Logitech G335

av Danny Larsen

Hösten 2020 kollade vi vad Logitech G733 hade att erbjuda. Nu får vi bekanta oss med med den trådade lillebrodern G335. Dags att lyssna och känna på G335 för att se om den har en ljudbild att trollbinda oss med.


När man plockar ur headsetet ur dess förpackning ser man att G335 har exakt samma design som G733, vilket inte är en dålig sak. Utseendet är stilrent och har en luftig design, vilket stämmer bra då headsetet endast väger 240 gram. Färgen som vårt headset kom i var en matt svart med kåporna i glansigare svart.

På tal om färgen på headsetet så kommer man att kunna välja mellan tre färger: svart-, vit- och mintfärgad. Bygelbanden kommer i två olika färger på över- och undersidan. Om man vill variera lite kan man lätt plocka lös bygelbandet och vända på det. Det finns även åtta olika bygelband man kan köpa till headsetet om man så vill. Det svarta headsetet passar in i vilken setup man än har (förutsatt att du inte har ett helvitt rum) och sitter diskret på headsetets hållare. Headsetet går även att justera i höjd, vilket kan vara bra om man har ett lite större huvud.

Att använda headsetet är en riktigt skön historia. Med sin låga vikt på redan nämnda 240 gram ligger det lätt på huvudet. Samt i kombination med dess mjuka öronkuddar i tyg och bygelbandet är det som att ha ett moln trätt runt huvudet. Problemet med dessa tygöronkuddar är att läckaget kan bli ett problem. 

G733 är ett trådlöst headset, medan G335 är ett trådat headset. Med den väldigt generösa kabeln på ca 185 cm (vilket är snäppet längre än mig, dock mer flexibel), har man inga problem med att koppla in den på valfri plattform. Man får även med en Y-splitter om man använder en dator med separata ingångar för ljud i hörlurar och dess mikrofon.

Vad du får i lådan (headsethållaren ingår ej).

De funktioner som headsetet har är väldigt enkla och få. På den vänstra kåpans baksida finns volymreglaget, samt att om du lyfter upp mikrofonen till stående läge har du stängt av den. Väldigt enkelt och behövs inte mer för det här headsetet, vill man ha fler funktioner bör man kolla in storebror.

Men man kan inte hålla på och prata om ett headset utan att till slut komma in på dess ljudbild. Här skiner headsetet med en riktigt bra balans mellan bas, mellanregister och diskant. När jag har lyssnat på musik i syfte för att utröna hur välljudande det kan vara, har jag märkt att jag har lättare att urskilja de olika delarna i musiken (där andra headset bara grötar ihop ljudbilden). I spel blir det också bättre och man kan avnjuta skottsalvor, musiken och fiender som dör brutalt i fantastiskt ljud. Dock hade jag önskat att basen hade haft lite mer ’umf’ i sig för när de mer explosiva delarna kommer i film eller spel. Misstolka ej att basen nu är dålig som den är, det är den inte, jag hade gärna fått lite mer.

Men ett headsets ljud i hörlurarna är bara hälften av ekvationen och den andra halvan är dess mikrofon. Även fast jag hörs klart och tydligt när jag pratade i vår Discord, märkte jag i mina egna inspelningar att mikrofonen har ett väldigt starkt brus som ligger där konstant. Det märktes inte av direkt i Discord, men det är för att alla olika plattformar har sina egna inbyggda filter för att rensa upp ljudbilden för dem som sitter där och pratar. Men allt detta beror också på hur du har ditt headset inkopplat i din dator. Först kopplade jag bara in dem i fronten på datorn och gjorde mina test och de är dem som du precis läst. Men om man ha ett internt eller externt dedikerat ljudkort kommer du att få ur det bästa på dess mikrofon. Direkt efter att jag hade kopplat in headsetet i vår Creative Sound Blaster G6, var bruset i mikrofonen som bortblåst. Men har man inget dedikerat ljudkort kommer man kunna göra sig förstådd utan problem, då som jag skrev innan, att program vanligtvis har egna inbyggda ljudfiler.

Men vad mer kan jag säga om G335 än att det är ett riktigt bra headset, det är lätt på huvudet och väldigt bekvämt för långa spelsessioner? Det har ett riktigt bra ljud i lurarna och det är en av de viktigaste enligt min åsikt i ett headset. Visst var ljudet i mikrofonen inte det bästa jag har hört, men jag har hört värre och med alla chattprograms egna inbyggda ljudfiler kommer det ej märkas så mycket, det är bara om du ska spela in dig själv som du kommer märka av det. Har man ett dedikerat ljudkort kommer det att höja ljudbilden på mikrofonen och göra att headsetet höjs märkbart. Sist men inte minst är det ett väldigt bra pris för vad man få i lådan! 


Specifikation

FYSISKA SPECIFIKATIONER

 • Längd: 189 mm
 • Bredd: 180 mm
 • Djup: 79 mm
 • Vikt: 240 g (inklusive sladd)

KRAV

 • 3,5 mm-ljudkontakt

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Hörlurar:
 • Högtalarelement: 40 mm
 • Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz
 • Impedans: 36 ohms känslighet: 87,5 dB SPL/mW
Mikrofonarm:
 • Mikrofonupptagningsmönster: Kardioid (riktad)
 • Frekvensåtergivning: 100 Hz–10 KHz

INNEHÅLL

 • G335, sladdanslutet spelheadset
 • PC-förgrenare för separata ingångar för mikrofon och hörlurar (Y-splitter)
 • Bruksanvisning

PLATTFORMSKOMPATIBILITET

 • PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch och mobila enheter med en 3,5 mm-ljudkontakt

Recensionsex tillhandahållet av Logitech. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar