HyperX Alloy FPS Pro

av Maxx Löfström

Varför chansa tänkte HyperX när de släppte det nya tenkeyless tangentbordet Alloy FPS Pro. Och ja, varför chansa alls egentligen om man vet att man sitter på bra brytare, kompakt design och allt med ett välkänt varumärke i ryggen. Hmm…nja…kanske är det den sista punkten som gör att man faktiskt bör chansa? Oavsett, så ska vi analysera och testa det nya tangentbordet, och se vad det går för!


Designmässigt så är det en bastant historia framför oss. Alloy FPS Pro har en stålgrund som kommer hålla länge, Cherry MX brytare för den där välbekanta härliga känslan, samt röda bakbelysta knappar. Det hela känns lika enkelt som det är rakt på sak.

Den mer portabla designen är bra, särskilt i kombination med dess tvinnade och avtagbara usb-kabel som medföljer, samt den väldigt krympta storleken. Visst känns vikten i tangentbordet, och det flexar mer eller mindre ingenting om man provar att böja den; vilket allt som allt får den mer hållbara konstruktionen att skina i våra ögon.

Vad som däremot inte skiner är tangentlayouten som i sig drabbas av en avsmalnad Returknapp. Ja, visst är det en petitess, men ärligt talat, är det svårt att vänja sig, och det valet från HyperX kan mycket väl locka till sig alla användare som idag redan kör med en så liten Returknapp, men för oss andra så är det i början väldigt frustrerande. Med det sagt så går det givetvis att vänja sig vid, men det är ändå värt att nämna trots allt.

Inställningsmöjligheterna är goda, och du kan ställa in styrka för den röda belysningen, samt någon av de sex olika ljusmönster som finns. Sedan finns även stöd för anti-ghosting, multimediaknappar (dock ej dedikerade sådana) och en ”Game Mode” knapp; vilket egentligen bara innebär att Windows knappen stängs av. Oavsett är allt du kan tänkas behöva här, som parat med Cherry MX tydliga accentuering gör att du får en bra helhet, trots den lilla storleken.

Fråga chans?

Jag hade dock önskat att HyperX vågat göra mer med TKL (tenkeyless) formen – kanske haft inbyggd USB port, vågat (svär i kyrkan nu) prova andra brytare då Cherry MX görs av alla, och framförallt INTE kört med en smal Returknapp.

Under spelsessioner så flög man fram över tangenterna, och pålitligheten i Cherry MX är svår att undgå, likaså den skönt återhållsamma (men konservativa) formen. Alloy FPS Pro är ett oerhört gediget och bastant tangentbord, som utan problem kommer serva E-sportaren ute på event, lika mycket som spelentusiasten på hemmaplan. Dock så vågar HyperX inte göra något nytt, och därför så blir det bara ytterligare ett tangentbord i mängden.

Obs. Recensionsexemplaret var ej av nordisk utgåva, och vi vet inte om det kommer att finnas inom kort. Samt att tangentbordet utifrån HyperX officiella sida kommer komma i tre utföranden sett till Cherry MX; Red (linjära), Blue (Klickiga) och Brown (Taktila).


Specifikation

HyperX Alloy FPS Pro. Lägsta pris 743 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-05.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar