HyperX Alloy Elite

av Fredrik Olsson

HyperX, mest kända för Cloud headset och RAM minnen stiger åter in i ringen för tangentbord. Deras första ansats på denna typ av tillbehör gick bra, men frågan är hur mycket har de lärt sig efter det första försöket. Här kommer våra intryck av HyperX nya tangentbord; HyperX Alloy Elite.

Denna gång så verkar de ha siktat på att utveckla själva utseendet av tangentbordet. Där det föregående Alloy FPS var väldigt grundläggande i sin design, så är den nya svarta (med en metallyta) Alloy Elite avsevärt mer uttänkt. Med specialknappar för både ljuset, makros och mediauppspelning så skiljer det sig redan där från den föregående versionen. Men framförallt så har det försetts med en mer unik design, med främst en LED-strip som går över tangentbordet. Detta tillsammans med de mer diskreta och enligt mig snygga specialknapparna får det att skiljas inte bara från sin föregångare, men även mot andra tangentbord på marknaden. Lägg därtill ett handledsstöd med en mer räfflad sektion under QWERTY tangenterna och en plan yta under numlock tangenterna så får du ytterligare en dimension av originalitet.

Men vad är utseende värt, om det inte ger bra känsla under arbete, om det så är när du skriver eller spelar ett spel. I Alloy Elites fall så ger tillverkaren dig möjlighet att välja mellan tre olika typer av brytare; Cherry MX Blue (mer klickig känsla med en accentueringskraft* på 50 cN), Cherry MC Brown (Taktil men aningen klickig med en accentueringskraft på 45 cN) och slutligen Cherry MX Red (en linjärt gjord brytare, vilket gör den betydligt tystare och med en accentueringskraft på 45 cN). I vårt fall så fick vi till oss Cherry MX Red varianten, som inte bara är den tystaste, men även den billigaste.

I vårt fall så har tangenterna en väldigt skön känsla vid nertryckningar, då de följsamt och tystlåtet trycks ner. De har en väldigt responsiv känsla och funkar väldigt bra för spelande småbarnsföräldrar. I alla fall i jämförelse med de andra alternativen.

Om vi ta upp belysningen igen, så går det att nämna att via två specialtangenter uppe i vänstra hörnet av tangentbordet, så kan du ändra ljusstyrka såväl som mönster för ljuset. Allt utan något behov av installering av programvara. Allt finns helt enkelt tillgängligt redan från start. Bara att koppla in och köra helt enkelt. Det hade varit bra med en dedikerad mjukvara om man hellre skapat egna mönster i ljusmönstret eller ändring av specialknapparnas funktioner, men är inget jag saknar i längden.

Det finns för övrigt även en USB port (tangentbordet kräver två usb kontakter vid inkoppling) direkt på tangentbordet, men även ett steglöst volymhjul som båda fungerar riktigt bra. Jag tycker särskilt om hur de mer rundade och metalliska mediaknapparna passar ihop med hjulet och förser tangentbordet med enligt mig en snygg design.

*Accentueringskraft = det totala mängd kraft som krävs för att få ner en tangent.


Specifikation

Switch: CHERRY MX Type: Mechanical Backlight: Single color, Red Light effects: 6 LED modes and 4 brightness levels Connection type: USB 2.0 (2 USB connectors)USB 2.0 Pass-through: Yes Polling rate: 1000 Hz Anti-ghosting: 100% anti-ghosting Key Rollover: N-key mode Media control: Yes Game Mode: Yes OS compatibility: Windows® 10, 8.1, 8, 7 Switches 1 CHERRY MX Blue: Clicky, 50 cN CHERRY MX Brown: Tactile, 45 cN CHERRY MX Red: Linear, 45 cN Cable Type: Attached, braided Length: 1.8 m Dimensions Width: 444.00 mm Depth: 226.80 mm Height: 36.30 mm Weight (Keyboard and cable): 1467 g

Kingston HyperX Alloy Elite Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2017-11-22
Recensionsex tillhandahållet av NordicGamesSupply/HyperX

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar