Cooler Master MK730

av Fredrik Olsson

Cooler Master har ett nytt tenkeyless tangentbord som vi fått nöjet att smattra in. Likt ett disko lyser det upp i alla regnbågens färger om man så önskar, för att inte tala om att du får med Cherry MX-brytare från start. Men hur står man ut när så många andra gör samma sak? Jag sätter fingrarna på tangenterna och ger mig in i spelvärldar, novellskapande och kortkommandonas härliga värld. Nu ska vi se hur den står sig!


Ser vi till det yttre så är det i mina ögon en fin liten historia. Med en aningen sluttande form, väldigt tydlig belysning och borstad metall-look så känns det raffinerat. Visst är det inte unikt med denna aspekt, men det ser rent och stiligt ut, vilket alltid är ett plus.

Dess Cherry MX-brytare är mjuka, distinkta och förvånansvärt tysta, vilket jag verkligen tycker om. Det känns helt enkelt följsamt oavsett om du spelar eller skriver, och är du van vid dessa brytare på andra tangentbord så går det lätt att byta då det inte blir någon större ovana att överkomma.

Men vad är just detta tangentbord främst riktat mot?

För alla spelare som enkelt vill ta med sig sitt tangentbord, på tävlingar, LAN eller i allmänhet, så är det synnerligen lättforslat. Till att börja med är den tvinnade USB Typ-C strömkabeln avtagbar, men dessutom är ingen programvara nödvändig då du kan spara makros och ändra andra inställningar av tangentbordet direkt på det. Dessutom är dess lilla storlek lite av en missvisning, då det faktiskt ingår ett handledsstöd som med magnetisk hjälp sätter fast sig undertill på tangentbordet. Så på det stora hela är det ett fylligt paket, med riktigt bra komfort och allt tillgängligt från start via knapparna. Ingen programvara är nödvändig – även om det faktiskt även finns programvara för de som i alla fall vill ha det.

MK730 är till för att ta med på resan, i e-sportande eller i allmänhet on-the-go! Den största punkten som drar ner betyget är dess höga pris, på ungefär 1500 kronor. Visst är det välgjort, smidigt och snyggt. Men jag hade helst sett ett billigare pris, då det saknar någon egentlig unik aspekt till sig. Visst får du Typ-C USB, men utöver det så är det verkligen mer av en smaksak…för att inte tala om en ekonomisk sådan. En sista bra detalj, är att tangentbordet i Sverige än så länge finns med Cherry MX Blue och Cherry MX Red, så att ni som funderar kan välja vilka brytare ni föredrar. Tangentbordet vi recenserade var av Cherry MX Red typ.


Specifikation
Brytartyp: CHERRY MX
Material: Plast / Aluminum / PU Leather
Färg: Smoky Gunmetal Aluminum Brush
LED färger: RGB, 16.7 million colors
Polling Rate: 1000 Hz
Response Rate: 1 ms / 1000 Hz
MCU: 32bit ARM Cortex M3
On board Memory: 512 KB
On-the-fly system: Yes, for Multimedia, Macro Recording and Lighting Control
Multi-media Keys: Through Function (FN) Key
Smart cable manager: 3-vägars
Handledsstöd: Avtagbart magnetisk med PU läder.
Kabel: Avtagbar tvinnar USB Type-C
Mjukvarusupport: Portal
Kontakt: USB 2.0
Kabellängd: 1.8 m
Dimensioner: 360 x 192 x 41.5 mm
360 x 183.5 x 41.5 mm
(Utan handledsstöd)
Vikt (Utan kabel): 698 g

Cooler Master MK730. Lägsta pris 1490 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-04-09.

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar