ASUS fortsätter producera tangentbord, och äntrar med ett nytt bidrag. ROG Strix Scope ska vara en helhetslösning för spelare som är ute efter spelbarhet, lyxigt utseende och hållbarhetstänk. Sedan att de även slänger med fler funktioner och snabbfunktionsknappar hjälper till ytterligare. Men för att bli valet hos spelare, så hänger det givetvis på respons i brytarna, och mycket mer än bara snygg yta. Så svinga lianen in i den djungel som är spelande, skrivande och allmänt användning!
Det som slår en först, är att det har ett unikt utseende (i alla fall i jämförelse med många andra tangentbord) – med sin svarta aluminiumförsedda yta, Asus distinktiva typsnitt och en småskalig känsla trots otroligt många funktioner/specialknappar. Ja, redan här kan jag säga att Strix Scope kommer ge spelare en bra upplevelse både som ögongodis men även under arbete. Men Cherry MX brytarna som gömmer sig under knapparna må vara snabba och lättklickade, men det är himla igenkännbart. Cherry MX Red som är just dessa, är några som återkommer i mängder med tangentbord, så dessvärre faller de lätt undan om du redan på förhand vet att denna typ av brytare inte är din melodi.
Men accentueringen är lättsam, och med sin korta distans för att få knapptryckningarna registrerade gör att du i ordbehandlingsprogram fullkomligen flyger fram. Brytarnas klassiska motstånd gör att det är en bekväm upplevelse särskilt under dessa stunder. Likaså funkar det alldeles utmärkt under spelandet, även om det knappast är något som görs unikt i detta tangentbord. Men sett till helheten så kommer du definitivt vara nöjd när det kommer till detta.
Sedan så har Asus skjutit in alla dessa specialknappar och makros/RGB knappar/media knappar, så är du efter dessa, så finns de redo från start, och kan sedan anpassas mer individuellt i Asus programvara ROG Armoury. En halvdan programvara som kan skapa konflikter med din dator, så skulle du känna av strul, testa att starta om eller bara felsöka programvaran, så bör det lätt lösa sig.
Jaja, den är snygg, lätt att arbeta med och har knappar för alla evenemang – men är det värd att köpa då?
Jadu, detta är verkligen något som tåls att tänkas på – då mycket av dess unika aspekter ligger främst i utseendet. Något som jag kan känna borde ha utökats. Dess Asus-doftande typsnitt på tangenterna känns blaffiga och ärligt talat en förvärvad smak, och jag personligen föredrar ett mer smalt och tydligt typsnitt, men hey, det är upp till er. Kika på tangentbordet så borde ni lätt inse om detta är något för er (om ni ens bryr er om utseendet dessutom). Sedan kan jag tycka att för ett tangentbord som är gjort så här stabilt och med kända brytare så borde de för priset på nästan 1600 kronor även fått in en USB-hubb som blir alltmer vanligt. Visst är det lyxtillbehör, men vad tusan….1600 kronor!
Nåja, slutligen vill jag snabbt ta upp några av de funktioner som finns som står ut. Du kan byta ut WASD tangenterna då det medföljer ett litet kit med just dessa tangenter; dessutom så kan du med en ”stealth”-knapp snabbt gömma alla program och stänga av ljudet. En funktion som jag kan förstå är bra i exempelvis arbetet – men då tangentbordet skriker ’gamer’, så har jag svårt att se den passa i den miljön. Men men….man vet ju aldrig förstås.
Anslutningsteknik: Trådbunden
Stöd för operativsystem: Windows® 7, Windows® 10
Mått: 440 * 137 * 39 mm
Vikt: 1070 g med kabel
Tangentbord : USB
Innehåll i förpackning:
ROG Strix Scope, Quick Start Guide, ROG Logo sticker, Additional FPS Keycaps, Keycap puller.
ASUS ROG Strix Scope. Lägsta pris cirka 1590 kronor enligt Prisjakt.nu. 2019-05-28.
Recensionsex tillhandahållet av ASUS.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.