Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Deltaco Wireless Powerbank PB-Q1000 | QI-laddare

Deltaco Wireless Powerbank PB-Q1000 | QI-laddare

av Fredrik Olsson

Vem gillar inte nytänk? Deltaco provar något nytt med sin nya trådlösa powerbank. Dags att blöta ner sugpropparna – nu är det laddningsdags som gäller!


Deltacos nya PB-Q1000 är något så fiffigt som en QI-laddare (trådlös laddning) och powerbank i ett. Med 5000 mAh kan den utan problem få även den mest energitörstande mobilen att bli mättad och glad, och kan därför ladda upp en mobil upp till två gånger på en laddning. Själva powerbanken i sig laddas via micro-usb och tar cirka tre och en halv timmar att få fulladdad, men därefter är det bara att smacka på den på valfri supporterad mobil. Dessutom är den utrustad med säkerhetsfunktioner som förhindrar någon form av elektronisk skada (kortslutning), eller för den delen värmeproblem – den är inte bara en ”dum” mackapär utan på riktigt något mer utvecklat.

Utseendemässigt och designmässigt är det en avrundad och slät historia som utan problem känns bra i handen, även om den får din mobil att bukta ut ganska rejält. Men med en LED indikator på framsidan som visar laddningsstatus, är det en smidig liten lösning man kommer åt ändå.

Hur är det då i praktiken?

När det kommer till användandet är det på det stora hela alldeles godkänt. Powerbanken får mycket riktigt din mobil att laddas upp genom att bara trycka fast den på dess baksida (oavsett om du kör med eller utan supporterat skal), men dessvärre är den tämligen petig med placering. Du behöver placera den precis centralt över baksidan, så tänk på att beroende på din mobils design, kan den komma att ligga över ex. kamera eller fingeravtryckssensor. Dock är detta smällar man får ta och med tanke på att man laddar ändå lite då och då, bör det inte vara något större huvudbry.

Vad är då haken frågar ni er? Först och främst är det väl att sugpropparna håller sig på plats olika beroende på vilket underlag det placeras mot. Med det menar jag exempelvis att sugpropparna håller sig sämre på plats med plast eller hårdplast skal, medan mer metalliska ytor (tänk direkt på er mobil) bättre. Beroende på hur ni använder er mobil kan det vara värt att ta en extra funderare innan ni plockar upp denna powerbank.

Sedan har vi själva storleken av er mobil + powerbanken som tillsammans skapar en rätt så tjock sådan, där du som användare kan komma att behöva större byxfickor, om tanken är att ploppa på denna ”on-the-go”. Visst är det i sig ett mindre hinder, men ändå värt att tänka på.

The full monty”

När vi nu kommer till sammanfattningen går det inte förneka storheten i att bara sätta fast en powerbank på baksidan av din mobil och få trådlös laddning. Sen att själva designen av powerbanken är slät, mjuk och rundad i sig själv gör att den aldrig blir jobbig att bära med sig – även om det kan bli otympligt de stunder som den sitter fast på mobilen och du ska ta samtal. Men med det sagt är det ändå en enkel lösning, som nog inte kunde ha gjorts på bättre sätt. Sedan att du kan hitta denna trådlösa powerbank för runt 180 kronor, ja det hjälper givetvis till.


Specifikation

• Kortslutningskydd.
• 1x USB-A port (10W).
• Laddningstid: 3.5 timmar.
• Li-ion polymer batteri 5000 mAh.
• Trådlös Qi-certifierad powerbank.
• Fäster på din enhet för total laddningsfrihet.
• LED lampor visar laddningstatus (25%, 50%, 75%, 100%).
• Integrerat skydd mot överladdning, överström och total urladdning.

Deltaco Wireless Powerbank PB-Q1000. Lägsta pris 179 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-10-22.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar