LIFX Colour GU10

av Fredrik Olsson

Att fånga en känsla eller atmosfär i sitt hem är inte alltid lätt, men med nya LIFX Colour GU10 bjuds det på små lampor med en otrolig mängd färger. Detta är LIFX Colour GU10 – en potentiell sänglampa för de mer estetiskt lagda…


Numera stoltserar LIFX med hela 550 miljarder färger (tänk toner, för en lampa som denna kan bara visa en färg i taget) och behövs inte heller kopplas mot någon brygga eller hub. Allt är direktkopplat via LIFX appen, där du enkelt sätter schemalagda start- och stopptider, eller för den delen väljer exakt vilken färg du vill ha just nu. Att lampan intuitivt även kan nås av röstkommandon, såsom Google Assistant, Alexa eller Cortana är även de goda möjligheter för den som snabbt vill nå en viss känsla i hemmet.

Den lilla LED lampan har en ljusstyrka på 400 lumen, vilket förvisso är mindre än många andra SmartHome lampor, men mer än väl acceptabelt om du vill skapa en viss känsla, eller för den delen snabbt nå kvällsljus, morgonljus eller vanligt vitt ljus. Ja, självklart kommer den med mängder med färger, men givetvis går den minst lika bra att ha som bords- eller sänglampa, för de som vill få ett tydligt vitt eller beiget ljus, allt i en ljusstyrka efter egen smak. Med andra ord har den något för alla. Färgtemperaturen når nämligen ända upp till 9000K, vilket innebär att dess styrka lätt kan göra även den mest mörka miljön upplyst.

Lampan kommuniceras enkelt via direktkoppling mot ditt Wi-fi och installationen är fläckfri. In med lampan, starta appen och koppla den mot ditt Wi-fi och sedan är det klart! Tacksamt enkelt och något som även kan vara till din fördel skulle du t.ex ställa in att lampor alltid stängs av när du lämnar hemmet. För i det fallet, skulle det vara som så att du är en nitisk person som stänger av allt när du lämnar hemmet – då kan du fortfarande vara nöjd med att veta att även eventuellt glömda lampor släcks.

Vad kostar då kalaset, och är det värt det för gemene man?

Colour GU10 är ingen billig lampa, utan den kostar över 500 kronor för en enda, vilket ställer frågan; är det värt att skaffa? Allt beror på din hemmamiljö och vad du vill få ut av det. För streamers som vill piffa till vardagen, eller egentligen mer estetiskt lagda personer, är detta definitivt en bra lösning. Just denna lampa använder som högst 6 watt vid full ljusstyrka, vilket i sig är väldigt lågt (med tanke på vad den kan göra), så är du ute efter just att skapa mer färgskalor i hemmet då är denna något för dig. För de flesta andra går det givetvis minst lika bra med en vanlig LED lampa – men då även dessa i ärlighetens namn är relativt dyra numera, är det ändå inte så farligt med denna i mitt tycke. Den är energisnål, och bekväm att hantera – plus att den mer eller mindre kan kommenderas! Är den något för alla… nej, men för er som vill lyfta er gråa vardag, då är det en rekommendation.


Specifikation
Ljusstyrka 400 lumen
Wattage Användning
6 watt vid full ljusstyrka
Wattage på standby <1W
Spänningsområde
AC 100-240V 50/60 Hz
Färgtemperatur 2500K till 9000K.
Strålvinkel 60 grader
Ljusreglering
Dämpning av programvara 1% – 100%
LED-livslängd 22,8 år
Wi-Fi-routerkrav
802.11b, g, n-kompatibla standarder
säkerhet WPA, WPA2
Produktmått LxBxH 50 x 50 x 73 mm
Vikt per enhet 96 g
Förpackade mått LxBxH 51 x 51 x 93 mm
Förpackad vikt 126 g

Recensionsex tillhandahållet av LIFX. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar