Xtrfy K3 RGB

av Fredrik Olsson

Enkelhet och prismedvetenhet är två mål som Xtrfy satt upp med sin nya hybrid tangentbord; som kör med membran-mekaniska (?) brytare. Är det ett marknadsföringstrick eller finns det en gyllene genväg som Xtrfy faktiskt hittat här?


Direkt ur förpackningen så är det svårt att märka någon skillnad från den tidigare versionen (K2-RGB) förutom att denna väger mindre. Utseendemässigt så är det självklart i en stöpt klassisk formfaktor, med ett fokus på allt-i-ett tänk. Med det menar jag att du får alla möjligheter att ändra RGB belysning direkt från tangentbordet, och har dessutom mediaknappar på F-tangenterna. Allt är enkelt visualiserat och greppbart utan någon manual; och allt i en utformning som kommer passa de flesta spelare där ute.

När det kommer till själva brytarna så är de verkligen en vattendelare. En sak är säker att de är sköna att använda under kontorsarbete; då dess mer mjuka accentuering gör att användning är en fröjd. Men det kommer till priset av känsla, då de inte känns lika precisa i nerslaget, och aningen sladdriga. Så är du en van användare av mekaniska tangentbord så kan detta bli en aspekt som tar emot; men som blir snabbt tydlig (om man tycker om) vid användning under en kortare stund.

I övrigt så är det 19-key rollover till skillnad från det föregående tangentbordets oändliga antal nertryckningar. Å andra sidan; hur ofta kommer du på dig själv med att behöva trycka ner mer än 19 tangenter samtidigt?

Under spelsessioner så fungerar den därför bra, även om känslan än en gång gör sig påmind då dess membran vibbar känns av. Men rent tekniskt så är det ändå ett solitt tangentbord som lär klara av alla former av användningsområden, med en mjuk och lätt accentuering lär appellera till skrivbordsarbete och mer ”vanligt” arbete än att behöva vara ett dedikerat gaming-tangentbord.

RGB och pris

Återhållsamt som det är, så reflekteras det även i dess RGB belysning (pun intended). Trots att detta är ett hybrid tangentbord, med en mer sofistikerad RGB belysning så är ändå den mer dämpad än i andra mekaniska tangentbord. Ljuset som kommer runt tangenterna är bra, men alla tecken på tangenterna i fråga känns svagare och inte lika distinkta. En aspekt som med säkerhet har att göra med membran teknologin i kombination med priset…

Och på tal om priset, så är det här vi kommer till en av de största styrkorna med tangentbordet. För bara åttahundra kronor så får du ändå väldigt mycket för pengarna. RGB belysning, mem-mekaniska brytare och inbyggda volym och mediaknappar. För när det kommer till kritan, så får du i relation till priset ändå väldigt mycket för pengarna. Inte nog med att du får brytare som funkar för alla typer av ändamål, men även en schysst formfaktor och förhållandevis bra RGB belysning. Lägg därtill en tvinnad lång kabel i ett distinkt utseende, och du få en bra helhet.


Specifikation

Illumination: RGB LED belysning, Keys: Standard 105, Anti-Ghosting: 19-key rollover, Key switches: Mem-chanical, Special keys/shortcuts: Illumination settings, Media controls, Anslutning: USB, Vikt:  1,1 kg, Storlek: 137 x 444 x 43 mm, Kabel: 1.8 m, tvinnad

Xtrfy K3 RGB. Lägsta pris 799 kronor enligt Prisjakt.nu 2017-12-23

Recensionsex tillhandahållet av Xtrfy

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar