Deltaco GAM-051-B Gaming Chair

av Martin "Fyghar" Johansson

Det finns massvis med gamingstolar och liknande att köpa och det kommer ständigt nya modeller. Jag har fått testa på Deltacos GAM-051-B och är allmänt nyfiken på om det är skillnad på stol och stol. Dags att ta reda på det.


Först och främst reagerade jag på att det var en tung jäkla låda jag kommer få hem, enligt PostNords app vägde den 20kg! Det är mer än min fyraåriga dotter! När jag väl fått hem och öppnat förpackningen såg vad jag hade att arbeta med. Jag kom snabbt fram till att det var inte konstigt att den vägde så mycket som den gjorde; hela partiet där hjulen ska sitta är helt i metall vilket givetvis ökar vikten. Det är inte många delar som följer med, och eftersom jag först inte kunde hitta instruktionerna var det uppskattat att det inte var många delar. Jag började montera fast hjulen och när jag lyfte sittdelen ramlade en papperslapp med instruktioner som då gjorde mitt jobb ännu enklare. Resten av monteringen var så enkel att min dotter kunde ha gjort det, med lite hjälp, vilket också skedde. Hon fick skruva fast armstöd och lite annat medan jag höll fast dem och sedan drog fast dem ordentligt. En enkel montering alltså.

Det var bara en sak som gjorde mig både fundersam och orolig. Det ska sitta en plastkåpa över mekaniken som justerar ryggstödet, men det sitter inte fast när jag tar upp den ur förpackningen. Jag blir lite fundersam över det men tänker att den fastnar väl senare när jag har monterat fast resten, vilket den delvis gjorde. Jag tycker dock inte att den sitter fast tillräckligt bra och det enda som håller fast den kåpan är samma skruv som sätter ihop ryggstödet med sittdelen. Kåpan sitter därför inte fast så bra som jag hade önskat och jag är därför orolig över att dottern eller någon av hennes vänner spontant stoppar in handen under och klämmer sig på något sätt. Det hade behövts åtminstone en extra skruv för att få fast den ordentligt.

Hur är det att sitta i stolen då? Well, jag tycker inte att den är särskilt bekväm. Sittdynan verkar luta framåt och den övre kudden som jag vill ha vid nacken sitter istället vid korsryggen. Kan vara jag som är snäppet för lång men ändå. Jag sitter inte alltid ergonomiskt heller utan kan sitta i skräddarställning, halvligga och ibland faktiskt sitta upp, det beror helt på vad jag gör. Oavsett hur jag sitter känns det aldrig riktigt bekvämt utan jag får sitta och småjustera min position i stort sett hela tiden känns det som.

Jag är inte särskilt förtjust i den här gamingstolen men det innebär inte att den är dålig, den är bara inte för mig. Den lösa plastkåpan och att jag inte kan sitta bekvämt är de största faktorerna till att jag ogillar den. Prislappen är dock helt okej med tanke på vad man får och om du är ute efter en hyfsad gamingstol kan den här vara något för dig. Själv kommer jag återgå till min stol jag köpte på ICA Maxi för några månader sedan.


Specifikation
Antal armstöd 2
Bredd 52 cm
Bredd 55 cm
Bredd 69 cm
Design Femuddig stjärna
Djup 52 cm
Djup 66 cm
Form T-formad
Färg Svart, orange
Förpackningsinnehåll Ryggkudde, nackkudde
Hjul 5
Hjul Ja
Huvudstöd Ja
Höjd 123 cm – 132 cm
Höjd 83 cm
Justerbar höjd Ja
Justerbara armstöd Ja
Material Nylontextil
Max. laddningsvikt 110 kg
Produkttyp Stol – ergonomisk – armstöd – lutning – svängtapp
Ryggstöd Bredd: 55 cm
Utformad för Gaming

Deltaco GAM-051-B Gaming Chair. Lägsta pris 1412 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-13.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar