Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion Series

Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion Series

av Fredrik Olsson

Nämen, har inte vi gjort denna mus redan? Nej, faktiskt inte. Vi må ha gjort dess systermus i trådat format ( Corsair Sabre Pro Champion Series), men det finns fler skillnader än att denna är trådlös. Dags för ett par rediga spelomgångar för att se om den håller hela vägen!


Med en redan omtyckt design (starkt påminnande om dess systermus ovan), som är väl tilltagen — särskilt för större händer — smiter den svarta diskreta musen under radarn på ett utomordentligt sätt. Trots sin trådlöshet bjuder den på en låg vikt av bara 79 g och hela 26 000 i DPI (?) trots att ett batteri ändå gömmer sig därinunder. Att säga att den är en stark liten best är att ta i underkant.

Den är oerhört komfortabel att använda och dess OMRON brytare gör ett fenomenalt jobb i att få den att kännas rapp och så direkt som behövs i en FPS/MOBA mus. Särskilt i mer explosiva spelomgångar av Doom Eternal och Zombie Army 4 står den ut som en exakt liten gaming mus tack vare dess goda sensor som känner av oerhört snabba ryck. Under användning är det svårt att tänka sig att det är en trådlös mus vi hanterar — vilket är ett riktigt gott betyg.

Vad som även imponerar är batteritiden, som ger mellan 80-90 speltimmar i sträck om så önskas, och som lätt laddas upp med USB-C kontakt. Något som krävs till viss del om du ska utnyttja dess högre ’polling-rate’ på 2 000 Hz. En ökning inte lika markant som på dess systermus som låg på hela 8 000 Hz, men som ändå märks av för de mer inbitna tävlingsspelande individerna där ute.


Sedan skryter även Corsair om sin så kallade Slipstream Wireless idé, vilket innebär dels att du får tillgång till redan nämnda ’polling-rate’ men även att du smidigt kan växla mellan 2.4 GHz bandet eller Bluetooth om så önskas. Förvisso en god idé, men som egentligen inte är allt för mycket att använda när det kommer till gaming, då blåtandsläget är mer begränsat sett till överföringshastighet, och i våra tester mer känslig för lagg. Det är bra för de som vill ta med sig musen än mer på språng, men redan då kan man använda USB-dongeln som medföljer, så det tappar lite av idén, skulle det inte vara som så att du snarare kopplar musen mot t.ex. din mobiltelefon eller tablet.

Utöver detta kommer även denna mus med sju knappar vilka alla kan programmeras om i programvaran ICue, och utan problem även kan förses med makros. Lägg därtill ett inbyggt minne för profilhantering, hållbara OMRON brytare (klarar 50 miljoner klick) och återhållsam RGB via den bakre loggan, och du får ett väldigt komplett paket.

Men är det då värt att ta just denna gamingmus?

Dess trådlösa överföring är ärligt talat fantastisk, och ser man till alla övriga fördelar med god sensor, låg vikt, komfortabel för mellanstora till stora händer och även batteritid, så blir detta en riktigt bra spelmus för de flesta. Att den dessutom håller ett oerhört konkurrenskraftigt listpris (kan variera i butik) på 990 kronor gör att den snarare blir ett måste än något annat. Corsair Sabre RGB Pro må ha ett långt och bökigt namn, men ser man till dess användning är det allt annat än bökigt — snarare tvärtom. Detta är en av de mest kompletta spelmöss vi testat under senare tid, och är definitivt en mus som kommer funka för alla typer av spelare där ute.


Specifikation

Wireless Connectivity Hyper-fast, sub-1ms 2.4GHz SLIPSTREAM CORSAIR WIRELESS
TECHNOLOGY, Bluetooth® 4.2 + LE
Sensor CORSAIR MARKSMAN 26,000 DPI optical sensor with 1 DPI resolution steps,
650 IPS tracking, up to 50G acceleration
Programmable Buttons 7
Onboard Profiles 3
Backlight 2-Zone RGB
USB Report Rate 1,000/2,000Hz
Battery Charging Charges via USB to computer
Battery Type Built-in lithium-polymer, rechargeable
Battery Life 2.4GHz SLIPSTREAM: Up to 60hrs w/out backlighting
Bluetooth: Up to 90hrs w/out backlighting
Color Black
Mouse Feet 100% PTFE
Wired Connectivity USB 2.0 Type-A (Type-C to Type-A cable)
Cable 1.8m / 6ft, braided
iCUE (Software) Supported
Dimensions 129.0mm(L) x 70.0mm(W) x 43.0mm(H) / 5.08in(L) x 2.76in(W) x 1.69in(H)
Weight (w/o cable and
accessories)
79g / 0.17lbs
Warranty Two years

Recensionsex tillhandahållet av Corsair. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar