Razer Basilisk Essential

av Fredrik Olsson

Razer vill få oss att tro att enkelhet är en dygd med sin nya Razer Basilisk Essential. Den är tillsynes barskrapad sett till funktioner, men frågan är om det gör något…? Därför är det dags att pressa musen i högoktaniga spel, mappa knappar utav tusan, och se om den håller måttet. Nu kör vi!


Med sin optiska sensor som ”bara” når 6400 DPI, så står den ut i konkurrensen; när många möss idag går ända till 12000 eller till och med 16000 i DPI. Men ärligt talat, hur ofta använder man det som en vardaglig spelare. En annan ligger som högst spelar i 1800 DPI, så det är fortfarande lång väg kvar att gå. Med det sagt, så är denna billigare mus ändå väl tilltagen kan jag tycka för sitt listpris på $49.99; du får tillgång till en smidig och precis sensor, genom programvaran kan du lätt mappa macros, knappar och byta profiler. För att inte tala om möjligheten att variera RGB belysningen på musens upplysta Razer logga.

Ja, sett till funktioner så räcker den långt i mitt tycke. Sedan att du med denna mus har en så kallad ”sensitivity clutch”; vilket egentligen är en liten spak längst fram vid tumknapparna höjer musen från sin konkurrens på ett överraskande sätt. Denna lilla spak är nämligen ytterligare en DPI switch, som bara aktiveras när du trycker ner den. Så om du exempelvis spelar ett FPS, och springer runt i 1800 DPI (som jag), och plötsligt känner att du vill sikta in och skjuta på håll – kan då trycka in denna spak och få en betydligt lägre DPI, snabbt och enkelt. Sedan släpper du spaken och vips är du tillbaka i matchen på den högre DPI:n. Ja, det är en enkel idé som under spelandets långa timmar, faktiskt gör stor skillnad. Riktigt bra idé där må jag säga.

Sedan har vi musens yttre och design, som ärligt talat är en av de bästa formerna Razer gjort. En tämligen avlång design, med utformad sida i gummibeklädnad, ligger skönt i handen oavsett om du spelar med helhandsgrepp eller klo-grepp. Storleksmässigt så kunde musen varit aningen större, men ligger trots det ändå väldigt bra i mina större händer, medan jag samtidigt inser att dess storlek kommer gynna flera handstorlekar. Så komforten är helt enkelt hög, och tillsammans med musens goda inställningsmöjligheter och smarta design, så är det helt enkelt en fullträff.

Ibland är det de enkla mössen som står ut – särskilt när de levererar en hög kvalitet, precis som denna mus gör. För dessutom är det ett stegbaserat och skönt scrollhjul, tydlig DPI knapp på topp (som dock borde ha flyttats längre fram), skön passform och tvinnad kabel så du slipper trassel. Jag har verkligen försökt hitta områden den borde förbättra, och även om jag saknar ”on-board” lagring av profiler och högre acceleration, så går det inte att förneka att med tanke på dess låga prisbild, i kombination med alla funktioner och goda komfort….så är det en himla bra mus!


Specifikation
  • True 6,400 DPI Optical Sensor
  • Upp till 220 inches per second (IPS) / 30 G acceleration
  • Razer™ Mechanical Mouse Switches
  • Sju programmerbara Hyperesponse knappar
  • Gaming-grade taktilt scrollhjul
  • Razer Chroma™ lighting with true 16.8 million customizable color options
  • 1000 Hz Ultrapolling
  • Razer Synapse 3 stöd
  • Ungefärlig storlek: 124 mm  (Längd) X 75 mm  (Bredd) X 43 mm (Höjd)
  • Ungefärlig vikt: 95 g (Utan kabel)

Razer Basilisk Essential. Lägsta pris 49,99 dollar enligt Razer 2019-05-03. 
Produkt har ej kommit upp på prisjakt – varav pris från Razer.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar