Razer Naga Trinity

av Fredrik Olsson

Hmm…Razer har tänkt till. De lockar nu med en mus som ska passa alla typer av användare. Om det så är MOBA/MMO spelare, makrointensiva FPS fantaster eller varför inte kortkommando tunga redigeringsprogram användare. För dessa, så finns nu Razer Naga Trinity – en mus som har alla möjliga knappsatser, makromöjligheter men samtidigt ska ge rapp respons likt en kung. Men frågan är, blir det bara för mycket hype, eller är det faktiskt precis lagom?

Design, Ergonomi & känsla

Direkt ur boxen, så går det att konstatera att musen är rundad design,med en ergonomisk passform, där inte bara pek- och långfinger ligger skönt, utan även ringfingret. Detta på grund av den skåra som ligger till höger om de ordinära vänster- och högersatta musknapparna.  Men där Basilisk var kort, så blir denna ännu kortare. Förvisso är det bara fem millimeter kortare, men det hjälper verkligen inte om man som mig har stora händer. Det finns ingen som helst handställning som passar, och jag finner att den allt för många gånger rentav skapar ett obehag. Inte på grund av sin form i sig, men mest för att jag aldrig lyckas hitta en bra viloställning för handen. Nedre delen av handflatan släpar i bordet, och då den är mer rundad i formen, så försöker jag både den ena och andra ställningen utan att någonsin känna att jag hittar rätt. Detta betyder dock inte att musen är dålig sett ur ett formmässigt perspektiv. Allt utgår från användaren, och i detta fall den personens handstorlek. Precis som med Razer Basilisk så riktar sig denna mus främst mot användare med små händer. För dessa, så är dess kurvade och ergonomiska utformning istället ett stort plus.

 

Utseendemässigt så gör den sitt jobb. RGB belysningen (som för övrigt kan anpassas på alla möjliga sätt i Razer Synapse programvaran) är sparsam men ren. Med det menar jag att färgerna poppar bra, men då det enbart är loggan och scrollhjulet som lyser, så blir det aldrig för mycket. Dessutom kan man stänga av belysningen om man vill, så oavsett vad man tycker om RGB belysning, så kommer det funka bra. Scrollhjulet är stegbaserat, och har ett bra motstånd som klickar tillfredsställande så man både känner och hör stegen. Förvisso hade det varit bra om denna mus även haft Razer Basilisks möjlighet att ställa in scrollhjulets motstånd…men hej, man kan inte få allt här i världen.

Hårdvara, hållbarhet & Mjukvara

Om vi tittar på den optiska sensorn, så går det inte att förneka att det är en av musens främsta styrkor. Sensorn kan gå upp till 16000 DPI, men är väldigt responsiv och exakt även i låga hastigheter. Något som förmodligen de 1000 Hz i ultrapolling assisterar med, men ändå…en bra produkt.

Det stora är dock den utbytbara sidan på musen. Där du kan placera någon av tre medföljande sidopaneler med knappar. 2, 7 eller 12 knappar finns att välja mellan, och tillsammans med en bra sträv yta gör att musen håller sig bra i handen. Till och med för mig med mina enorma labbar, vilket är ett plus i sig.

Slutligen har vi den numera uppdaterade Razer Synapse mjukvaran, vilket gör att du kan ställa in makros, RGB belysning (finns en drös olika förinställda sådana) och upp till fem olika DPI lägen. En fin detalj är att du även kan anpassa varje sidopanel med knappar individuellt. D.v.s. att du kan ställa in de på förhand, och att det sedan är aktiverat och klart när du väl byter ut panelerna i fråga. Riktigt välgjort och smidigt måste jag säga, och gör att de magnetiskt anslutbara sidopanelerna snabbt kan bytas ut för olika typer av aktiviteter.

 

Specifikation

Razer 5G optical sensor with true 16,000 DPI, Up to 450 inches per second (IPS) / 50 G acceleration, 3 interchangeable side plates with 2, 7 and 12-button configurations, Up to 19 independently programmable Hyperesponse buttons, Razer™ Mechanical Mouse Switches, Gaming-grade tactile scroll wheel, Ergonomic right-handed design with enhanced rubber side grips, Razer Chroma™ lighting with 16.8 million customizable color options, 1000 Hz Ultrapolling

Ungefärlig storlek: 119 mm (Längd) 74 mm (Bredd) 43 mm  (Höjd)

Ungefärlig vikt 120 g (Utan kabel)

Razer Naga Trinity. Lägsta pris 1066 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-04-13

Recensionsexemplar tillhandahållen av Razer

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar