Xtrfy M3 Heaton Edition

av Fredrik Olsson

När en av e-sport Sveriges största stjärnor, står på både förpackning och modellen, så sätter det förväntningarna ganska högt. Så när jag väl sätter mig med denna mus, så går jag så klart in för att verkligen se hur bra musen presterar i FPS spel, men även rent generellt. Men om den lyckas skjuta mitt i prick. Det återstår att se.

Första intryck

När jag väl öppnar upp förpackningen, så möts jag av en relativt anspråkslös mus. Den går i svart, med en gul rand jäms med fronten och sidan (som även lyser upp när den är inpluggad). Så även Heaton och Xtrfys ”signatur” som lyser upp gult av musens inbyggda LED lampa. Det hela ger ett återhållsamt med stilrent intryck som kommer passa de flesta användare, oavsett om man är Heaton fantast eller inte.

Musen i sig har en design som påminner om de mer ambidextriösa mössen, men som ändå är mer formad för högerhänta. Det låter lite paradoxalt när jag skriver det, men så upplevs den något avlånga musen.

Den har totalt fem knappar; de två vanliga, vänster och höger knappen. En knapp under scrollhjulet och två sidoknappar på vänster sida. Även här alltså ett egentligen minimalistiskt tänk, vilket verkligen adderar till att det känns som en väldigt genomtänkt design.

Musen är också förhållandevis bra oavsett hur du spelar; om det så är med ”klo” grepp, eller det mer vanliga helhandsgreppet. Det funkar lika bra oavsett hur du spelar.

Ergonomi & känsla

Musen har en mer glatt gummiartad yta, som jag personligen fann ganska sladdrig. Jag trodde vid första anblick att detta skulle vara ett plus, men fann som sagt att det snarare var tvärtom. Men en sak som är säker är att musens längd passar bra för de flesta handtyper; även om man har stora händer som jag. Dess passform är avlång med en mer rundad design på musens högra sida.

Under användning så bör det nämnas att musens undersida består av teflon paddade delar, vilket inte bara gör att den glider fram utav tusan; men att ”glidet” är beständigt p.g.a. teflonets uthållighet. En riktigt bra detalj som jag gärna ser blir standard för många andra möss, då det inte bara gör att användningen blir smidig, men också att det håller länge.

Användning & hållbarhet

På de vanliga vänster och höger knapparna, så är musen utrustad med Omron brytare, som ser till att långtidsanvändningen inte är några problem. Och på sidoknapparna så har de istället tagit Kailh brytare.

Med sensorn (Pixart 3310) så ges man möjlighet att ändra upp till 4000 DPI, och har en polling rate, som du kan ändra mellan 125, 500 och 1000 Hz. Lägg därtill en responstid på 1 ms, och du har en väldigt skarp mus som funkar väldigt bra i mer precisionsbaserade spel; följaktligen FPS. Dess lätta vikt (104 g) gör att den verkligen flyger över musmattan.

Något som är specifikt för denna mus, är att ingen mjukvara är nödvändig. Både polling rate och DPI kan ändras på musens undersida, och är således väldigt mobil. Detta är så klart på både gott och ont. Det som är bra, är att du kan egentligen alltid ha med dig musen, och aldrig behöva anpassa den för varje dator du sätter dig med. Men å andra sidan, så finns det inget finlir, med inställningar, då detta är allt man får tillgång till.


Specifikation

Datormus –  Sensor: Pixart 3310 optical gaming sensor Funktioner: 5 knappar – justerbar uppdateringfrekvens – Broderad 2m lång kabel – Upplösning: (400/800/1600/3200/4000) DPI. Max Acceleration: 30G USB report rate: 125, 500, 1000 Hz, Respons tid: 1 ms, Gul LED belysning Kontakt: Usb Krav: Win XP (32-Bit) / Win Vista (32-Bit) / Win Vista (64-Bit) / Windows 7 (32-Bit) / Windows 7 (64-Bit) / Windows 8 (32 Bit) / Windows 8 (64 Bit) / Windows 10.

Prisbild ca 800 kr. Recensionsexemplar tillhandahållen av Xtrfy / Trigono

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar