Thrustmaster T.Flight Hotas One

av Fredrik Olsson

Dags att ta sig an en flygspak och se hur långt in i simulatorernas underbara värld vi kommer! Ända till andra sidan det kända universum eller inte ens ur farstun? Vi tar oss an Thrustmasters Xbox One anpassade flygspak med det lämpliga namnet T.Flight Hotas One.

Montering & Manual

När det kommer till installering i både Windows och Xbox One så är installeringen förhållandevis lätt, även om du behöver hitta rätt plats för mjukvaran. Men det hela går snabbt och enkelt – särskilt på konsol att vem som helst bör kunna ordna flygspaken. För övrigt så kan du givetvis i Windows spela direkt , men att finjustera kräver mer inställningsmöjligheter.

Komfort & Ergonomi

Om vi ser till hela designen och konstruktionen så är det gediget även om det luftiga plasten gör sig påmind direkt. Gasreglage och joystick känns nästan ömtålig – men å andra sidan kostar hela faderullan såpass lite att jag ändå kan förstå att man varit tvungen att göra kompromisser någonstans. Hur som helst, det känns ändå skönt att hålla joystick och gasreglage, då de är bra utformade för händerna och gör att du når alla knappar intuitivt – i alla fall de som är placerade på själva styrdonen

Styrhatten längst upp går att ändra mappningen för, men som standardknapp så duger det alldeles utmärkt som avtryckare. Så oberoende på om du spelar länge eller inte, så blir du inte trött i armar eller händer, utan helheten känns väldesignad och ergonomisk problem.

Upplevelse & Spelstöd

Men att joysticken är skön, hjälper inte om inte spelstödet finns. Och det är här som vi kommer till de stora hindren för ett köp. I nuläget (om vi ser till Xbox One specifikt) så är det högst begränsat med fullt stöd i spel. Det är i skrivande stund enbart ett par spel som har fullt stöd med ett kommande spel till våren – å andra sidan så är kanske inte simulatorspel överrepresenterade på plattformen så det är förståeligt, men det hade varit kul att se stöd för fler arkadflygspel ändå.

Ett av de spel som det fungerar bäst för är Elite Dangerous (både på PC och Xbox One) – och där ser man potentialen i flygspaken. Du flyger runt i rymden med lätthet och snabbt så får man in flärden i att flyga på detta sätt – vilket kan bli rentav vanebildande i längden (varför gå tillbaka till mus/tangentbord/handkontroll, om denna finns tillgänglig).

Responsivt och roligt när man flyger runt; precis som det bör vara. Om det ändå funnits fler spel! Obs. Det bör även nämnas att det finns Config* filer att ta ner som även ändrar joystickens inställningar – så det blir ännu smidigare och intuitivt med knappuppsättning.

 *Config filer är alltså uppsättningar av filer som ändrar om joystickens styrning till att mappas för ett specifikt spel.


Specifikation

Gasreglage, joystick – 2 analoga styrspakar – 12 knappar – 1 styrkors – USB, POV-switch, programmerbar, PC, Xbox One.

Thrustmaster T.Flight Hotas One. Lägsta pris 890 kronor enligt Prisjakt.nu. 2018-09-13.

Recensionsex tillhandahållet av Thrustmaster.


Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar