Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Cooler Master CK352 Mechanichal Keyboard

Cooler Master CK352 Mechanichal Keyboard

av Maxx Löfström

Det är något befriande nördigt över Cooler Masters nya lågprofilerade mekaniska CK352 tangentbord, med sina tangenter som går i svart och grått – och allt med linjära fogliga brytare som bara skriker ”Skriv på mig!”. Dags att slänga igång ett strategispel eller två och se om tangenterna håller hela vägen!


Designmässigt får CK352 mina tankar att gå tillbaka till speldatorernas ungdom – där beigea datorer stod på var mans rum. Här har de undvikit den gamla torra känslan, med att mixa upp det lite mer. Siffror och bokstäver (primärt) går i grått, medan specialtangenter som ’Return’, ’Shift’, ’Tab’ m.fl. går i svart. Detta skapar en något retroartad stil, samtidigt som det utan tvekan kan platsa på skrivbordet av en ’gamer’ av idag. Cooler Masters egna FN knapp, agerar dessutom språngbräda till att nå mediaknappar för musik, ställa in makros direkt på tangentbordet eller ändra ljusinställningar (givetvis finns det RGB belysning här) för att nämna några. Givetvis finns det programvara i form av Cooler Masters MasterPlus, men den är dessvärre lika torftig (om än högst enkel) som stilen tangentbordet visar upp.

Utrustat med mekaniska brytare (Cooler Masters egna Röda/Blå/Bruna finns att välja mellan), vilket i vårt fall var den röda linjära typen, kan jag inte annat än prisa Cooler Master för det sköna nerslaget i tangenter samt den luftiga känsla som alla brytare har. I såväl spelande som skrivande flyger fingrar smidigt över tangenter, och deras lätta motstånd och mjuka registeringar gör att man inte annat än njuter. Förvisso är tangentbordet på många sätt och vis spartanskt, precis som den nyligen testade TUF Gaming K3 från ASUS, men trots att de innehöll på många sätt och vis extremt snarlika upplägg och framförallt brytare, märks det ändå hur de små granulära detaljerna faktiskt gör skillnad. Att detta tangentbord dessutom kommer komma ut med ett listpris (det finns inte i Sverige än) på mellan $59.99-69.99 gör att man får väldigt mycket för pengarna. Visst saknar jag skarpt en USB-port på tangentbordet, då detta är något jag vant mig vid personligen – men för denna potentiella slant kan jag ändå tycka att det är fullt rimligt att den går utan en sådan.

Det finns alltså mer eller mindre allt du behöver i detta tangentbord, även om det är ett oerhört återhållsamt sådant. Men där det tappar i flexibilitet, vinner det på tydlighet och ren och skär användning. Under spelomgångar av exempelvis Before We Leave (med många kommandos), eller Psychonauts 2 är det tydligt att brytare gör allt för ett tangentbord; och då får du valet mellan tre olika i detta. Lägg därtill att dess låga profil, smala RGB strip jäms med hela tangentbordet (det är mer tillbakadraget än man tror) och välupplysta tangenter, gör att jag inte annat än kan prisa tangentbordet.

En brasklapp!

Nu hänger allting på att prisbilden följer med till Sverige – och att det inte ökar dramatiskt. Skulle CK352 istället leta sig upp till tusen kronor, då blir det plötsligt en helt annan fråga. När det kommer till tangentbord som detta, kan skillnader på kronor mer eller mindre få det att placeras i vardera läger; för dyrt och för få funktioner eller återhållsamt pris med tydlig enkel prestanda. Jag hoppas att prisbilden håller i alla fall, och att mitt slutgiltiga omdöme nedan inte behöver ses över… för detta är i nuläget i alla fall ett fantastiskt köp för de som vill få bra prestanda, skön unik stil och ett jävlar anamma!


Specifikation

Product Name CK352
Product Number CK-352-GKMR1/L1/M1 Switch Type LC Mechanical Switch (Red/Blue/Brown.
Material Sandblasted Aluminum / Plastic – Color Edition Space Gray
LED Color 16.7 Million RGB
Polling Rate 1000Hz
Response Time 1ms
Multi-media Keys Through Function Key (FN)
Cable PVC, 1.8m, USB 2.0
Dimensions (L×W×H) Standard: 455 x 143 x 36 mm
Feet Open: 455 x 143 x 45 mm
Product Weight (w/o cable) 904g
Warranty 2 years

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

CK352 ännu ej fullt lanserat i Sverige – Listpris är satt till att landa mellan $59.99-69.99.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar