När det kommer till igenkännliga märken och designer så är Razer en av de som står ut. De ger användarna genom alla sina produkter en genomgående linje rent estetiskt. Dock så har kvaliteten i produkterna varierat; så med detta i sinnet så tar vi oss an Kraken V2 och ser om de ger oss ”bang for our buck” så att säga!
Känsla, Design & Ergonomi
Stilmässigt så kommer dessa lurar i svart, vitt och grönt och är alla tydligt Razer i sin profilering. Deras runda öronkåpor med den omisskännliga Razer logon skänker de en egen identitet direkt ur boxen och känns stadiga och gedigna. Dess ljudisolerade kåpor tillsammans med de utbytbara fake-läder kuddarna gör att de sitter bra över huvudet. Något som också är positivt är just att dessa kuddar känns bra från start, och inte blir obekväma under långtidsanvändning.
Med ett enkelt huvudband (båge över huvudet) så är det inga krusiduller. Passformen är enkelt anpassad för stora som små huvuden och komforten (som sagt) är bra.
Ljudbild & kompatibilitet
Sedan kommer vi till det som är huvudpjäsen med alla headset; ljudet. I detta fall så bör jag poängtera först att detta headset ligger väldigt lågt i prisklass; ca 800 kronor, vilket gör att man bör ha mer överseende med dess eventuella brister.
Och ja, det har brister i ljudbilden. Dess bas är överdriven och trots att den inte gör ljudupplevelsen outhärdlig, så kunde den tagits ner en bit. Detta trots att jag körde via Sounblasters externa premium ljudkort G5, så fortsatte basen vara överdriven. Jag hade hoppats att det var en fråga om att optimera headsetet, men det hjälpte dessvärre inte riktigt.
Om vi ser på den övriga ljudbilden så går det inte att klaga riktigt; den gör vad den bör göra. Diskant och mellanregister är förhållandevis distinkt trots basen i bakgrunden, och gör att du faktiskt kan få en bra spel- musik eller film upplevelse. Du kan för övrigt höja och sänka volymen direkt på headset kabeln vilket alltid är ett plus; samt att de även går att ha enkelt till mobil då dess 3.5 mm kontakt är gjord för detta. Det medföljer såklart en split för de som vill koppla in separata 3.5 mm ingångar i ex. ljudkort eller annan källa.
Mikrofon & användning
Razer har en utdragbar mikrofon som verkligen inte levererar på grund av ett enda skäl. Ljudet läcker nämligen lätt från lurarna till mikrofonen, vilket skapar ekoeffekt för dina vänner i TeamSpeak eller dyl. Det är synd, då ljudkvaliteten i övrigt är förhållandevis ren både över internet eller telefon. Men spelar du musik medan du pratar med vänner så är risken hög att du skapar en ofrivillig musiksession för dina vänner.
Detta problem med att ljudet läcker från lurarna till mikrofonen, är något som är extra tydligt med headset med utdragbar mikrofon (alltså från inuti headsetet), och jag skulle föredra att de istället försedde headseten med utbytbara mikrofoner och framförallt såg över konstruktionen i övrigt.
Installationsmässigt finns inte mycket att orda; då du helt enkelt bara pluggar in headsetet i ditt ljudkort, och sedan är det bara att köra. Tack och lov finns förgreningen med för de som vill utnyttja olika källor, och även användningen av dessa är enkel. De går även utmärkt att använda till konsoler som Playstation 4 och Xbox One; vilket självfallet är ett extra plus.
Headphones – Frekvens respons: 12 Hz – 28 kHz – Impedance: 32 Ω @ 1 kHz – Känslighet (@1 kHz): 118 dB – Input power: 30 mW (Max) – Drivelement: 50 mm, med Neodymium magneter – Inner ördiameter: 56 mm – Kabel längd: 1.3 m plus 2 m mic splitter adapter kabel – Cirka vikt: 322 g
Microphone – Frekvens respons: 100 Hz – 10 kHz – Signal-to-noise ratio: > 55 dB – Känslighet (@1 kHz): -38 ± 3 dB – Pick-up pattern: Unidirectional ECM boom – In-Line Control – Analog volym kontrollhjul – Mikrofon “quick mute” knapp
Audio användning – Enheter med Analog 3.5 mm audio kontakt
Cirkapris – 800 kr
Recensionsex tillhandahållet av Razer
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.