Creative Muvo Play

av Fredrik Olsson

Det roliga med att vara recensent är när prylar överraskar – ibland både på positiva som negativa sätt. Man vet helt enkelt aldrig hur bra eller dåliga saker och ting kommer vara, så därför var det med stor nyfikenhet som vi tog oss an Creatives vattentäta strandraggshögtalare Muvo Play. Frågan är egentligen… hur bra kan egentligen en trådlös minihögtalare vara?


Den cylindriska designen, med högtalarelement runtom är lika enkelt som det är snyggt. Och dess svarta gummibeklädda yttre (finns dock i två andra färger; blått och orange) känns slimmat och välljudande. Ja, för tro det eller ej – det var en bred och välmättad ljudbild som kom svävandes ut ur den enstaka högtalaren, och trots lite skvalande i högre volymer; där framförallt bas märktes toppa ut, så var det ändå en riktigt välljudande historia på det stora hela. Så till den grad att det var svårt att fatta att det enbart var en enkel högtalare det handlade om.

Vad som annars står ut med just Muvo Play är dess påstådda vattentäthet. Ja högtalaren har IPX7 certifiering, vilket innebär att den ska klara att vara nedsänkt under vatten för upp till en meters djup! Så vad var då bättre än att både ge den en dusch (som simulerar mer regn) och ett bad rentav – om än inte på detta djup. Allt för att se vad som på riktigt händer med ljudbilden under och efter ett bad.

Så in i dusch och bad blev det – och under tiden kunde man märka att starka strålar påverkade ljudet, men det var också allt. I Muvo Plays fall, så funkade det helt enkelt ypperligt. Både under och efter vårt gemensamma dränkningsförsök, även om det fick mer simulera en strand, där djupet snarare var fem-sex cm under yta och sedan att den helt enkelt fick guppa på ytan.

Du kan höja- och sänka volym, samt starta och stoppa pågående musik direkt på högtalaren.

Men där låg den, pumpandes ut musik som aldrig förr, trots att den drogs under ytan. Så nog tusan kan vi med sanning säga att Muvo Play klarar att både följa med i duschen eller badet utan något större problem.

Om du dessutom köper en till Muvo Play, så kan du för övrigt även stereokoppla högtalarna, för att inte tala om det faktum att den kommer med Bluetooth 5.0 eller till och med 3.5 mm kontakt skulle du vilja koppla den till din dator eller mobil på det gamla hederliga sättet.

För att se till dess nackdelar på ett större plan, så är det egentligen mest att detta är en lyxpryl vars främsta användningsområde är under resor exempelvis. På hemmaplan får du givetvis bättre ljud via biosystem, högtalarsystem och liknande, och det är inte alltid du är i behov av att ligga på stranden och låta Queens musik strömma ut högtalaren. Men å andra sidan, om du vill använda denna på hemmaplan eller för den delen på stranden, så är den både tillförlitlig, enkel att ansluta och framförallt väldigt prisvärd. Så på det stora hela, är det svårt att inte rekommendera Muvo Play oavsett; det är ändå ett riktigt bra ljud i den lilla högtalaren.


Specifikation
Mått (H x B x D)
80 x 80 x 110 mm, Kabellängd: Uppskattningsvis 0,5 m
Vikt
360 g, USB Typ-c Kabelns Vikt: 10 g
Användningstemperatur
0 °C till 45 °C
Nätuttag
2 x 5 W, Sammanlagd maxeffekt för systemet: 20 W
Frekvensrespons
70 Hz ~ 20 kHz
Batterityp
2000 mAH litiumjonbatteri
Batteritid
Upp till 10 timmars speltid
Laddar via
USB Typ-C
Systemkonfiguration
En enhet
Signal/störningsförhållande (SNR)
≥ 75 dB
Bluetooth driftsfrekvens
2402 – 2480 MHz
Räckvidd för Bluetooth-enheter
Upp till 10 meter, (Mätt i öppet utrymme. Väggar och strukturer kan påverka enhetens räckvidd.)
Bluetooth®-version
Bluetooth 5.0
Bluetooth-profiler
AVRCP (Bluetooth-fjärrkontroll), HFP (handsfree-profil), A2DP (Wireless Stereo Bluetooth)*
*Stereo Bluetooth eller A2DP-profil möjliggör trådlös överföring av fullt stereoljud till andra Bluetooth enheter. För att avgöra huruvida din enhet (notebook, PC eller mobila enhet) är utrustad med A2DP-aktiveradBluetooth-teknologi, se din enhets tillverkares dokumentation/webbplats för mer information.
Codecs som stöds
SBC

Creative Muvo Play. Lägsta pris 387 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-23.

Recensionsex tillhandahållet av Creative.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar