HyperX Pulsefire FPS

av Fredrik Olsson

Om man strippar ner en gaming mus till sin mest essentiella grund så är det ett par beståndsdelar som är ett måste. Bra form, bra exakthet och bra optik. I Kingston första mus någonsin, HyperX Pulsefire FPS, så är det just dessa delar som de siktar in på först och främst. Men frågan är om de når ända fram även med dessa inkluderade. Vi tar en titt!

Design, Ergonomi & Känsla

Direkt ur boxen så står det klart att Kingston verkligen siktat på att få fram det mest väsentliga kvaliteter i sin första mus. Den är sparsmakad i design och utseende, med enbart ett fåtal upplysta platser (rent ljusmässigt d.v.s.). Designen är påminnande av ett timglas, med konkav inåtgående form. Hela musen går i svart färg, där sidorna är med gummibeläggning, med undantagen av en upplyst logotyp i bakre delen, en upplyst DPI knapp och scrollhjul.

Vid användning så märks FPS-inriktningen, genom att musen är väldigt lätt i sin vikt. Med kabeln så väger den 120 g (utan kabel 95 g) vilket är väldigt lättanvänt och förmånligt för snabba FPS strider, där du behöver snabbt röra på musen, samt lyfta den från och till.

Överlag så är musen klart godkänd, även om jag finner vikten för sladdrig under användning. Dessutom så är dess storlek mer anpassad för en mer klo-styrd hantering än ett helhandsgrepp. Detta för att musens längd på 71 mm tillsammans med en bullig design gör att den inte riktigt finner sin plats perfekt i handen. Jag hade gärna sett att de gjort den längre, samt att de fört in åtminstone möjligheten att ändra vikt. Men förståeligt nog så är målet att få en bra mus till ett billigt pris det primära, och därför har de gjort som de gjort.

Musen har totalt sex knappar (inräknat DPI knapp och scrollhjulsknapp) vilket i sig är ganska barskrapat, men absolut inte dåligt. Dock så finner jag sidoknapparna för smala och för högt upp för att nås instinktivt under spelsessioner. Visserligen är detta med säkerhet en vanesak, men de kunde ha undvikit detta genom att göra sidoknapparna större.

Hårdvara & hållbarhet

Om vi då tittar på musens tekniska kvaliteter, så är det mycket som känns igen. Vi har en högsta DPI inställning på 3200, vilket räcker för de flesta. En ytterst kompetent sensor i Pixart PMW3310 (finns i Xtrfy möss, såväl som ASUS Strix Claw för att nämna några) som upplevs exakt utan jitter. Vänster- och höger musknapp är Omron baserad och klarar 20 miljoner klick, och musen har en polling rate på 1000 Hz. Den har dessutom en tvinnad muskabel på 1.8 meter, som är relativt smal och inte kommer i vägen. Allt är precis lagom för majoriteten av spelare.

Programvara

När det kommer till programvara, kan man lugnt säga att Kingston sparat in en slant i utvecklingskostnader, då det helt enkelt inte finns någon. Förvisso är detta en enkel mus i både design och utförande, men det hade varit bra med en dedikerad programvara, för att själv kunna ställa in DPI nivå eller ställa in knappar. Än en gång kommer vi tillbaka till priset (ca 600 kr), men jag anser ändå att en mjukvara borde ha skapats; detta då det finns möss för kanske 50-100 kronor mer, med både mer inställningsmöjligheter och programvara.


Specifikation

Sensor: Pixart PMW3310, Upplösning: 400/800/1600/3200 DPI, Hastighet: 130 ips, Acceleration: 30 g, Knappar: 6, Vänster / Höger knappbrytare: Omron, Bakgrundsbelysning: Enkel färg – röd, USB 2.0, Polling rate: 1000 Hz, USB data format: 16 bits/axis, Kabel typ: Tvinnad, Vikt (utan kabel): 95 g, Vikt (med kabel): 120 g, Dimensioner: Längd: 127.54 mm, Höjd: 41.91 mm, Bredd: 71.07 mm, Kabel längd: 1.8 m

Prisbild ca 600 krRecensionsexemplar tillhandahållen av HyperX/NordicGameSupply

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar