upplevs härligt taktila under både spelande och arbete gör att detta lyfter enormt mycket. Visst kostar det på gränsen till onödigt mycket – men då det gör mycket nytt på marknaden med sitt modulära ingångssätt, kan vi inte annat än hylla det. Det må inte vara för alla, men för vissa kommer det vara perfekt!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


Avslutning…

Där har ni då en lista över de tangentbord som stått ut under 2021. Gemensamt för alla är att man får ett unikt tangentbord för pengarna, och att det nu mer än någonsin verkligen går att anpassa dess utseende efter din personlighet. Är du därför ute efter ett tangentbord under 2021, är dessa några av de mer pikanta valen där ute.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar