Hem RecensionerTillbehörsrecensionerGamingstol/Kontorsstol Deltaco Gaming Recliner stol (GAM-087-B)

Deltaco Gaming Recliner stol (GAM-087-B)

Farligt mjuk för ryggen... men hur spelar man i den?

av Fredrik Olsson

Att förgylla ditt spelande med komfort i form av en gaming-stol är inget nytt, men en gaming recliner från Deltaco Gaming?! Ja, det är sannerligen något nytt i mina öron i alla fall. Deltacos GAM-087-B är just detta, en helsvart fåtölj som ska hjälpa dig i ditt spelande. Vi frågar oss bara mest; hur?


Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt.

Följande områden kommer att beröras:

Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.

Montering & Manual:

Fördomar predikade att en recliner skulle vara bökig att föra samman – men så var det verkligen inte med Deltacos läderimiterade kreation. Rygg- och armstöd gick att montera utan några verktyg, och vips så var vilstolen redo att användas. Det var på många sätt den enklaste monteringen vi varit med om, och vittnar om ett tydligt tänk att man ska kunna föra samman den – men framförallt att man enkelt ska kunna separera dess delar och transportera den. Smidigt för att vara en så pass rigid stol, även om de flesta vilstolar oftast kommer förmonterade. Frågan är bara vad som faktiskt är gaming över den… men mer om det senare.

Komfort & Ergonomi:

Dess läderimiterade yta och stoppning är riktigt vänlig mot rygg och svank och då det är en recliner kan du skjuta bak rygg samt föra fram en inbyggd fotpall och därigenom mer eller mindre kunna ligga raklång. Detta är onekligen väldigt skönt, och med en bra mellanväg sett till bredd, får stolen plats relativt lätt i de flesta sammanhang. Ja, det finns väl egentligen inte så mycket mer att säga om inställningar och komfort, mer än att den gör jobbet så bra som vi förväntat oss av denna typ av stol. Varken mer eller mindre…

Gaming ’recliner’… eller vad är det?

Ska du idag skaffa en adekvat vilstol som denna i andra affärer (Mio, IKEA etc.) är det vanligaste lägstapriset runt 5 000 kronor. Så vad du får här istället är en som kostar runt 2 800 kronor istället och kommer i två utföranden. Modell GAM-087-B som denna helsvarta och GAM-087 som istället frestar med svart och orange (?!) uppsättning av färger istället. Det är givetvis en alldeles förträfflig recliner i sig självt, men var egentligen Deltaco får in gaming i sammanhanget (utöver att den lite subtilt försetts med Deltaco loggan i stolsryggen) flyger över mig. Har du ett vardagsrum och vill ha en dedikerad vilstol för när du ska spela konsolspel kan denna fara fullt godkänd, men för ett mer brett spelande, särskilt då om man tittar på PC-spelande, är det en annan femma. Jag skulle aldrig föreslå att du ska sitta i en sådan här stol framför datorn, då man i regel vill justera både höjd och närhet till skärm (även om vissa få säkerligen kan föredra denna), men jag kan inte säga att den i sig är dålig. Visst, dess trämaterial som själva konstruktionen vilar på känns som aningen lättviktare, så det blir svårt att uttala sig om livslängd… men komforten är mycket riktigt förträfflig. Frågan är mest när ska man skaffa exakt denna recliner? För om du ändå ska köpa exempelvis en soffgrupp och planera ditt vardagsrum, är då en svart enskild vilstol från Deltaco ditt första val? Visst kan det finnas de som inte bryr sig om att saker och ting matchar eller så… men överlag hamnar denna recliner ändå i ett ingenmansland. Det finns med säkerhet både snyggare och mer komfortabla stolar av detta slag för en lite större slant. Och inte heller står denna stol ut med några fördelar för ’gamers’. Jag hade gärna sett möjlighet att förse den med lagring (om man ville ha handkontroller i armstöden) eller varför inte någon form av kopp och glashållare. Egentligen vad som helst som fått den att stå ut från gemene recliner ute på möbelmarknaden. I dagsläget är det ett något billigare pris och en Deltaco-logga som står för dess unikhet. Thats it! Inget som gör den dålig i sig… den är ju faktiskt riktigt skön att sitta i. Men utan större fokus på sin publik, där egentligen små förändringar kunde gjort att den stod ut, blir den nästan ambivalent i sin egen existens. Som att den inte vet vad den ska vara till. Även om att ”bara” vara en recliner inte är något dåligt i sig… tvärtom.


Specifikation

• Sitsbredd: 49cm
• Rygghöjd: 53,5 cm
• Konstläder

Kallas även DELTACO GAMING DC 420. 

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar