ADX Firestorm H06

av Fredrik Olsson

ADX tar med detta headset och siktar in på ett billigare segment på gaming-tillbehörssidan. Men kan ett sjuhundra kronors headset leverera lika bra upplevelse som många av de mer etablerade tillverkarna? Vi slänger på oss headsetet och påbörjar att testa på alla möjliga sätt tänkbara.

Känsla & Design

Ser man till utseendet så går det inte undvika att det ser enkelt men snyggt ut. Med ett enkelt huvudband i konstläder och öronkåpor i svart plast, med ett mönstrat yttre jäms med sidorna så känner jag att det lär passa de flesta spelare. De få orangea inslag (signifikativ för ADX produkter) som finns är diskreta och fint implementerade. Själva konstruktionen känns tämligen hållbar även om den känns plastig på sina ställen.

Öronkuddarna är gjorda i konstläder, och den har en tvinnad kabel med 3.5 mm kontakt (samt split-kabel); inget speciellt att anmärka där, men det gör sitt jobb rent stilistiskt.

Ergonomi

Efter att haft på sig dessa under längre perioder så står det klart att deras djup kan bli ett problem. För min del så var det korta djupet ett hinder då det snabbt blev tydligt att innerväggarna trycktes mot mina öron. Förvisso kan detta vara högst individuellt då vi alla är skapade olika, så därför rekommenderar jag å det grövsta att ni bör testa dessa innan ett eventuellt köp.

För under längre spelsessioner så var det tydligt då öronen och huvudet blev ömt. Verkligen tråkigt och kan vara något som stjälper användare från att köpa headsetet.  Tankarna finns liksom där, med öronkuddar i konstplast, som är mjuka mot huvudet, och som lyckas hålla de flesta öronstorlekar inom sig.

Ljudbild & kompatibilitet

För sjuhundra kronor så finns många väldigt kompetenta motståndare (ex. QPAD QH-90 eller Kingston HyperX Cloud) så därför blir det extra viktigt att ljudet levererar. Något som det överlag gör i detta stereoheadset.

Bastoner är aningen släpande men helt funktionabla, mellanregister likaså och diskant är poppigt och tydligt. Det är i sin helhet aningen instängt i ton i sin grundinställning, men kan ökas bra förutsatt att du har en bra ljudlösning (ljudkort eller Pre-Amp). Utan dedikerat ljudkort så skulle vi nog rekommendera att se åt Kingstons håll istället. Men om du uppskattar det mer unika utseendet och accepterar att ljudbilden som bäst är acceptabel i sin helhet, så kan det säkerligen vara ett alternativ.

Mikrofon

Roligt nog så imponerade mikrofonen bra; förvisso är den aningen burkig, men överlag så ger den ett rent och bra ljud. Lägg därtill att den har en volymkontroll direkt på kabeln, där du kan stänga av mikrofonen så får du ett bra headset till både dator som mobilen.

Interface, Användning & installation

När vi kommer till inställningsmöjligheter, så är det än en gång en fråga om programvara/hårdvara i övrigt. Har du ett bra ljudkort kan du optimera ljudbilden avsevärt, och med en equaliser tillgänglig så finns det mer omfång att hitta. Om du däremot kör direkt via moderkortets ljudkort, så skulle jag nog rekommendera att kolla andra alternativ. Däremot så bör det nämnas att det fungerade riktigt bra med mobiler och där skötte sig än en gång mikrofonen sig väl.

Som med de flesta 3.5 mm stereoheadset, så medföljer inte någon programvara på något sätt. Utan det står till användaren att använda programvara lokalt på datorn för att försöka få ut mer av headsetet. Något som med detta headset nästan är tvungen med tanke på hur blasé ljudbilden är i sitt grundutförande.


Specifikation

Vadderat huvudband, Mjuka öronkuddar med lädervaddering, Flexible och avtagbar mikrofonarm, 3.5 mm ljudkabel + Y-splitter,
Tekniska specifikationer:
Frekvensrespons: 20 Hz-20 kHz, Högtalarkänslighet: 100 dB (+/- 3 dB), 40 mm membran: kardioid (riktad), Storlek: 4 mm, Frekvensåtergivning: 100 Hz–20 kHz

Cirkapris – 700 kr
Recensionsex tillhandahållet av Elgiganten/ADX

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar