Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Deltaco Mechanical RGB Gaming Keyboard

Deltaco Mechanical RGB Gaming Keyboard

av Carl Holmer

Deltaco är kanske inte den tillverkaren som får en att osökt att tänka på hög kvalitet. Som tillverkare hamnar man i knivig situation när man uteslutet siktar in sig på budgetsegmentet, då konsumenter kan ha en tendens att förknippa alla produkter man erbjuder med kompromissad kvalitet. Detta sagt låt oss ta en öppensinnad titt på Deltacos Mekaniska RGB Tangentbord!


Fysiskt överblick 

Det som slår en direkt när man drar ut tangentbordet ur sin låda är det bastanta skalet i svart hårdplast och den något tjocka samt sluttande profilen. På undersidan hittar vi endast ett par fötter, så det finns endast två alternativ när det kommer till justeringen av höjden på tangentbordet. Tillbaka på översidan har vi en komplett nordisk tangentbordslayout med alla 105 tangenter. Inte bara det så agerar F-tangenterna som funktionsknappar. Bland annat kan man höja och sänka systemvolymen, pausa musik, skippa spår och så klart ändra ljusstyrkan och mycket annat gällande tangentbordets belysning, mer om belysningen när vi ska prata om den tillhörande mjukvaran.

Tar vi en närmre titt under tangenterna hittar vi Outemus Red brytarna som hela tangentbordet är utrustat med. Dessa är helt linjära brytare utan klick och som enligt produktbladet ska kräva 47 plus/minus tio grams kraft för att aktiveras. På pappret kan de jämföras med Cherry MX Black brytarna, är dock något mer ojämn rörelse från topp till botten.

Deltaco Keyboard Software

I dagens marknad hade ju en mus eller ett tangentbord inte varit komplett utan tillhörande mjukvara för att styra ljussättning och kortkommandon. Deltaco har inte snålat in på den fronten och tillhandahåller deras elegant namngivna Deltaco Keyboard mjukvara för att åstadkomma just detta. Mjukvaran hittar man på tangentbordets produktsida på Deltacos support sida under fliken Info/Certifikat.

Väl inne i programmet ser vi då att man har tre olika profiler att justera inställningar på, ifall man skulle önska att spara olika ljussättningsinställningar samt macros och hoppa mellan dem snabbt. Utöver det så kan man justera exakta färger samt vilket mönster dessa färger ska visa. Allt från fasta färger över helt tangentbordet till slumpmässigt blinkade, till en långsam rotering igenom hela färgskalan.

Personliga synpunkter

Överlag har Deltaco träffat rätt på många punkter med detta tangentbord. Rimligt pris, solid konstruktion och en subtil design som jag uppskattar. RGB finns där för dem som uppskattar sådant, vilket ändå måste hamna i pluskolumnen även om jag inte är den rätta målgruppen för just RGB.

Men vad är ett tangentbord om det inte är vettigt att skriva på?

Exakt känslan jag får när man knappar sig fram är svår att beskriva. När man trycker på tangenterna så känns det så oerhört tydligt att det sitter en fjäder under. Ju närmre tangenterna är att bottna bakplåten, desto hårdare blir motståndet. En annan aspekt som jag även lagt märke till är att olika tangent kräver olika mängd kraft att trycka ned, vilket gör upplevelsen att sitta och skriva denna recension ojämn. För spel fungerar de dock alldeles utmärkt och just ovan aspekt är inte lika märkbar i stridens hetta. Tangenterna i sig är också väldigt högljudda när det bottnar, igen något som inte alls märks när man sitter och spelar. Men något som förvånande mig när jag för första gången testade på dem utan hörlurarna på.

Att testa detta tangentbord har i någon mån visat mig vad man får för pengarna om man är villig att betala lite extra. Till vardags har jag ett Ducky One tangentbord med Cherry MX Brown brytare samt O-ringar under varje tangent. Detta tangentbord låg när det var nytt i en mycket högre prisklass än Deltacos och är således inte en speciellt rättvis jämförelse. Men jämförelsen visar som sagt tydligt vad man väljer bort när man går ner i prisklass.


Specifikation

Deltacto Mechanical RGB Gaming Keyboard Lägsta pris 599 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-10-22.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar