Turtle Beach Impact 700

av Carl Holmer

Tangentbords marknaden är inte en plats som är lätt att stå ut i. Företag går olika vägar för att separera sig från konkurrensen. På ena sidan har vi galna designer fyllda med blinkande lampor och extra knappar som ingen använder. På andra sidan, där vi finner Impact 700 har vi kantiga, minimalistiska och intetsägande designer och vad som faller en i smaken varierar från person till person. Turtle Beach levererar ett stilrent och gediget tangentbord, dock måste man fråga sig om det är värt den något saftiga prislappen.

Innan vi djupdyker i design och funktionalitet vill jag måla upp en bild av mina preferenser när det kommer till tangentbord. Först och främst ser jag helst en helt klassiskt
design med endast standard layout, tangentbordet ska vara helt kvadratiskt utan konstiga vinklar , extra knappar och utstickande bihang. Det som väger mest är typen av brytare samt byggkvalitén. Med detta sagt så hoppar vi in i design och utformning.

Design och Utformning

Turtle Beach har valt ett mellanting mellan flashiga gaming design och minimalism. Minimalismen finner man i tangentbordets kvadratiska form, tangentlayout och loggor. Medans det lite mer flashiga finns i typsnittet och den röda bakgrundsbelysningen. Ytan kring tangenterna har en gummibeläggning som ger en väldigt skön känsla när handen vilar mot tangentbordet. Även om det är en petitess så måste jag måste jag påpeka att jag inte är ett stort fan av typsnittet, där hade jag personligen sett något mer generiskt och klassiskt. Längs med överkanten hittar vi ett antal funktionsknappar där man bland annat kan ändra ljusstyrka på bakgrundsbelysningen, pausa och byta ljudspår samt höja och sänka systemvolym.

Funktionalitet och brytare

Utöver den funktionalitet som man förväntar sig av ett tangentbord finner man två USB portar på baksidan samt två 3,5 mm portar. Nyttan man vinner skiljer sig från person till person men personligen uppskattar jag USB hubben då min Samson C01U och webbkamera är kopplad där igenom. 3,5 mm portarna kommer väl till handa om man som jag har ett par lurar (Qpad QH-90) med kort sladd.

Brytarna under knapparna kommer från tyska Cherry i form av Cherry MX Browns. Dessa brytare har en taktil feedback när man passerar aktiveringspunkten, vilket uppskattas om man vill ha en tydlig aktiveringspunkt men inte gillar det höga klickandet från Cherrys blåa brytare. De bruna brytarna faller mig mycket mer i smaken och jag tror att de skulle passa de flesta användare om man inte har ett specifika krav på sina tangentbrytare.


Specifikation

Brytare: Cherry MX Brown Krav Windows® 10, Windows 8, Windows 7
Bakgrundsbelysning: Röd Kontakt: USB hubb 2-portar och ljudanslutning

Prisbild cirka 1500kr (I skrivande stund finns det dock att köpa för cirka 1100kr)
Recensionsexemplar tillhandahållen av Nordic Game Supply.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar