Logitech G502 HERO

av Fredrik Olsson

Välbekant design med ny motor! Med handen på datormusen så svingar vi in oss i spel, redigering och allmänt användande. Här är nya G502 Hero!

Designen är inte ny, då själva namnet och modellen G502 funnits sedan tidigare. Men denna gång slänger Logitech in sin nya sensor Hero som har max nå 16000 DPI så är man ute efter högprecision i snabba hastigheter så går det lugnt att säga att den möjligheten ges här.

Men om vi börjar med det som många säkert redan kännt på sedan tidigare; själva utformningen av musen. Precis som med tidigare iteration av musen så är det en avlång design med hela 11 programmerbara knappar. Musen ligger bra i handen och är främst gjort för helhandsgrepp även om klogrepp säkerligen går bra också. Musens skrollhjul är med Logitechs välkända dubbelläge – d.v.s. med en knapp för att byta mellan steglöst och snabbtrullande till stegvis rullning.

Detta är i sig något som verkligen har blivit en integral del i många av Logitechs möss, och är något som de verkligen gjort bra. Att skrolla på stora texten genom att slå ner skrollhjulet så det snurrar i en minut är fantastiskt bra att ha när det gäller, för att sedan kunna byta tillbaka till ett skrollhjul med motstånd – ja, att ges de möjligheterna är verkligen något som gör att musen blir så som just du vill ha den. Själva designen välgjord i sitt svarta utförande, där just Logitech logon bara är den del som lyses upp av RGB belysning (som kan ändras efter behag i Logitechs välgjorda programvara).

Det stora i denna nya iteration är Hero sensorn, som förmedlar en himla precis kontroll, särskilt i snabba shooters och hektiska RTS matcher. Det tillsammans med det inbyggda minnet gör att musen kan föras med på LAN och event utan att man ska behöva göra om ens inställningar. Verkligen perfekt i exempelvis E-sportsammanhang där man som spelare redan är van vid sina specifika inställningar.

Musen har dessutom ingen smoothing (förenklat en teknik som vid långsamma rörelser gör musen mindre känslig för exakta rörelser) vilket verkligen känns tvunget i spelsammanhang och är en relik från förr.

Att kunna öka och sänka tyngden är riktigt bra – och uppskattat!
På det stora hela får du en välrundad gamingmus som ligger bra i handen , har många knappar för de som vill utforma den mer unikt (finns t.o.m. en s.k sniper knapp på sidan för att specifikt fungera i primärt FPS spel), och som dessutom har möjlighet till att ändra vikter för de som vill ha mer eller mindre tyngd. Det bör dock säga att musen är ganska speciell i sin design, särskilt med inlutande vänstersida samt låg höjd – så i detta fall så kan detta vara en stoppkloss för de som vill ha mer bulliga och rundade möss ; där skulle jag rekommendera att man känner på musen om tillfälle ges innan ett eventuellt köp.

För alla som redan är bekanta med G502 musen, så kommer detta vara en välbehaglig uppgradering som förvisso inte överraskar men känns tillförlitlig för både gemene gamer såväl som för e-sportare. Helt enkelt bra grejer!


Specifikation

Höjd: 132 mm, Bredd: 75 mm, Djup: 40 mm, Vikt: 121 g, bara musen, Valbar extra vikt: upp till 18g (5×3.6g), Kabel längd: 2.10 m.
TRACKING: Sensor: HERO™, Resolution: 100 – 16,000 dpi, Zero Smoothing/acceleration/filtering, Max. acceleration: > 40 G2Tested on USB data format: 16 bits/axis, USB report rate: 1000 Hz (1ms), Microprocessor: 32-bit ARM,
HÅLLBARHET: Huvudknappar: 50 million clicks, PTFE Feet: > 250 kilometers – Testat på Logitech G240 Gaming Mouse Pad,
Onboard memory: 5 profiles, LIGHTSYNC RGB: 1 zones, Tvinnad kabel

Logitech G502 HERO. Rekommenderat pris 999 kronor – Kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare från och med Oktober 2018.

Recensionsex tillhandahållet av Logitech.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar