ASUS ROG Strix Go 2.4

av Maxx Löfström

ASUS har haft en blandad kompott av headset genom åren – med allt från bombastiska HDMI anslutna mackapärer till strömlinjeformade smålösningar. Denna gång är det ett trådlöst headset som letar ut sig, och för första gången så är det ”äkta” trådlöshet för Nintendo Switch, PC och Playstation 4 – men frågan är om ASUS lärt sig sin läxa.


Tack och lov så har ASUS designvrå tagit sig en extra stor funderare, och faktiskt strömlinjeformat utseendet och komforten på ett sätt vi inte sett hos ASUS headsets tidigare. Med läderimiterade öronkuddar, minimalistisk design, och en enkelhet som gaming företaget tidigare inte visat upp, så känns det lika mycket spelfokuserat som för musikälskare. Den strama presentationen toppas dessutom av en ljudbild, där (om den engageras på riktigt i programvaran ROG Armoury) basgångar pulserar skönt i öronen, och det höga omfånget fångas upp, om så för oss vanliga användare, såväl för audiofiler. Just programvaran ROG Armoury är ett bra exempel på enkel tydlig design, där aktiverandet av basförstärkning, kompressor och annat gött, faktiskt påverkar din ljudbild. Ja, du kan EQ:a efter eget behag, och med tanke på att det ändå är trådlöst, så är det ändå väldigt tydligt att ASUS verkligen haft höga ambitioner med sitt nya headset. Visst, skulle jag vilja se mellanregistret aningen mer rent – då det under vissa EQ inställningar kan kännas grötigt, men överlag så funkar det långt över förväntan även här – oavsett vilket headset du jämför med.

Det USB-C anslutna (via den trådlösa adaptern) förser inte bara headsetet med mångsidighet, utan även en överföringskvalitet som borde kunna övertyga även den mest skeptiska audiofilen. Bara det faktum att headsetet håller över 25 timmar gör att det minst sagt är imponerande. Särskilt om man tar in det faktum att headsetet enbart behöver en kvarts laddande för att få ytterligare tre timmars speltid! Ja, vi lever verkligen i en tid där trådlösheten tid efter tid ändrar var ribban ska ligga.

Tyvärr så faller samma ribba i detta fall på ett område som borde kommit längre – mikrofonen. Förstå mig rätt, du kan utan problem kommunicera med dina vänner, men programvara eller inbyggd kompressor gör sig påmind konstant på ett negativt sätt. Trots idoga försök att få bra pli, eller bara en bra ljudvolym (den var initialt extremt låg i volym), så kom den aldrig upp på samma nivå som headsetets andra starka sidor. Mikrofonens ljud är ihåligt och lågmält. Det funkar absolut, men med kompressor och noisegate som inte ändrar sig trots att jag stängt av det i ROG Armoury, så märker jag att vissa ljud (F- och T ljud exempelvis) skärs ner, eller nära nog helt bort. Dock mest i början av meningar.

Allt detta drar ner det generella intrycket – men inte för långt, då även den svagaste länken (mikrofonen) ändå funkar tillräckligt bra, för de som bara vill lira en stund med sina vänner. Men det kan behövas (i skrivande stund) justeras ordentligt så du hörs.

Men nog med negativism…

För med sin goda ljudbild, låga vikt och underbara komfort, så är det kul att se ASUS ta nya tag – nu även in det trådlösa segmentet. Det är synd att mikrofonen inte når samma nivå, men å andra sidan kommer du göra dig förstådd online, även om det kan kräva lite trixande. Sedan att enheten hittas omgående, oavsett om det är datorn eller konsolen (exempelvis Nintendo Switchen) gör att det går att njuta på många håll!

Sedan att du även har med 3.5 mm kabel, och med en enkel knapptryckning byter mellan trådlöst och kabel gör det enkelt. Dock så hade jag önskat att det fanns en dedikerad startknapp, då headsetet går ner i standbyläge, och enbart flippande mellan 3.5 mm läge och trådlöst verkar få igång den. Där hade tydligheten gärna utökats med.


Specifikation

Hörlurar

 • Connector
  USB (trådlös 2,4 GHz)
  3,5 mm (1/8 ”) kontakt Audio / mic combo

Generell information

 • Plattform
  PC
  MAC
  Mobil enhet
  PlayStation® 4
  Nintendo Switch

Hörlurar

 • Förare
  Förardiameter: 40 mm
  Drivmaterial: Neodymiummagnet
 • Impedans
  32 Ohm
 • Frekvenssvar (hörlurar)
  3,5 mm: 10 ~ 40000 Hz
  Trådlös: 20 ~ 20000 Hz
 • Brusavbrott
  AI-brusavbrott
 • Trådlös teknologi
  RF 2,4 GHz
 • Driftstid
  Lyssningstid (per avgift): Upp till 25 timmar
 • Batterityp
  Litiumpolymer

Mikrofon

 • Upphämtningsmönster
  Mikrofonbom:
  Två-riktad

  dold mikrofon:
  Omni-riktning

 • Frekvenssvar
  Mikrofonbom:
  100 ~ 8000 Hz

  Dold mikrofon:
  100 ~ 8000 Hz

 • Känslighet
  Mikrofonbom:
  Känslighet: -54 dB

Generell information

 • Kabel
  USB-C laddningskabel: 1 m;
  3,5 mm ljudkabel: 1,2 m
 • Vikt
  290 g
 • Tillbehör
  Bärväska
  Laddkabel
  Avtagbar mikrofon
  SNABBSTART
  3.5mm kabel
  USB-C till USB 2,0 (Typ-A) adapter

ASUS ROG Strix Go 2.4. Lägsta pris 1899 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-11-27.

Recensionsex tillhandahållet av ASUS.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar