Razer Cynosa Lite

av Martin "Fyghar" Johansson

Razer är ett välkänt namn när det gäller gamingtillbehör, så jag är föga förvånad över att de har släppt ett nytt tangentbord. Men att de lägger till ”Lite” till namnet indikerar ju att det är ett enklare tangentbord, så det här kan bli intressant.


Något jag har upptäckt under tiden jag har recenserat tillbehör är att det krävs inte mycket för att jag ska bli småkär när jag packar upp de olika sakerna ur sina lådor. Det känns som att jag ständigt säger att jag charmas av designen när jag ser den i lådan, och självklart så var det ju likadant även den här gången. När jag sedan kopplar in den och sätter mig för att använda den så tycker jag att den känns rätt diskret när den står där på skrivbordet, kanske lite tråkigt med tanke på andra tangentbord på marknaden men ska se om mjukvaran som installerades kan ändra på den åsikten.

Mjukvaran heter Razer Synapse och erbjuder en hel del finjusteringar när det gäller tangentbordet. Det kan vara hur LED-belysningen ska lysa, om man vill ha en särskild färg eller ett särskilt mönster. Jag tyckte det var lite småkul att jag kunde ställa in så belysningen blinkade i takt med ljud, vilket var rätt kul när jag lyssnade på musik. Dock var det bara irriterande när de fortsatte blinka om jag spelade eller kollade på någon som pratade. Men eftersom det finns flera profiler att använda sig utav så kan man ju enkelt ställa in en sorts belysning för när man spelar och en annan för när man har fest och vill ha lite extra ljus. Det var rätt enkelt att komma in och pilla lite för att lista ut vad som gör vad de första gångerna jag använde mjukvaran. Jag har sen dess skapat ett Razer-konto som helt plötsligt blev nödvändigt för att komma åt Synapse, i samma veva kommer jag inte åt Synapse, utan loggas hela tiden in och ut när jag vill försöka ändra belysningen i mitt tangentbord. Det krävdes att jag avinstallerade programmet för att få reda på att det fanns en uppdatering tillgänglig, är ni goa på riktigt eller?!

På lådan står det ”Razer gaming grade keys with a soft cushioned touch” och nog sjutton är tangenterna mjuka att trycka ner. Det krävs knappt någon ansträngning utan de åker enkelt ner på både gott och ont. När jag sitter och spelar så märker jag inte av det då mina fingrar har ett muskelminne och sätter sig precis där de ska, men det är värre när jag skriver. Fingrarna glider ganska lätt över till tangenten bredvid och det händer mig alldeles för ofta att jag trycker på fel tangent och får då snällt backa tillbaka och rätta till det. Det märks tydligt att tangentbordet passar bättre för gaming än vad det gör för skrivande.

Bekväma tangenter!

Det har dykt upp lite irritationsmoment under tiden jag har använt det här tangentbordet, men det är inte tangentbordet i sig som har irriterat mig, utan det är mest mjukvaran och att det inte är en nordisk design på layouten. Själva tangentbordet är riktigt bekvämt att använda sig utav. Jag är dock lite ovan vid att de har minskat höjden på Enter-tangenten, den är nu i samma höjd som alla andra tangenter vilket har lett till att jag har tryckt fel. Jag tycker inte att det är något fel i sig att minska storleken, utan det är som sagt bara jag som är ovan vid det. Jag tror dock inte det här är ett tangentbord för mig, jag trycker lite väl ofta fel och den känns rätt tråkig, trots alla färger den kan lysa upp med och de olika funktionerna som finns. Jag tycker inte att tangentbordet är värt prislappen, även om man får med en fancy mjukvara, för i slutändan känns det här som vilket gamingtangentbord som helst.

Specifikation

Mått: 457 x 174 x 33 mm (L x W x H)
Vikt: 904 gram.

  • Membranknappar med mjuk touch
  • 1-zone Chroma-belysning
  • USB-anslutning, spillresistent

Razer Cynosa Lite. Lägsta pris 589 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-28.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar