Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHandkontroll/Styrdon Razer Kishi för iPhone | Mobil handkontrollslösning

Razer Kishi för iPhone | Mobil handkontrollslösning

av Fredrik Olsson

Greppa mobilen, ladda tummarna och ta dig ut på iOS härliga spelvidder! Det är i alla fall vad Razer vill att du ska göra med sin iPhone variant av Kishi – en mobil handkontroll som sätts fast på din iPhone. En stund i Apple Arcade tillsammans med nära nog Nintendo Switch känsla i knappar… kan det vara något?


Montering & Manual

Sett till installation, är det klart som korvspad: tryck ut två knappar på baksidan av Kishi, dra sedan isär själva kontrollen och placera din telefon däremellan (i lightning-kontakten). Därefter är det mer eller mindre bara att sätta igång med spelande. Sett till tillvägagångssätt har alltså Razer fått till det bra, det är lättförståeligt och framförallt enkelt att föra samman kontrollenheten med din iPhone. På den punkten går det inte att klaga. Likaså hittas den utan problem i din iPhone utan några som helst konstigheter.

Komfort & Ergonomi

För vad som beskrivs som en ”universell mobilkontroll” sätts ribban direkt sett till ambitionsnivå. På den här nivån ska ändå denna handkontroll/mobilkontroll ändå kännas minst lika bra eller åtminstone i närheten av hur en Nintendo Switch känns. De två analoga spakarna har verkligen den rätta känslan och likaså D-paden som känns taktil, om än något plastig. Sett till övriga knappar upplevs de aningen dämpade, särskilt X, Y, A och B knapparna – men inte på ett jobbigt sätt utan snarare tvärtom. Det finns en skönt (om än litet) motstånd som får det att kännas solitt – mer likt en Xbox handkontroll. Trigger-knapparna på ovansidan är däremot mer plastiga och har inte alls samma bestämda känsla över sig, men de duger alldeles utmärkt.

Sett till den överliggande komforten är det som att en Xbox handkontroll parat sig med en Nintendo Switch. Rundade kanter, bra grepp över knappar och skönt taktila spakar gör att upplevelsen i spel känns gedigen. Under längre spelsessioner går det alldeles utmärkt dessutom, särskilt då själva kontrollen i sig inte väger värst mycket (163 gram), vilket resulterar i ett mer tillbakalutat spelande – nära nog bättre än Nintendo Switch till och med.

Upplevelse, funktioner & Spelstöd

Hur är det då att spela med denna på en iPhone? Jo, först och främst använder man sig av Razer Kishis app, vilket gör att du kan se vilka spel som finns installerade. Om din telefons batteri börjar ta slut kan man lätt plugga in en lightning-kabel i själva mobilkontrollen, och därigenom ladda upp mobilen.

Sedan sett till spelandet, är det en väldigt smidig och framförallt laggfri historia här. I och med att du kopplar direkt in din mobil i mobilkontrollen måste du inte luta dig mot trådlös kontakt eller Bluetooth, utan kan istället få betydligt bättre spelkänsla då lagg mer eller mindre undviks på detta sätt. Visst känns hela mobilkontrollen lite ”lös”, på det sättet att det aldrig riktigt sitter benhårt mellan de två utdragbara sidor som utgör dess sidor – utan snarare är lite vacklande. I alla fall om man tar i lite. Med det sagt blir det aldrig ett problem då egentligen inget spel kräver mer användning än vad som görs på knappar och tumspakar som finns. Sett till spelstöd verkar det mesta gå att styra utan problem – så länge det kommer in i Razer Kishi appen.

Ska vilken spelare som helst skaffa den här mobilkontrollen då? Både ja och nej! Det som ligger till fördel för Kishi för iPhone är att den är lätt att använda och att du kan spela egentligen det mesta av de mer avancerade spelen på plattformen. Nackdelen är däremot att priset på runt tusenlappen inte riktigt lämpar sig för specifikt iPhone – dels för att utbudet av tunga spel känns sparsmakat, men även att Xbox Game Streaming inte fungerar här. Visst finns Apple Arcade, men du behöver få de där spelen att samlas i Razer Kishis app, vilket inte alltid går. Jag hade därför gärna sett att Xbox Game Pass och i förlängning Game Streaming funnits så att man kunde spelat det på sin iPhone – då det inte gör det, tappar just iPhone versionen ett par viktiga poäng. Sett som kontroller i sig är den alldeles utmärkt; ligger bra i handen och kommer utan tvekan kunna serva dig länge och väl. Synd då att priset och spelutbudet inte var bättre.


Specifikation
ANSLUTNING Lightning
LADDNING Ingen laddning krävs
BATTERILÄNGD Ingen
KLICKBAR TUMSTICKA Ja
THUMBSTICK SENSITIVTY JUSTERING Ingen
MULTIFUNKTIONSKNAPPAR 3
   
   
TELEFONDIMENSIONER SOM STÖDS
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
  • iPhone X, XR, XS, XS Max
  • iPhone 6+, 6s +, 7+, 8+
STORLEKAR
  • Längd x Bredd x Höjd (kollapsad)
  • 3,71 ”x 5,28” x 1,47 ”
  • 94,3 mm x 134,1 mm x 37,3 mm
VIKT 0,36 pund / 163 g
MOBIL APP Ja

Razer Kishi för iPhone. Lägsta pris 1090 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-10-30.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar