Razer Blackwidow (2019)

av Fredrik Olsson

När ett nytt tangentbord kommer ut med samma namn som tidigare i modellserien (Blackwidow) så kan man lätt bli konfunderad. Vad är nytt? Är det samma modell fast med en specifik förändring? Eller är det bara en aningen ändrad design? Ja, vad som faktiskt skiljer sig kan vara svårt att se – men frågan är bara, är det värt att köpa om du sitter på ett äldre i samma modellserie, och i allmänhet så klart också…


Jag går rakt på rödbetan! Tanken med 2019 års nyutgåva av Blackwidow är att helt enkelt ge användare ett tangentbord som tar över Blackwidow X Chromas plats. D.v.s. att möjliggöra ett billigare tangentbord, som trots en mindre slant ändå innehåller RGB belysning, on-board minne med stöd för upp till fem profiler, Razers gröna mekaniska brytare och kompatibilitet med programvaran Razer Synapse. Allt för ett mer överkomligt pris, i konkurrens med sina föregångare.

Och visst är det ett bra tangentbord; det har bra motstånd och accentuering i tangenterna, du får den eminenta programvaran Synapse som är lätthanterlig för både makros, profilhantering och RGB styrning. Dessutom så går det inte att klaga på tangentbordets utseende, som är stilrent och känns väldigt gediget; något som förvisso varit sant för merparten av tangentbord som vi recenserat.

Så på det stora hela så går det inte att förneka att tangentbordet hyser god kvalitet och kommer kännas bra under långa spelsessioner (dock behöver man vara en person som gillar de gröna brytarnas ’klickighet’ – då detta inte kommer med möjlighet att välja brytartyp). I skrivande stund så finns bara tangentbordet att boka hos en återförsäljare i Sverige, så utbudet är litet och priset är högre än det amerikanska listpriset – så det kan vara smart att ha lite is i magen och vänta, så borde priset närma sig sitt listpris ($120/ ca 1140 kr).

Dess största hinder just nu, är att det går att få tag på Blackwidow Chroma V2 för samma pris som detta nya Blackwidow tangentbord på prisjakt (ca 1400 kr), och då får du makroknappar, handledsstöd och möjlighet att välja mellan olika brytare. Men som sagt, ha lite is i magen, och låt fler återförsäljare ta sig an detta tangentbord, så kommer priset säkerligen justeras ytterligare.


Specifikation
 • Razer™ Green Mechanical Switches designed for gaming
 • 80 million keystroke lifespan
 • Razer Chroma™ customizable backlighting with 16.8 million color options
 • Hybrid On-Board Memory and Cloud Storage – up to 5 profiles
 • Razer Synapse 3 enabled
 • Cable routing options
 • N-key roll-over with built-in anti-ghosting
 • Fully programmable keys with on-the-fly macro recording
 • Gaming mode option
 • 1000 Hz Ultrapolling
 • Instant Trigger Technology

Razer Blackwidow. Lägsta pris cirka 1399  kronor enligt Prisjakt.nu. 2019-04-25.
Recensionsex tillhandahållet av Razer.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar