ADX Firepower V02 MMO

av Fredrik Olsson

Möss ämnade för MMO marknaden är inte något nytt. Utan idag har många av de större mus tillverkarna även en MMO mus i sitt stall. Det handlar om att förse spelare med ett rikt utbud av mappbara knappar, för att ge spelaren kontrollen över vad denne vill styra i spelet via kortkommandon eller specifikt mappade funktioner. Så iom detta så har även ADX hoppat på tåget och frågan är huruvida de når ända fram med sin MMO mus Firepower V02.

Första intryck

När man packar upp musen så är det tydligt att ADX fortsätter sitt tänk om att inkludera en bra manual samt ge användaren ett gediget intryck av kvalité. Med en mus som till början ser väldigt enkel och plastig ut i design, så växer din förståelse för vad de faktiskt ämnat åstadkomma med sin mus.

Ergonomi & känsla

Denna mus är lik en hel del andra möss i sin kategori; i och med en mer rundad design, med orangea ljusinställningar och med en förnimmelse av gummi runtom dess yta. Samt att den tacksamt nog har en trådad kabel, för att undvika härvor. En greppvänlig och fattbar upplevelse helt enkelt. Formen för övrigt lär passa alla med normalstora, till små händer, och ger en ergonomisk formfaktor. Högersidan av musen har försetts med skåror för ens fingrar för att smidigt få användarens fingrar låsta i position. Den ligger därmed bra i handen, och ger användaren en skön passform. Dock leder detta tyvärr till en nackdel också; då den fasta passformen gör att det kräver en viss storlek på händer och fingrar. Som i mitt fall där jag har väldigt stora händer, så passar helt enkelt inte formen, utan blir snabbt väldigt obekvämt.

*Men än en gång; detta är något som är väldigt olika från person till person. Det bästa är att första känna på musen, för att se hur pass den passar just dig.

Användning & hållbarhet

När det kommer till användningen av musen, så är det ganska ”straight-forward”. Med designen i åtanke och med dess ytbeläggning så är den lätt att manövrera över stora som små ytor. Och med tanke på att dess DPI sträcker sig ända upp till 8200, så finns det goda möjligheter att ställa in känsligheten precis som du vill ha det. Något som är tydligt med de dedikerade knappar på ovansidan av musen, där du kan klicka dig igenom fyra olika DPI lägen.

Du har vid tummen, 12 programmerbara knappar, som enkelt ställs in via den medföljande mjukvaran. Faktiskt, så är det allt som allt, 18 knappar, vilket borde duga åt den mest kräsne MMO spelaren. Lägg därtill möjligheten att växla mellan fem olika profiler, möjlighet att ändra accelerationsstyrka, scroll hjuls hastighet och valbar polling rate, ger dig som användare mycket valfrihet.

Funktioner & Programvara

Musens programvara är enkel i designen, men ändå solid. Du ges inställningsmöjligheter av DPI, LED belysningen på musens logga, och alla de möjligheter som kan tänkas behövas i mjukvaran till denna typ av mus. LED belysningen går för övrigt att ändra till alla typer av färger, och går att få t.ex. pulserande eller ett stadigt lysande.

Den kommer även med möjlighet att justera vikten i musen; med ett antal vikter som gör att användaren lätt kan justera vikten efter eget smak och tycke.

Musens lasersensor, känns adekvat och gör sitt jobb. Det är dock tydligt, att den bäst lämpar sig för MMO genren, då dess hantering inte är kvick som möss med fokus på ex. FPS. Den känns för mig (även efter jag konfigurerat DPI inställningar) inte riktigt så precis i sin hantering. Men även om detta enbart ligger i min upplevelse av musen, så är det tydligt att för vad den är gjord för; MMOn, så passar den verkligen som handen i handsken.


Specifikation

Upplösning: Upp till 8200 DPI Krav Windows® 10, Windows 8, Windows 7 Sensor: Laser Kontakt: USB
Prisbild 599 krRecensionsexemplar tillhandahållen av Elgiganten.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Pontus mars 2, 2017 - 15:06

VAd heter programvaran till adx datormusen?

Reply
Danny Larsen mars 4, 2017 - 04:13

Hej Pontus

Problemet med detta är att programvaran finns ej att ladda ner från Elgiganten, då den bara finns på installationsskivan som följde med musen.
Jag vet från instruktionsboken att installationsfilen heter AFPV0215_Setup.exe, men tror ej att den går att finna dels för att det är som sagt Elgigantens egna märke och dom har inte ens nerladdning för dom på produktens hemsida.

Mvh.
Danny

Reply

Lämna en kommentar