Hem RecensionerTillbehörsrecensionerKringutrustning (annat) Razer Keyboard Customization Starter Kit / PBT + Phantom Keycaps

Razer Keyboard Customization Starter Kit / PBT + Phantom Keycaps

av Maxx Löfström

Att skänka sitt tangentbord en egen stil – som på riktigt motsvarar din personlighet har varit något som märkts av i den mängd olika tangentbord som finns på marknaden. Men nu kommer Razer med ett gäng olika keycaps och tillbehör till deras tangentbord, redo att transformera ditt tråkiga gamla tangentbord, till en förlängning av din redan knasiga personlighet. Detta är därför en resa in i tangenternas hela land, ett land där du bestämmer färg och form!


I detta startkit som skickats till oss, kan mängder med olika keycaps (tangenter) testas, alla med en egen stil och känsla. Anpassningsbarhet är ändå kreativitetens moder, därför kan det vara bra att reda upp lite i detta träsk som är keycaps; något som kan ses även här, skulle ni själva vara än mer nyfikna.

Till att börja med, finns det tre handledsstöd att införskaffa för de som vill hitta ett som matchar just deras tangentbord; ”Wrist rest” för mini tangentbord (som ex. Razer Huntsman Mini), TKL tangentbord (som ex. Razer Huntsman TE ) eller fullängds tangentbord (som ex. Razer Blackwidow V3, Razer Blackwidow) – alla tre med mjuk yta av imiterad läder, och minnesskum på insidan. Samtliga tre kommer med en gummibeklädd undersida som gör att de inte glider bort, även om magnetisk sammankoppling till tangentbord saknas. De är härligt mjuka, och fungerar riktigt bra vid långtidsanvändning – och framförallt går det att hitta för just det tangentbord ni har.


Sedan kommer vi till en stor mängd keycaps – där dessa är alternativen i startkitet (och som finns tillgängliga på Razer ’customization’-sida:

PBT keycap + Coiled cable upgrade kit”, kommer i fyra färger; rosa, grönt, vitt och mer klassiskt svart. Medföljer gör även en kabel med USB-C kontakt, som lätt kan kopplas till ditt tangentbord (kolla dock stödet för specifikt detta). Själva tangenterna kan fungera över egentligen alla tidigare Razer tangentbord, men inte kabeln, då alla inte har avtagbara sådana. På det stora hela förser dessa PBT tangenter en aningen mer texturerad och sträv yta, perfekt för de som gillar mer motstånd och fingertoppskänsla (pun.intended) när de skriver och/eller spelar.

På det stora hela påverkar dessa tangenter inte så mycket mer än en liten skillnad i klickljud, och självklart en visuell förändring. Just de rosa och gröna är abstrakt annorlunda, men som kommer fungera för de flesta som vill ha en betydligt mer färgstark prägel i vardagen… i alla fall sett till sitt tangentbord.

Razer Phantom Keycap upgrade kit”, står istället ut extra mer då de förser tangenterna med nedre delar i transparens – och kommer i svart eller vitt. På detta sätt ger de en betydligt mer unik stil på tangentbord, och framförallt ljussättning för de som använder RGB belysning. Även dessa får ett aningen ändrat klickljud, och är även de utrustade med en aning mer skrovlig yta, som skapar än mer känsla under snabba spelsessioner eller skrivstunder. Förvisso är detta något som snabbt vänjs in, och därmed tappar sin flärd – men å andra sidan, ju fortare du vant dig, desto mer vill du inte ändra tillbaka.

För dessa är det framförallt deras unika profil som ger de mervärde. Förser man hela tangentbordet med dessa, så kommer du onekligen få ett säreget sådant, som inte bara känns aningen annorlunda, utan framförallt kommer stå ut vid din arbetsstation/speldator.


Där har ni samtliga paket egentligen, som inte bara kan skänka en mer unik aspekt till era redan kära tangentbord, men som också ger entusiasterna glädje, i den alltjämt ökande grad av anpassningsbarhet som vi ser idag. Samtliga paket kommer dessutom med en ’keycap remover’, med vilka ni snabbt och ledigt byter ut tangenter och sätter tillbaka de. Dock finns de bara idag i engelskt utförande så det kan vara värt att avvakta tills nordiska utgåvor finns. Nu behöver man förvisso inte byta Å,Ä och Ö, men självklart vill man ha det unisont, så avvakta gärna om ni kan. Däremot om ni vet med er att ni bara ska ändra vissa tangenter (WASD eller numpad siffrorna exempelvis) så är det en rekommendation – i alla fall för er som vill skapa en mer egenartad stil på ert tangentbord.

Men som med allt här i livet, är inget perfekt – och i detta fall är det priset som kan bli en stoppkloss. Uppgraderingspaketen som har både PBT keycaps + Coiled cable går på hela $49.99 styck. Tar ni bara själva PBT keycaps (utan coiled cable) kostar de istället $29.99 – vilket är en rejäl slant för något högst utseendemässigt. De än mer unika tangenterna i Razer Phantom Keycap upgrade kit, går istället på $34.99, vilket även det är en slant. Även om dessa, i sina mer transparenta former gör upplevelsen betydligt mer unik i ton – än de mer ”vanliga” uppgraderingspaketen.

Smakar det så kostar det brukar man säga, och det stämmer in på dessa paket. De är i sig i handfast hårdplast som verkligen har getts en originell prägel – men de är oerhört nischade samtidigt, och egentligen enbart riktat mot riktiga entusiaster och moddare. För oss andra blir de mest en rolig nymodighet som kommer och går… och som egentligen inte investeras i. För de som det däremot matchas emot, ni kommer med all säkerhet bli väldigt nöjda!


Specifikation

Recensionsex tillhandahållet av Razer. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Priset varierar beroende på kit:

PBT keycap + Coiled cable upgrade kit – Classic Black, Quartz Pink, Razer Green, Mercury White – US$49.99

Razer Phantom Keycap upgrade kit – Black, White – $34.99

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar