L33T Gaming E-Sport

av Fredrik Olsson

L33t tidigare kända som El33t har inte bara ändrat namn, de har även tagit en funderare på hur deras stolar ska vara och kännas. Från att förut siktat mer mot ett budget segment så är det tydligt att de siktar högre. Men når de hela vägen?

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

När det kommer till montering så har L33t gjort rätt från start. Skruvarna satt redan från start på de platser de ska skruvas fast på, och denna gång var det busenkelt och framförallt tydligt med den tillhörande manualen. Det gick faktiskt väldigt smidigt att montera själv till och med, och även om det i sig inte är en faktor som per automatik innebär att man springer iväg och köper stolen, så är det ändå ett tecken på att tillverkaren är seriös. Till och med kuddarna var klara på ryggsitsen, så de behövdes varken spännas fast eller tryckas fast, som med många andra stolar. Det kändes helt enkelt professionellt men samtidigt lättförståeligt från start.

Komfort & Ergonomi

Vad gäller komfort, så har de även här höjt ribban. Särskilt sittdynan har blivit bättre än föregångaren El33t Elite v2, med en större yta, särskilt på djupet.  Lägg därtill en skön stoppning i sittdynan, och en stram men samtidigt angenäm rygg med tillhörande ryggkuddar, och du får en bra helhetsupplevelse. Skulle man peka ut något som faktiskt inte är lika bra, eller snarare ovant, så är det huvudkudden. Det känns som att kontrasten mellan att sitta skönt och ergonomiskt är det som kommer emellan.

Huvudkudden är nämligen avsevärt längre i höjd, och platt rakt över. Det gör att du per automatik sitter betydligt mer rakryggad, men om du som mig, ibland vill halvslappa, så kan det kännas konstigt och obekvämt. Men med det sagt, så bör det poängteras att stolen (enligt L33t) är riktad mot e-sport, och ett betydligt mer aktivt användande. Så på den punkten så är det både förståeligt och bra att de valt designen som de gjort. Den har även en bra höjd i själva stolen såväl som i armstöden.

Och på tal om armstöden, här kommer det nämligen med så kallade 4D armstöd; något som i praktiken innebär att de kan skjutas framåt, bakåt och åt sidorna (förutom att man självklart även kan höja och sänka de) så att du verkligen kan hitta en position som passar dig.

På det stora hela så får man en stol som kommer i fyra utseenden där egentligen en smal linje i varierade färger (i kontrast mot stolens övriga svarta konstläder) är det som skiljer de åt. På detta sätt så håller sig stolen inte bara stilren, men behåller ändå en egen personlighet. Särskilt med tanke på att den även har en perforerad yta på rygg- och sits.

Min upplevelse och tankar

När det kommer till kritan så har de här skapat en stol, som är bekväm, men samtidigt främjar rakryggat spelande. Dess tjocka stålkonstruktion bäddar för hållbarhet och med tjock PU läder (konstläder) så sitter du inte bara bekvämt, utan även väldigt stadigt.

När jag satte mig med stolen för att montera så kan jag väl erkänna att jag hade måttligt höga förväntningar. Deras förra stol var klart funktionsduglig, men stod inte ut på något sätt. Denna stol känns genomtänkt från start – montering till användning – och med ett pris på cirka 2500-2600 kronor knappast den dyraste gamingstolen på marknaden. Men för den slanten så får du sannerligen mycket kvalitet och lite krångel.


Specifikation

Maxvikt: 150 kg, Justerbara armstöd (4D), 180 graders sluttning av rygg. Svart PU läder med val av färgdetalj – finns i vitt, blått, grönt och rött.
Storlek: Max. säteshöjd: 51 cm (+9cm sätestjocklek), Minimum säteshöjd: 39cm (+9cm sätestjocklek), Sätes storlek: 53cm bredd, 54cm djup, Total Max. Stol höjd: 140cm, Min.Max Stolhöjd: 131cm.

Cirkapris (detta fall Mediamarkt) – 2500 kr
Recensionsex tillhandahållet av L33t/AuroraGroup

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar