Roccat Score

av Carl Holmer

Marknaden för mobila in-ear hörlurar är sannerligen inte förlåtande att ge sig in i. Alla stora tillbehörstillverkar har sin fingerar i denna kakburk och konkurrensen mellan hårt etablerade märken och hårdare än sten. Frågan är då om Roccats nya Score hörlurar kan hitta sin plats i detta myller av alternativ. Det ska vi ta reda på idag!

Designöversikt

Om vi börjar med att att en titt med vad som följer med i förpackningen har vi då givetvis hörlurarna, en förvarningsväska i tyg och gummibelagd plast, en hel uppsjö av gummikuddar av olika design och storlek och slutligen en Y-splitter kabel. Hörlurarna i sig använder sig av en rak fyrpolig 3,5 mm kontakt för anslutning med en riktigt greppvänlig sladd i plast. Sladden delar sig sedan i två där vi på vänster sida har en liten dosa med plats för mikrofon och endast en knapp för att svara på samtal och pausa och spela musik. Där blir intressant är designen av själva lurarna i sig. Då man finner vad Roccat själva kallar för memory-form kabel som krokar över öronen och håller fast sin form. I själva öronsnäckorna finner vi två stycken element, 10mm för basen och 6,8mm för mellanregistret och diskant. 

Till en början var jag rätt skeptisk kring krokdesignen och den styva kabeln då man kommer behöva pilla en del i början för att se till att lurarna passar ordentligt. Att jag har glasögon till vardags hjälper inte saken heller då både krokarna och bågarna ska samsas om platsen ovanpå mina öron. Efter lite experimentation kom jag fram till att det är bättra att låta sladden liga ovanpå bågarna då om de fick ligga mot öronen började de skava en del. Efter ett tag vände jag mig men de krävdes en del justering för att hitta komforten. 

Som tidigare nämnt följer det också med massa olika typer av gummikuddar i alla olika storlekar och till och med ett par i memoryfoam. Detta tycker jag är väldigt tacksamt då alla kan hitta ett par kuddar som passar en själv.  

Ljudkvalitet 

När det kommer till analoga headset kommer det bli svårt att beskriva ljudbilden på ett rättvist och representativt sätt då de kommer variera för alla vad man kommer använda som ljudkälla. I mina tester har jag givetvis använt min stationära dator men de inbyggda ljudkortet är kort sagt rätt kasst. Så istället har jag i huvudsak använt min LG V30 som har en Hi-Fi D/A omvandlare som kan trycka ut betydligt bättre signal än min dator. Så denna recension kommer jag beskriva ljudkvaliteten med lurarna inkopplade i min telefon. 

Ljudkvaliteten är definitivt headsetet största styrka. I mina tester har jag använt både musik från Spotify men också lokala FLAC filer med hög bitrate. Med rätt öronkuddar får man också bra isolation från omvärlden vilket ger ljudet extra djup. Det finns en tydlig separation mellan alla register som ger ljudet en bra fyllighet och instrumenten hålls isär. Ljudet är också väldigt balanserat. Då basen definitivt finns där men är inte på något sätt överväldigande. 


Specifikation

Roccat Score. Lägsta pris ca 700 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-09-25.

 

Recensionsexemplaret tillhandahållen av Roccat

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar