ASUS TUF Gaming K3

av Maxx Löfström

ASUS tangentbord TUF Gaming K3 säger sig kombinera prismedvetenhet, komfortabla brytare och framförallt en god standard för gemene gamer. Vad är det då man får i detta aluminiumförsedda tangentbord? Dags att ladda kanonerna, nu blir det röjarfest!


Med en design som för tankarna till en märklig mix mellan militarism och industrialism, får märkligt nog TUF Gaming K3 aluminiumyta att verka lite anonym – trots den till synes originella ’looken’. Likt en tegelsten ligger den orubblig på skrivbordet och ger dig valet mellan tre typer av brytare när och om du köper tangentbordet. Linjärt raka brytare som går rakt ner utan stoppmoment, taktila som ger motstånd och kräver lite mer kraft i nerslaget och slutligen klickiga som ger en tydlig ljudlig respons, och likaså i dess motstånd. Det är alltså upp till dig vilken stil och känsla du vill ha i responsen hos brytarna – och i vårt fall kom det ett med den linjära versionen.

Full RGB-belysning per tangent och mängder av RGB-mönster bjuds det på, och likaså en USB-port och ett magnetiskt handledsstöd. På många sätt och vis efter klassisk norm, varken för överdådigt eller för blygsamt… men samtidigt lite tråkigt. Men vad gör det om det är tråkigt om det faktiskt är skönt att använda? Ja, dessa linjära brytare ger ett skönt gensvar medan man pressar ner dom, och är väldigt lätt överlag att trycka, utan att det blir som att hantera luft. Den här balanseringen mellan för lätt och för hårt i nerslaget är definitivt ett av tangentbordets främsta styrkor – särskilt under spelsessioner, när denna mjukhet får ditt spelande att kännas rappt.

Tittar vi till användarvänligheten sett till makros och Armoury Crate (ASUS programvara), lämnar det en del att önska. Främst Armoury Crate uppfattas taffligt med individuella uppdateringar titt som tätt och en estetik som känns ofärdig. Tack och lov är makrohanteringen åtminstone relativt enkel, och som med de flesta tangentbord handlar det mer om vad du i slutänden får ut rent kvalitativt när du skriver/spelar, än när du sitter och leker med inställningar. Att du kan spara makros direkt på dess inbyggda minne är även det en tacksam detalj, precis som möjligheten att påverka RGB-belysningen i Armoury Crate, men det är givetvis inget vi inte sett innan hos andra tillverkare.

Egentligen finns det inte så mycket mer att säga om TUF Gaming K3; den gör vad den säger att den ska kunna göra, och är precis vad du förväntar dig. Vilket givetvis är tacksamt, för de som är ute efter ett tangentbord på runt tusenlappen, som har det mesta man behöver. Valet mellan tre typer av brytare, någorlunda unikt utseende och framförallt komfort att skriva och spela på under lång tid är definitivt något som gör det värt att titta på detta bräde… även om vissa aspekter inte är för alla.


Specifikation

Anslutningar: USB 2.0

USB -’polling rate’: 1000 Hz
OS: Windows® 10

Mått: Tangentbord 438,7 x 130,9 x 38,75 mm, Handledsstöd 438,7 x 76,95 x 10,75 mm
Innehåll: TUF Gaming K3 gaming-tangentbord x1, TUF handledstöd x1, Garantikort x1, Snabbstartguide x1

Recensionsex tillhandahållet av ASUS. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar