HyperX Alloy Core RGB

av Fredrik Olsson

Det känns väldigt tacksamt att ha möjlighet att testa så många olika tangentbord under kort tid som vi gör, då skillnaden mellan alla blir så mycket tydligare. Som i detta fall, när vi tar oss an HyperX membrantangentbord Alloy Core RGB – ett enkelt, men överraskande välutrustat tangentbord. Frågan är snarare hur väl det står sig i konkurrensen med andra membrantangentbord. Så in i testlabbet med dig, nu ska vi böja dig under vår vilja!


När vi tidigare under februari hade Steelseries Apex 3 inne i testlabbet, så blev det full pott. Dess mjuka sköna gummiknappar och spillgaranterade tangentbord gjorde många rätt – men nu med Alloy Core RGB så kan det mycket väl ha fått sig en utmanare.

Vi börjar med det uppenbara – brytarna! Även hos Alloy Core RGB så är mjukheten deras främsta styrka. Under långa skrivsessioner så ger det lena motståndet en skön stunds skrivande – och under spelstunder så går det inte annat än att hylla den varsamma accentuering som ändå finns här. Visst saknas givetvis ett tydligt nerslag i tangenterna som finns i den mer taktila känslan av att arbeta/spela med ett mekaniskt tangentbord. Men precis som med det mesta idag, så finns det även tangentbord för alla typer av användning och smaker – vilket innebär (i mitt tycke) att det definitivt finns plats för dessa membrantangenbord (Membran är förenklat gummiförsedda brytare).

Utseendemässigt så känns det som att HyperX kanske ”spejsat” ut det aningen för mycket, med en räfflad nederkant, och en RGB upplyst linje överst på tangentbordet. Jag har lite svårt att säga om jag tycker om det ärligt talat, men en sak är säker; det känns åtminstone mer unikt i sitt utseende. Sedan att du även har dedikerade mediaknappar; inte bara för volym, start- och stopp av musik, utan även en knapp som växlar mellan olika RGB färger över alla tangenter, en knapp för ljusstyrka och även en knapp för att sätta tangentbordet i ”gaming”-mode (läs att Windows tangenten inte jävlas med dig).

Vad gäller RGB belysningen, så är den helt styrd via tangentbordet – och kan kontrolleras med hjälp av FN tangenten och piltangenterna. På detta sätt kan man ändra de fem zoner som finns på tangentbordet (känns det igen från SteelSeries månntro). Det är enkelt, men jag känner ungefär som med Apex 3 att det känns lite andefattigt; särskilt med tanke på att det inte finns någon stödd mjukvara. Ja, till skillnad från andra HyperX produkter, så har detta tangentbord inte stöd för programvaran NGENUITY. Förvisso inget farligt i sig, men om jag fick möjligheten att få bättre överblick på exempelvis inställandet av RGB, så skulle jag givetvis gärna få det. Sen att det även saknar makromöjligheter gör dock att intrycket smolkas lite… men å andra sidan något måste ha fått ge vika i målet att få ner pris.

Ärligt talat, så går det inte annat än att rekommendera Alloy Core RGB. Visst hade jag gärna sett stödd programvara, och makrofunktioner, men för vad det är så är det ett väldigt komplett och billigt tangentbord – utan att det för den delen känns alldeles för mycket budget. Vilket för oss till den sista detaljen som till skillnad från SteelSeries Apex 3 faktiskt blir grädden på moset. Du behåller mer eller mindre samma känsla som Apex 3 hade, men sparar ett par hundringar. För i slutänden är membrantangentbord väldigt lika överlag i hanterandet, och då du mer eller mindre får allt som en nutida användare kan tänkas behöva, så är detta utan tvivel ett alldeles utmärkt val för antingen nybörjaren eller för spelaren med en begränsad budget. Sen att du faktiskt inte behöver mjukvaran för att ändra på belysning och övrigt… ja det kan snarare bli ett plus i kanten i slutänden!


Specifikation
Typ: Membran
Bakgrundsbelysning: RGB (anpassning av flera zoner i flera färger)
Ljuseffekter: 6 LED-lägen och 3 ljusstyrkenivåer
Kontakt: USB 2.0
Polling rate: 1000 Hz
Anti-ghosting: Multi-key anti-ghosting
Mediekontroll: Ja
Spelläge: Ja
Spillmotstånd: testade upp till 120 ml vätska
OS-kompatibilitet: Windows® 10, 8.1, 8, 7

HyperX Alloy Core RGB. Lägsta pris 454 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-02-27.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar