SteelSeries Rival 300

av Carl Holmer

Det har blivit dags att ta sig an en av dator tillbehörens giganter. SteelSeries är ett väletablerat namn med hela 15 års erfarenhet bakom sig och idag står deras Rival 300 i rampljuset. En mus som sitter bekvämt i mellansegmentet med fokus på hög precision och bra komfort. Mina förväntningar för denna mus var väldigt hög, låt oss se hur många av mina förhoppningar Rival 300 kunde leva upp till. 

Design och byggkvalité
Om vi börjar med knapputbudet ser vi inget utöver de vanliga. Två knappar placerade på vänsterkant där tummen vilar, ordinarie vänster och högerklick samt scrollhjul och sist en extra knapp under scrollhjulet som agerar som DPI brytare med två lägen. Å ena sidan ingen extra funktionalitet, men å andra sidan inget som potentiellt sett kommer i vägen under hektiska spelmoment.

Tittar vi lite närmre på materialet ser vi en gummibelagd hårdplast i överkant där pek- och ringfinger samt handloven vilar. På vardera sida där tumme, ringfinger och lillfinger griper tag ser man två noppriga gummipaneler. Dessa två aspekter ger ett mycket stabilt och stadigt grepp. Slutligen har vi en helt vanlig 2 meter lång plastsladd.

Sist men och kanske minst har vi belysningen på scrollhjulet och SteelSeries loggan. Dessa täcker hela RGB spektrumet och kan med hjälp av den medföljande mjukvaran representera till exempel din hälsa, ammokapacitet eller antalet dödade i både CS:GO och Dota 2.

Känsla och hantering
Musen har en asymmetrisk design specifikt för högerhänta. Mot mitten är musen något smalare, den breddar ut sig mot platsen där handloven vilar. Detta designval låter tummen, ring- och lillfingret att få ett riktigt stabilt grepp runt nedre delen av musen. Den tidigare nämnda gummibeläggning lutar åt de aningen mindre greppvänliga hållet, dock är det betydligt bättre än ren hårdplast. Sidoknapparna, scrollhjulet och DPI knappen har en riktig krispigt klickig känsla, men däremot så har vänster och högerklick en något mossigare respons.

SteelSeries Engine 3
I tidigare recension av möss har jag sagt att jag öppnar upp mjukvaran, justerar inställning efter mina personliga preferenser och öppnar aldrig programmet igen. Den saken har inte riktigt förändrats med SteelSeries Engine 3. Dock måste jag ge cred till SteelSeries för all krut de lagt på mjukvaran. Snygg layout med lätt tillgång till alla olika funktioner, så som att skapa och byta mellan profiler, DPI justering och ändra färgsättningen. Slutligen fungerar SteelSeries Engine 3 som en samlingsplats för alla dina SteelSeries produkter. Vilket gör att man slipper ha ett stycke mjukvaruprogram per produkt från samma ekosystem.

Snygg layout och inget tjafs!

Vill du kunna indikera saker med en lampa som alltid täcks av din hand? Då har du kommit helt rätt!


Specifikation
 • Material: Soft Touch Black, Glossy White, Matte Grey
 • Ergonomic: Right-Handed
 • Grip Style: Palm or Claw
 • Number of Buttons: 6
 • Weight: 130 g, 0.287 lbs
 • Height: 133 mm, 5.23 in
 • Width: 70 mm, 2.76 in
 • Cable Length: 2 m, 6.5 ft
 • Sensor Name: Pixart PMW3310
 • Sensor Type: Optical
 • CPI: Increments from 1 to 6500
 • Acceleration: 50 gs
 • Polling Rate: 1000Hz

Cirkapris – 499 kr
Recensionsex tillhandahållet av SteelSeries

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar