Hem RecensionerTillbehörsrecensionerSmarta hem hombli Smart Bulb ST64 CCT Filament (E27) Amber

hombli Smart Bulb ST64 CCT Filament (E27) Amber

av Fredrik Olsson

Retrostil och Smart Home på samma gång?! Det är vad hombli har i sin långt namngivna Smart bulb; ST64 CCT Filament (E27) Amber. Är den lika bra som dess namn är långt? Vi tänder upp vardagen lite extra och ser om det lyser upp allt eller om skuggorna fortfarande är framträdande. 


Denna bärnstensglödande lampa är till för hemmen som vill kombinera modernism och retro ’feeling’. Dess ljus har gått ifrån allt som är RGB och istället riktat in sig på de varmt gulaktiga ljusa tonerna eller det kallt vita ljuset. Precis som med de flesta andra Smart Home-prylar där ute är allt installerat i en mobilapp (homblis föredömliga sådana) och kan justeras, schemaläggas eller stängas av direkt i appen – oavsett var du befinner dig.

Installationsmässigt är det ”som vanligt” med hombli och deras eminenta mobilapp. Allt hittas smidigt och snabbt, och blir aldrig något hinder. Sedan att appen är lättanvänd och överskådlig hjälper till ytterligare för våra totala helhetstryck. Bra där hombli!

På ett estetiskt plan är detta en lampa som kan få de flesta rum att piffas till – även om jag personligen skulle föreslå att ni placerar den i vardagsrum, kök eller sovrum. Om det så är nattmackor eller nattliga lässtunder så kommer denna göra jobbet, och samtidigt se härligt retroartad ut.

På 300 lumen blir det ett klart sken, men aldrig överväldigande starkt. Självklart kan man variera i värmen rent färgmässigt mellan 1 800K till 6 500K och gör därför att man har förvånansvärt bra bredd sett till ljus, trots att den egentligen bara visar upp vitt och gult sken. Likt många andra hombli produkter kan den även kontrolleras via Google Assistant, Siri eller Alexa och är således lättanvänd.

Det är alltså på det stora hela en vacker liten glödlampa som verkligen skänker en specifik stil till hemmet som jag uppskattar mycket. Men skönhet kan ibland kosta, och bara en sådan här lampa ligger på runt 250 kronor, vilket givetvis är en slant för vad som i slutänden ”bara” är en glödlampa. Men för de som verkligen vill piffa till sitt hem och skapa en personlig prägel, då kan jag inte annat än att rekommendera denna.

Visst är det tråkigt på ett litet sätt att den inte finns mer färgomfång, men då tappar den lite av sin poäng. Att den har ett säreget utseende är varför den i min bok faktiskt är värd sitt pris. Sen att den även ger en mer retromässig flärd till hemmet, det hjälper givetvis till det med.

 


Specifikation
  • E27 / A / 5,5W / 300 Lumen
  • Dimbart vitt ljus
  • Välj mellan varmt och kallt vitt ljus (1800K – 6500K)
  • Röststyrning via Google Assistant, Alexa och Siri

Recensionsex tillhandahållet av hombli. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Denna produkt finns på ett flertal e-stores, men ännu ej (i skrivande stund) på Pricerunner/Prisjakt.
Kan hittas exempelvis på Proshop för 248 kronor.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar