Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Skullcandy Push Wireless Airbuds

Skullcandy Push Wireless Airbuds

av Danny Larsen

Mer trådlösa in-ear lurar är det som vi ska kolla in nu, denna gång så sätter vi tänderna i Skullcandy Push Wireless Airbuds och kommer lyssnar riktigt noga. Kommer de att leverera en bra trådlös ljudbild eller faller de helt platt som när jag sjunger i duschen, följ med så ska vi se vad vi kan höra från dem.


Det första som möts mig när jag får Skullcandy Push hem till mig för att påbörja min recension är att de är lite större än Jaybird RUN XT som jag använder vanligtvis och att laddningsetuiet likaså är mycket större. Det första som jag tänker är att jag kommer kunna lyssna längre än mina gamla lurar och kunna ladda oftare. Helt enkelt min tankegång är att större etui betyder större batteri som sitter i och de större lurarna kan hålla i några timmar till.

Här så ligger Push lite plus/minus, då de kan hålla 6 timmar som du kan lyssna på och plus en full laddning till från etuiet. De har förvisso bättre batteritid än Jaybirds lurar som bara har 4 timmars lyssningstid, medan å andra sidan ger de två laddningar till via sitt etui. Men på bara några minuters laddning så har man så man kan lyssna i timma till.

Men om vi tar en snabb koll på hur lurarna ser ut och känns att använda, som ovan sagt så är de lite större än vad jag hade förväntat mig (men allt beror på vad man har använt tidigare). Lurarna kommer i sju olika färger och de vi fick till oss var mörkgråa, så här finns det valmöjlighet att hitta en färg som passar en suveränt.

Lurarna när man satt in dem sitter vertikalt över örat med sin dödskalle som syns tydligt, medföljande finns det flera olika storlekar av öronpropparna så att man lätt kan hitta dom som passar dina öron bäst. På lurarna så finns det också ”vingarna” som är kurvade gummihållare som är till för att hålla lurarna på plats i örat, de lägger sig i örat och hakar sig fast så att de ej trillar lätt ur om du är i full fart.

När man väl har hittat rätt storlek på propparna så sitter de riktigt bekvämt, jag körde i början bara på de som satt på dem när de kom och märkte av att de ej satt så bra, men efter att jag hade testat runt så blev jag nöjd över resultatet.

Det är lätt att svara, avsluta samtal eller slå av eller på om du lyssnar på något. PÅ varje lur så finns en stor knapp som du använder till allt, vad du behöver göra är bara ett eller dubbla klickande bort. Dock så är de lite känsliga om jag t.ex. fixar med lurarna och råkar stryka över dom med fingret så tror den att jag vill stänga av vad jag lyssnar på. Dock så är det på mig och inget man kan beklaga lurarna för.

De är märkta med IPX4, vilket är en standard för hur mycket vatten och svett de kan tåla. Dessa är då för snabba strapatser, och dig som är på språng. De kommer med Bluetooth 4.2 vilket gör att du har en relativt säker koppling till lurarna och lagg är inte så märkbart, hade dock hoppats att de kunnat kört på 5.0 då det är en bättre och stabilare upplevelse utan några störningsmoment alls.

Laddningsetuiet och vi kan se där led ska lysa upp beroende på hur mycket batteri man har kvar.

Laddningsetuiet är en ganska större låda än de lite mindre runda som Jaybird har. Dock så får vi på fronten fyra blåa led som indikerar hur mycket batteri som finns kvar och när den laddas upp eller man laddar lurarna, det finns en liten knapp vid sidan om som du kan trycka in om du vill se hur många pluppar batteri som finns kvar i etuiet. På toppen av lockat så har vi också här Skullcandys logga.

Om vi istället ska hoppa över och kolla in hur ljudbilden upplevs istället; det är ju ändå en recension om lurar så ljudet är det vi är här för. Jag har testat på att lyssna på podcast, musik och pratat via mobil och chattprogram och här är hur jag upplever lurarnas kapacitet. Lurarna har en väldigt mastig bas från start och den kan ta över lite beroende på vad du lyssnar på, tyvärr så finns det inget app som man kan ladda ner för lurarna där man själv kan få ställa in EQ efter eget behov. Jag hade gärna sett att det funnits tillgängligt, för det som vi får här är allt vi får.

Om man lyssnar på musik så ligger basen där och är dominant, men mellanregistret och diskanterna är faktiskt riktigt fina när man lyssnar på musik som inte har överdrivet mycket bas i sig. Överlag så är det en helt okej ljudupplevelse om man har överseende med basen d.v.s. Däremot så har jag ett stort problem när man pratar över telefon eller via ett chattprogram att man bara hör ur en lur, det är 2020 hur svårt ska det vara att köra (om än på mono) över båda lurarna? Ljudet här är precis som väntat svagt men hörbart, inget nytt på den fronten när det gäller samtal.

Allt som följer med i förpackningen.

Nu kommer vi till elefanten i rummet och det är batteritiden, jag antar att jag har fått till mig ett måndagsexemplar för jag har haft så mycket problem med dessa lurar att ladda dem. Och innan ni skriker ”Danny du vet bara inte hur man laddar dom ordentligt din gamla gubbe”, låt mig då säga såhär; jag har laddat dom via usb i datorn, jag har kört direkt i vägguttaget, jag har satt i lurarna direkt efter jag har lyssnat klart på dom och jag har stängt av dem och sen satt dem på laddning. Så jag har testat alla sett att ladda dom på och resultatet är detsamma.

Jag tar ett exempel; jag skulle ut på ett ärende, och tog därför ut lurarna ur etuiet där de suttit och laddats upp – varpå mobilen meddelar att jag hade 100% batterikraft i dem. Hann inte ens få på mig skor och jacka innan den högra luren sa att det var lågt batteri i den, men medan mobilen sa 90% kvar. Gick iväg en kort sväng medan höger lur var och varannan minut sa att det var lågt batteri. Kom hem och hann stoppa undan allt och redan där och då så dog höger lur, fastän det på mobilen stod att det fortfarande var 90% kvar. Ibland så har jag haft dem på laddning i deras etui tills den i sig har laddat klart, men när  jag tagit ur lurarna så säger de att bara 40% fanns kvar i batterikraft – ja, det kan vara ett måndagsexemplar vi mottog, (vilket vi ska efterforska), men detta är dessvärre vår upplevelse av Skullcandy Push i  nuläget.

Om vi ska kolla på Skullcandy Push Wireless Airbuds så har de är skön passform; de har (på pappret) sex timmars lyssning från start + en laddning via laddningsetuiet. Ljudbilden överlagt är helt godkänd om än med en något överdriven bas. Hade gärna sett  en app för att ställa in egen EQ och än mer utökad batteritid då lurarna är större och laddningsetuiet likaså. Tyvärr så verkar vi fått ett måndagsexemplar till oss; men om vi har överseende med batteribiten så är det faktiskt ett par riktigt bra lurar sett till ljud och komfort, som du som läsare säkert skulle kunna finna intressanta att testa på.


Specifikation

Weight: 54.2g
Connection Type: Bluetooth® 4.2
Impedance: 16 Ohms
Driver Diameter: 9.2 mm
THD: <3% at 1 KHz
Sound Pressure Level: 100 +/-3 dB (1mW/500 Hz)
Frequency Response: 20 Hz – 20 KHz
Headphone Type: True Wireless In-Ear

Skullcandy Push Wireless Airbuds. I nuläget tillgängligt hos tillverkare för 129.99€ (ca. 1400 kr) 2019-03-13.

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar