Deltaco Smart Bulb E27 RGB

av Fredrik Olsson

När vi under hösten 2019 recenserade LIFX produkter, så var det till viss del ur en nybörjarvinkel – vad är egentligen bra, hur funkar det det hela och är det intuitivt? Dessa var våra främsta frågor. Men med erfarenhet kommer visdom; vilket blir än mer tydligare när vi sätter oss under ljuset av Deltacos Smart Bulb E27. En RGB lampa som vill lysa upp tillsammans med de stora pojkarna. Nåja, dags att tända lyset och så hur långt ljuset egentligen når…


När vi recenserade LIFX A60 lampa i höstas, så var det med mycket ”oohh” och ”aah”s – då den med sin höga färgtemperatur ( förenklat – ju högre mått, desto större omfång mellan varma till kalla toner) och höga ljusflöde (som räknas i lumen – vilket förenklat är hur starkt ljuset kan vara) upplevdes minst sagt imponerande sett till sina färger och styrka.

Detta är inget som ändrats i sig, men med ett gäng månader under bältet, och med vetskapen kring dess (LIFX d.v.s.) prisbild, så var det därför extra intressant att ta sig an Deltacos mer kostnadseffektiva version av samma lampa – Smart Bulb E27.

De saker man tummat på i Deltacos fall är just ljusstyrkan på högst 810 lumen, och en max färgtemperatur på 6500 K. Så här i efterhand så är det dock tydligare än någonsin att detta inte påverkar allt för mycket för gemene man. Den flerfärgade RGB lampan från Deltaco är tacksamt nyanserad i sin belysning, på nära nog samma nivå som LIFX, och ljuset upplevs väldigt bra, oavsett vilken färg du byter till.

Precis som med LIFX, så har Deltaco en Smart Home app – där du via enkla reglage kan skifta mellan färger och skapa scheman såsom när t.ex. lampor ska tändas och släckas. Automatisering i appen är bra, om än inte riktigt på samma nivå som LIFX – men trots det så är det en stor mängd prylar som kan kopplas, och framförallt kan du utan problem skapa scenarios, där t.ex. en mängd prylar startar via ett enkelt knapptryck.

Precis som med LIFX så kopplas RGB lampan till ditt Wifi, och sedan kan du ändra på vad för härlig färg du vill ha, och detaljer kring exempelvis när saker och ting ska dimmas ner eller startas upp.

Så vad kostar kalaset?

Ja, trots att funktionaliteten finns där, den breda mängd färgalternativ och möjlighet att dimma styrkan till den nivå du vill ha – så kostar denna lampa nära nog bara en femtedel av priset i jämförelse med LIFX A60!

Idag när många ”gamers”, eller egentligen vem som helst vill ha möjlighet att skapa en egen ambiens och ”feeling” när de går innanför entrédörren – så har Deltaco nu gett oss möjligheten ur en ren kostnadsmässig synvinkel. Ja, där LIFX mer lyxiga aspekter som att kombinera en mer effektiv hantering av GPS funktionalitet (t.ex. att lampor startar när du kommer hem, eller att hemmets ljus exempelvis påverkas av att det regnar eller snöar) är saknade, så gör det inte så mycket. Den grundläggande funktionen i att skapa en atmosfär i hemmet finns där, och du har egentligen alla möjligheter att koppla samman andra Deltaco Smart Home prylar utan problem.

En kul detalj är att du i Deltacos app också kan ha nedräkning – så vill du att lampan ska släckas ner efter en viss tid så är det bara att ställa in. Bra tänkt där!

I nuläget så är denna större lampa, klart mer rekommenderad, än till och med LIFX. I alla fall sett till dess mer grundläggande funktionalitet… d.v.s. i att på ett färggrant sätt lysa upp ditt hem!

Brasklapp! Vi har i nuläget inte tagit oss an några andra Smart Home produkter från Deltaco; så hur väl de alla fungerar tillsammans återstår att se.


Specifikation
Belysningsfärg 16 miljoner färger
Bredd 60 mm
Dimningsbar Ja
Djup 60 mm
Energiförbrukning per 1000 timmar 9 kWh
Erfordrad spänning AC 220 – 240 V
Funktioner Röstkontroll
Färg Vit
Färgtemperatur 2700-6500 K
Garanti 5 år
Glödlampans energieffektivitetsklass A+
Höjd 120 mm
Kommunikationsteknologi Wi-Fi
Kompatibel med Intelligent Assistant Google Assistant, Alexa
Livstid 25000 timmar
Ljusflöde 810 lumen
Typ LED-glödlampa
Uttagstyp E27
Vikt 130 g
Värdenhetsplattform som stöds iOS, Android
Watt-tal 9 W
Wattmotsvarighet 60 W

Deltaco Smart Bulb E27 RGB. Lägsta pris 119 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-13.

Recensionsex tillhandahållet av DeltacoGaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar