Skullcandy Push Active

av Danny Larsen

Skullcandy är ett märke som vi på Nördliv har kollat in sen tidigare, personligen var det senast 2020 som jag testade på föregångaren. Därför blev det intressant att få testa på deras nya sportigare in-ear headset och få upp flåset lite för att se hur väl de satt och presterade. På med svettbandet för nu kör vi hårt.


De tidigare Skullcandy Push Wireless Airbuds som jag testade på var bara ett vanligt litet in-ear headset, men här har vi nu deras sportigare uppföljare som har en båge som ligger över örat för att sitta bättre när du är ute och joggar eller kör ett intensivt pass på gymmet. Med en IP55 standard, 44 timmars batteri och dess Skull-IQ har dom lite nytt att erbjuda mot de tidigare jag har testat på (mer om det senare).

När vi plockar fram dess etui ur lådan märker vi ganska snabbt att den är betydligt större än andra in-ear headsets etuier. Detta är då lurarna kommer med bågar som ligger över öronen och behöver därför mer utrymme för att få plats, samt det större batteriet i etuiet för längre lyssningstid. I förpackningen har vi etuiet, lurarna, två par extra pluppar och en liten laddningskabel. Att det bara följer med två par extra pluppar känns lite snålt tycker jag, detta då det ibland kan vara svårt att finna rätt storlek för att de ska sitta bra i öronkanalen. Och att bara ha små, mellan och stora pluppar lämnar mycket att önska här.

USB-C laddningskabeln som följer med kanske är en av de kortaste jag har sett medfölja för laddning, men den gör sitt jobb och vad mer kan man säga? 

Om vi istället ska kolla in lurarna som vi har fått till och de kommer i en svart utgåva (med orange insida på etuiet). De finns även att köpa i mörkblå och grå färgvarianter. Formen på själva luren kommer i en ovala form som har Skullcandy loggan på sig med en LED ovanför sig. På dess övre sida sitter en båge fäst i en förgjord form, tyvärr kan vi inte själva forma bågen efter våra öron utan man får nöja sig med hur de är. Med det sagt sitter bågen bra över örat och gör att lurarna sitter kvar även om jag lufsar på i en rask takt. På dess bakre sida sitter det en orange knapp på varje hörlur, med den kan man pausa, slå igång, höja och sänka volym och svara på mobilen. De kommandon man kan använda är med olika mängd klick och vilken lur man klickar på, men man kan gå in och välja vilket kommando man vill ha själv i dess Skullcandy app.

Vad som medföljer i förpackningen.

Som jag skrev tidigare kommer den med IP55 standard, det betyder att den är svettålig och att de kan klara av att att bli blöta om man är ute och joggar och det kanske börjar regna lätt. Man får se till att torka av dem ordentligt innan man stoppar tillbaka dem i etuiet efter en träningsrunda.

Batteritiden på lurarna och etuiet är väldigt bra, du har tio timmars batteritid i lurarna och etuiet har 34 timmar som väntar på att få laddas in i lurarna. Här är det väldigt generöst, men med tanke på storleken på etuiet hade jag varit väldigt besviken om vi inte hade fått generöst med laddningstid.

Om man inte vill klicka en massa gånger på lurarna för att höja eller sänka volymen kan man istället använda dess röstkommandon. Push Active använder sig av Skullcandys Skull-IQ, med andra ord använder den sig av röstkommandon för att svara, höja volym eller starta upp Spotify (som de har ett samarbete med) och allt börjar bara genom att säga ”Hey Skullcandy”. Det finns en massa kommandon att använda sig av; ”Hey Skullcandy Spotify” och Spotify öppnas upp och du kan fortsätta lyssna var du var sist. Vill man använda sig av annan app kan man ändra det i menyerna. Kollar du på Youtube kan man lätt pausa om man går ifrån mobilen, eller hoppa vidare till nästa sak om man tröttnat. Du kan även använda den för att ta selfies, men inget som jag fann en ”wow-faktor” till. Det finns massa man kan göra med röstkommandon, dock måste man hela tiden ha appen igångslagen i bakgrunden för att det ska fungera vilket är tråkigt. Hade gärna sett att dessa hade fungerat utan appen, men man kan inte få allt.

Vill man inte använda sig av röstkommandon kan man bara stänga av funktionen helt i appen. I appen kan man även ändra knappar, kommandon och såklart kan man leka runt i EQ . Här kan man välja mellan redan förvalda EQ profiler som Podcast, Movie eller Music, eller så kan man gå in och skapar sin egna EQ som passar just dig bäst. Appen har mycket att erbjuda och gör att man kan ställa in kommandon, EQ och genvägar för att det ska passa dig bäst.

En sak som jag gillade är dess Stay-Aware funktion, det är att appen gör att ljud utifrån höjs upp lite. Kan vara bra att ha igång om man är ute och motionerar då man kan höra trafiken och folket runtomkring sig, man vill ju inte bli påkörd för att man inte hör omgivningen.

Men som jag alltid brukar säga dax att kolla in det viktigaste; ljudbilden.

Kan säga redan från start att om du är audiofil eller vill ha den bästa ljudbilden som går att få i ett par in-ear lurar är det inte här. Dessa är ett par sporthörlurar som jag ser det som, de är till för att lyssna på musik när man tränar, joggar eller är ute i det fria. Det är inte ett par lurar för att lyssna på Beethovens femte symfoni och avnjuta dess djup och ljudbild. Med det sagt är det inte ett dåligt ljud du får i lurarna, det är faktiskt okej och om du gör din egna EQ inställning kan du lyfta ljudet till att passa dig bäst. Du har en bra bas som lyfter fram de tyngre tonerna i musiken, ett mellanregister och diskanter som låter dig plocka upp individuella toner. Dock tyckte jag att de var lite väl dova, jag fick höjt volymen för att få ut mer ur musiken. Men även vid hög volym skär inte eller framkommer det artefakter i ljudbilden vilket är ett gott tecken.

Men hur är det att ha samtal över dem? Ja du det är tyvärr inte bättre än andra trådlösa in-ear lurar. Man kan höras okej och folk förstår vad man säger, men bättre än så kan det inte beskrivas.

Skullcandy Push Active är ett helt okej sporthörlurar för dig som vill ha ett par som sitter kvar på öronen och inte trillar ur, samt att man kan använda Skull-IQ och ge kommandon i farten genom dess röststyrning. De kommer med en väldigt generös batteritid, dock med ett enormt etui som man får släppa runt på. Ljudbilden överlag är helt godkänd, mer om man gör sin egna EQ i appen. Att ha samtal är inget att hänga i julgranen, men det är vad man förväntar sig av trådlösa hörlurar. Om du är intresserad är det en rekommendation, men för dig som är ute efter mer djup för att lyssna på musik finns det bättre alternativ ute på marknaden.


Specifikation
Produkttyp Headset
Bärstil I öra
Rekommenderad användning Calls/Music
Produktens färg Svart
Headset-typ Binaural
Skyddsfunktioner Svettåliga, Vattentålig
Internationellt skydd (IP) kod IP55
LED-indikatorer Ja
Ljudtrycksnivå (max) 112 dB
Anslutningsteknologi True Wireless Stereo (TWS)
Bluetooth Ja
Bluetooth-version 5.2
Hörlurarnas frekvens 20 – 20000 hz
Impedans 22 O
Drivenhet 6 mm
Mikrofontyp Inbyggd
Batteridriven Ja
Batterityp Inbyggt batteri
Uppspelningstid 10 h
Kontinuerlig uppspelningstid för ljud (med laddningsfodral) 44 h
Vikt 95 g
Typ av laddningsfodral Kabel
Laddningsfodralets anslutningstyp USB Type-C
Snabbstartsguide Ja
Kabel inkluderad USB Type-C
Medföljande tillbehör i set 3 sizes gel eartips
Voice guidance languages Engelska

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar