L33T Gaming Energy Gamingstol

av Emil Levin

Det finns två saker som är otroligt viktiga för mig eftersom jag mina dagar i merpart består av motion och skrivande – dessa två saker är bra skor och en bekväm stol. Kan L33T Gaming hjälpa mig med det sistnämnda? Låt oss se efter!


Jag är en, låt oss kalla det, “rullare”. Mina stolar rullar ständigt fram och tillbaka på den ytterst lilla yta mitt hem erbjuder. Detta innebär förstås också att jag måste kunna navigera med mitt sittdon. Energy är förvånansvärt enkel att manövrera. Det må låta lite lustigt, men jag har suttit i min beskärda del av kassa stolar och vet hur irriterad i alla fall jag kan bli om jag måste hasa mig fram, eller vrida min rygg ur led när jag ska snurra runt. Här är finns inte ens en förnimmelse till att irritera mig. Att det dessutom sker ytterst diskret, utan gnissel eller knorr, är endast en enorm bonus.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Om vi pratar om irritation så upplevde jag det endast en gång och det var under monteringen. Närmare bestämt av en del av en “skärm” som ska täcka för skruvar och metallen som håller ihop hela bygget. Detta var dock inget jag kan skylla på stolen för, utan det faller antagligen mer på bristen av mig som en händig människa. Lyckligtvis följde en finfin ritning med som, väldigt pedagogiskt, beskrev monteringsprocessen i ett par enkla steg. Det hela påminde om Ikeas medföljande ritningar som jag personligen tycker får oförtjänt mycket spott och spe. Tilläggas bör att jag inte har monterat ihop en kontors- eller gamingstol på ungefär 15 år. Trots det handikappet så fick jag ihop stolen på ca en halvtimme, även om jag fick göra en del som jag satt fel vid första försöket. Vad jag inte rekommenderar är att titta på något intressant på TV samtidigt som ni gör detta, för fokuset bör, trots den tydliga ritningen, ligga på monteringen. Gör det inte svårare än vad det behöver vara.

L33t Gaming skryter lite blygt på förpackningen och sin hemsida om att Energy innehåller en av de bästa av gaspatroner som finns på marknaden, gällande stolar. Nu är inte jag expert på gaspatroner. Vad jag däremot vet är att en bra gaspatron inte kan bedömas på kort tid. De behöver testas genom tid och användande för att man ska kunna ge en rättvis bild om det verkligen är det bästa marknaden har att erbjuda. Tidigare stolar jag haft, av liknande klass som L33T själva, har inte hållit i längden, vilket har inneburit en otrevlig överraskning när jag satt mig aningen hårdare än vad jag kanske menat. Än så länge känns dock Energy som ett gediget bygge som är stabilt att sätta sig i och bli sittande i flera timmar framöver.

Något som förvånar mig en aning är att det faktiskt är en jäkla bekväm stol, samtidigt som den erbjuder min ländrygg ett bra stöd, oavsett om jag lutar mig bakåt eller sitter rakryggad. Det är en sparsamt, men alldeles lagom, ergonomisk stol, som är skön att koppla av i efter en lång dag, eller kunna jobba i timmar i ända. Att täcka båda dessa behov är inget annat än imponerande. Det enda negativa är att jag mer än gärna hade haft en inbyggd nackkudde, då det känns som ett otrevligt mellanrum mellan nacke och stöd när jag verkligen lutar mig bakåt. Detta tror jag kan lösas utan större problem genom att jag köper till en nackkudde eller liknande. Kanske är bristen på en sån bra i det långa loppet då stolen lättare kan anpassas till användarens behov och personliga preferens.

På tal om preferenser så kan armstöden, som i sig är en aning hårda men otroligt stabila, väldigt enkelt höjas eller sänkas till en passande höjd. Detsamma gäller självklart höjden på stolen i sig, som med den klassiska spaken på undersidan, kan höjas och sänkas utan ett endaste problem, detta med hjälp av den redan omnämnda gaspatronen förstås.

På högersidan sitter även en spak, som kan påminna om hur man lutar ett bilsäte bakåt, vars funktion är just det – att luta sätet bakåt. Det kan först kännas som att man tar i lite hårt när man drar i den, som med många liknande ting. Med lite handstyrka lär man sig snart hur mycket man behöver ta i. Det är inte så att spaken sitter överdrivet hårt, man måste bara vänja sig. Inget konstigt med det.

Märks det att vi gillar lilla färgton? Inte det inte…

Hur är det med komforten då? Kort och gott är den fantastisk. Följsam och bekväm är bara två ord man kan beskriva Energy med. Visst är den inte det mjukaste stolen som tillverkats. Är det en twist om jag då säger att jag är otroligt glad över att Energy inte är just det – alltför mjuk. Det skulle snart lämna spår i sittdynan av min egen kropps sittdynor, jag skulle snabbt få ont i ryggen och stolens estetik skulle falla samman en aning. Det tror jag inte kommer ske med denna. Att stolen har ett simpelt men elegant mönster och en någorlunda ergonomisk form gör att den lätt smälter in i de flesta av hem eller kontor. Den kan nästan beskrivas som en praktisk inredningsdetalj, tack vare dess diskreta och mörka stil.

Om L33T Gaming även har skor så kan de räkna med mig som kund i framtiden, för jäklar så bekväma skor de skulle tillverka. Energy Shoes – kan ni tänka er?


Specifikation
  • Andningsbart säte / ryggstöd PU-läder
  • 2,5 ”tystgående hjul
  • Klass 4 gasflaska
  • Handgjord metallram
  • Lutnings- och lutningsfunktion
  • 5-stjärnigt nylonhjulbas
  • Upp- / nedjusterbara armstöd
  • Sitt i kallskum – för extra komfort
  • Coola carbon-dekorationer
  • Professionellt inbyggt bältesstöd

L33T Gaming Energy Gamingstol. Lägsta pris 2190 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-12.

Recensionsex tillhandahållet av L33T Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar