Cooler Master CK530 v2

av Martin "Fyghar" Johansson

Cooler Master har släppt en ny variant på tangentbordet CK530 som heter CK530v2, inte särskilt kreativt namn, men de kanske har lagt mer arbete på tangentbordet än namnet? Dags att ta reda på det.


Det är inte något stort tangentbord jag packar upp ur lådan, men det är stilrent. Med sin slipade aluminiumram och svarta tangenter är det här ett tangentbord som kommer passa in både hos gamers samt icke-gamers. När jag sedan kopplar in det börjar det lysa under tangenterna i en mysig violett färg. Det går att ändra färgerna dels via tangentbordet själv men också via Cooler Masters programvara MasterPlus. Om man väljer att göra det på tangentbordet är urvalet lite begränsat men ändå rätt bra. Man kan justera färgerna röd, grön och blå för att få fram en färg man tycker om. Om man hittar något man gillar kan man spara det som en profil, alla snabbkommandon för detta står i ett litet häfte som följer med. Man kan också ställa in macros om man så önskar. När man ska kontrollera ljudet och musiken går det göra via snabbkommandon. Det är vanligtvis något jag inte gillar men nu sitter tangenterna för att styra media så pass nära varandra att jag inte kan klaga på det.

Just det här exemplaret av CK530v2 kommer med mekaniska, taktila bruna brytare, det går dock att välja röda eller blåa om man hellre vill ha de. De reagerar utan att man behöver trycka ner tangenten hela vägen och känns riktigt bekväma när man skriver mycket samt när jag spelar. Dock är tangentbordet lite för litet för just mig. Jag har rätt stora händer och fingrarna glider lite för lätt över till tangenten bredvid. Det är inte så mycket problem med tangentbordet i sig utan är ett problem för folk med större händer, men det finns ju större tangentbord som passar oss bättre. Det saknar numpaden som brukar sitta till höger och det är något jag känner att jag behöver ha. Överlag är det dock enkelt och smidigt att använda, det är bara att eftersom jag skriver en mer än vad jag spelar ibland vill jag gärna ha siffrorna till höger. Om man däremot spelar mer än vad man skriver kan jag tänka mig att det här tangentbordet fungerar alldeles ypperligt. Om man nu gärna vill ha numpaden bör man istället kollar på CK550 V2. Det medföljer även ett mjukt handledsstöd som med fördel placeras nedanför tangentbordet för att agera stöd handlederna. Jag var något  förvånad att man skickade med den, men jag uppskattar det; det känns skönt att handlederna inte bara ligger mot det hårda skrivbordet. Jag borde kanske skaffa mig ett eget mjukt handledsstöd att ha längre fram… 

Det finns som sagt en tillhörande programvara och den fungerar bra. Det är samma programvara som jag använder till Cooler Masters chassi H500 vilket innebär att jag kan se temperaturen i datorns delar. Dock är inte detta vad som är viktigast, även om det är en kul detalj. Vad som intresserar mig när det gäller programvaran är vad jag kan göra med tangentbordet. Det går att ställa in hur belysningen fungerar med 21(!) olika mönster, programmera macros samt bestämma vilka tangenter som ska vara igång och inte. Detta kan man sedan spara i fyra olika profiler. Masterplus är riktigt användarvänligt och det är enkelt att ställa in macros samt belysning. Egentligen är allt som finns i Masterplus enkelt att använda.

Jag gillar CK530v2 men det är lite för litet för min smak – och mina händer. Jag behöver inte ha ett gigantiskt tangentbord men jag gillar att få plats med mina händer. Om man bortser från min personliga preferens är det här ett bra tangentbord. Gamers och e-sportare tror jag lär gilla det med tanke på macros man kan programmera samt de olika profilerna som finns. Det känns tåligt med sin aluminiumram och att kudden följer är generöst. Prislappen ligger runt 900 kronor men för de pengarna får du ett tangentbord som definitivt är ett Bra Köp.

Specifikation

SPECIFIKATIONER:

Brytare: Mekaniska
Material: Plast, aluminium
LED-belysning: RGB
Polling rate: 1000 Hz
Svarstid: 1 ms/ 1000 Hz
MCU: 32bit ARM Cortex M3
Minne: 512 KB
Kabel: 1,8 m gummiklädd USB
Storlek: 380 x 135 x 40 mm (L x B x H)

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar