HyperX Cloud Flight S

av Maxx Löfström

HyperX kan detta med headsets – vilket var tydligt från start, när vi recenserade HyperX Cloud II för många år sedan. Men nu när de kommit ut med ett trådlöst headset, som även kombinerar QI-laddning, ja då sköt vår nyfikenhet till toppen. Så därför är det dags att ladda upp och spela, lyssna och utvärdera HyperX Cloud Flight S!


Ljudbild & kompatibilitet

Redan från start kan jag säga att Cloud Flight S rent ljudmässigt inte vinner några utmärkelser – ljudet upplevs digitaliserat med alldeles för skarpa höga nivåer, och ett mellanregister som upplevs aningen ihopmosat. Men det är inte en dålig upplevelse på det stora hela, för dess kontrollerade och dämpade bas är tillfredsställande över brädet – oavsett om det är spel, musik eller film, och diskanten upplevs individuellt som tydlig, och ”peakar” aldrig tack och lov. Så vill man göra en generell övervägning på helheten, så är det dugligt, även om det inte kommer vinna några priser enbart på dess ljud.

Värre är det med 7.1 ljudet, som på riktigt förstör alla musikkällor – och höjer den digitaliserade känslan avsevärt. Mellanregister och diskant smetas ut och enbart basen lämnas kvar. Visst är detta läge främst gjort (i alla fall för detta headset) för spel, men även där upplevs inte surroundkänslan som optimal med märkliga avvikelser i ljudet. Som att fotsteg ibland inte hörs på rätt avstånd eller andra ”audio cues”, vilket snarare stjälper än hjälper headsetet på det stora hela.

Sedan att lurarna dras med ”vitt brus”, vilket innebär att ett lågt surr finns konstant när ljud är avstängt, gör att jag personligen backar ännu mer. Det är förvisso mer vanligt hos trådlösa headset, eller USB matade headset, men för summan av cirka 1900 kronor, så kan jag tycka att det bör varit åtgärdat.

Över till mikrofonen, och här börjar vi se ljusare tider däremot, då mikrofonen är oväntat klar i tonen, och förmedlas utmärkt över Teamspeak, Discord eller Skype. Visst är den tunn sett till dess ljud, men den är fokuserad på mellanregistret, och får de flestas röster att komma fram tydligt. Du har även tillgång till medlyssning (sidetone), som även om den är ganska svag rent volymmässigt, ändå kan ge uppbackning för de som gärna hör sig själv utan latens i exempelvis spelmatcher eller andra sammanhang.

Sett till funktionalitet, så fortsätter Cloud Flight S med fler positiva sidor, då du kan ställa in de touch-baserade sidoknapparna på headsetet direkt i programvaran NGENUITY. Vill du ha Game/Chatt mix, där du kan dra upp volym på personer du lyssnar på eller rentav musiken/ljudet i spelet du sitter i? Ja, bara att ändra direkt i NGENUITY. Du kan även välja mellan en mängd olika funktioner; mic- och headset volym, uppspelning och avstängning av musik med flera. Visst är det inte unikt för headsets längre, men det är gjort på ett intuitivt och enkelt sätt som kommer vara lätt att ändra för de flesta.

Känsla, design & ergonomi

Det första man slås av är hur avskalat och rent headsetet är, då det saknar RGB belysning, och har rena runda former, tillsammans med det nära nog klassiska HyperX utseendet. Öronkuddarna är i imiterad läder, och är verkligen dundersköna med sin mjuka stoppning, men till synes andningsbar design. Just på grund av dess goda passform och lena öronkuddar så går det utan några problem sitta länge och väl i spel och nära nog glömma bort att du använder de. Det är helt enkelt en genomtänkt design, som med sitt svarta och HyperX typiska utseende kommer kännas både nytt som välbekant på samma gång.

Hållbarhet, udda egenskaper och sammanfattning

Då dessa är utrustade med QI-laddningsmöjligheter (trådlös laddning), så kan man även säga att det med säkerhet är boven i dramat vad gäller priset. Tyvärr så har det till synes gett bi-effekter hos recensionsexemplaret, då det då och då plötsligt får ett skrapande brus. Som att något stör på 2.4 GHz bandet där signalen skickas via.

Hur som helst, vad gäller QI-laddningen så fungerar den ypperligt, med till exempel HyperX egna QI-laddare ChargePlay Base. Så genom att bara lägga ena sidan av headsetet mot plattan, så laddas det snabbt upp – vilket är extra kul då headsetet har en imponerande batteritid på nära nog 30 timmar! Ja, sett till batteritid och uppladdning så seglar Cloud S upp på frontlinjen för denna typ av headset.

Nåja, för att försöka summera intrycken av Cloud Flight S; det är ett gediget headset sett till design och batteritid. Ljudbilden lämnar en del att önska men går an ändå. De största problemen är det vita bruset samt de märkliga sprakande ljuden som uppstod i vårt testexemplar. Nu kan man bortse från det sistnämnda då jag befinner mig i en miljö nära trådlösa routers, och mängder med apparater som stör ut signalen, men oavsett bör man åtminstone ha det i åtanke att headsetet verkar vara känsligt mot utomstående trådlösa källor.

Nåja, på det stora hela räcker det inte hela vägen, vilket är synd… men det har en unik ’look’ och batterifunktion, men det är egentligen allt. Bättre lycka nästa gång HyperX.


Specifikation
Drivelement Dynamisk, 50 mm med neodymmagneter
Typ Circumaural, stängd tillbaka
Frekvensomfång 10 Hz-20 kHz
Impedans 32 Ω
Ljudtrycksnivå 99,5 dBSPL / mW vid 1 kHz
THD <1%
Vikt 310g
Vikt med mikrofon 320g
Kabellängd och typ USB-laddningskabel (1m)

Mikrofon

Element Elektretkondensormikrofon
Polärt mönster Dubbelriktad, brusreducerande
Frekvensomfång 50 Hz-18 kHz
Känslighet -40,5 dBV (1V / Pa vid 1 kHz)
Batteritid  30 timmar
Trådlöst intervall  2,4 GHz
Upp till 20 meter

HyperX Cloud Flight S. Lägsta pris 1889 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-05-25.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar