Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Logitech G733 Wireless RGB Gaming headset

Logitech G733 Wireless RGB Gaming headset

av Fredrik Olsson

Gaming är synonymt med levlande, lekfulla berättelser, konkurrensdriftiga e-sportsspelare och PC-byggande entusiaster. Med andra ord, en kultur där många förs samman under ett och samma tak – med en gemensam nämnare… att ha kul! Därför är det intressant att se vad Logitech gör, när de släpper sitt nya trådlösa gamingheadset G733, som på pappret lockar samtliga delar ur gamingkulturen. Frågan är bara om det når en, alla – eller ingen?


Spelare av idag höjer konstant sin standard, och så gör även tillverkarna. Det handlar om att matcha kvaliteten med hypen – det är då det blir extra intressant att kolla in Logitechs headset G733. Det första som slår en är att detta är första gången på länge som Logitech ändrar sin design och form på ett headset, och jag måste säga att jag är mäkta imponerad. Det mjölkvita headsetet har två smala RGB strips på dess framsida och öronkuddarna samt huvudband går i en gråfärg, sprinklat med färgstrimmor (nåja, åtminstone i huvudbandet). Mjuka linjer och lätt vikt gör att det från start står ut, när dess totala vikt (278 g) placeras över mitt lilla huvud. Ja, det upplevs luftigt, och framförallt oerhört komfortabelt när där det omringar öronen. Det visar sig från start vara alldeles utmärkt under väldigt långa spelsessioner, eller pratstunder över exempelvis Discord.

Det är verkligen en angenäm upplevelse som kan hittas här, och som bibehålls konstant. Sedan att även headsetets utseende är väldigt läckert, ja, det hjälper givetvis till riktigt bra det med! Att det sedan även har lättillgängliga knappar och reglage för ljudvolym och mikrofon direkt på headsetet hjälper till. Även om jag gärna sett att man även fått tillgång till en chatmix (för att reglera mellan spelljud och röstchattljud) – särskilt då headsetet ändå kostar runt 1500-1600 kronor i Sverige. Men okej, kanske valideras priset någon annanstans… som dess ljud?

Listen very careful, I shall say this only once!

Det jag var orolig för var hur bra (eller dålig) ljudbilden skulle vara, då Logitech ändå träffade så rätt med Logitech Pro X tidigare… men tack och lov kan jag slappna av då det snarare är ännu mer klockrent. Visst, rent ljudmässigt är det mycket som känns igen från Pro X, men med sin lättare vikt, snyggare design och minst lika bra ljud, kan jag inte annat än häpna över G733. Sett till ljudbild, är dess digitala ljud rent, utkristalliserat och framförallt välbalanserat. Någon lagg märks inte av, och allt från basgång till höga diskantljud lyckas på riktigt stå ut för sig själva utan att på något sätt kännas separat från ljudkällan. Med andra ord, i exempelvis en Doom Eternal match, hör du verkligen de där skotten och gurglande monstren som finns runtomkring dig – men utan att det blir grötigt, utan tydligt, fläskigt och precis på en bra nivå för att basen ska lyfta ljudbilden, utan att det för den delen blir för påträngande. Helt enkelt toppen över hela brädet.

Om vi istället rör oss till G733:ans mikrofon, går det även där påpeka flera starka sidor. Ljudet är från start lätt att urskilja, även om det där typiska, tunna mikrofonljudet självklart finns där. Dock har du tillgång till Blue Vo!ce, vilket kan dra ner på eventuellt brus och ”boosta” upp både klarhet och bas i din röst. Förvisso är de olika förinställda nivåerna i Logitechs inte för alla; det som funkar för dig, kanske inte känns bra för en annan. På detta sätt ges du åtminstone valet att påverka din röst, om det så är med högpassfilter, brusreducering, kompressor eller ett par andra funktioner. Det finns där för dig som vill hitta din röst… så att säga. Det duger alltså alldeles utmärkt, även jag gärna sett att Logitech här utvecklat mikrofonen ännu mer. Nog tusan måste väl uppköpet av mikrofontillverkaren Blue snart leda till bättre mikrofoner?! Än en gång det är över förväntan, men det är givetvis långt ifrån en podcastmikrofon… även om Blue Vo!ce hjälper till viss del.

Inte alltid värt att stirra sig blind på priset…

Som headset är det dyrt, men som trådlöst gamingheadset är det betydligt mer humant. För runt 1500-1600 kronor, får du ändå väldigt mycket kvalitet för pengarna, och jag skulle vilja säga att enkelheten i att bara plugga in och köra (tänk lyssna) hjälps extra mycket av Logitechs kapabla programvara G HUB. Sedan att gamingheadsetet även skryter med att ha runt 20-30 timmars batteritid (vilket stämde med råge), samt att det laddas enkelt med USB-C kabel, ja, det gör att mitt gubbsinne lyser upp ännu mer. Precis som att G733s ljusa och färgglada utseende vittnar om en lekfull och kvalitativ utveckling för trådlösa gamingheadset, finner jag mig själv svischandes mellan Spotifylåt efter Spotifylåt, njutandes inte bara över dess lätta vikt, utan även dess fenomenala ljud. Ibland kan något verkligen spika flera mål samtidigt…för nog tusan kommer G733s funka över hela vida gamingkulturen! Tack och lov för det…

Ps! Det går även alldeles utmärkt på Playstation 4, men där kan du inte utnyttja RGB belysning, DTS surround eller Blue Vo!ce.


Specifikation
KRAV
 • USB 2.0-port (typ-A-port)
 • PC med Windows® 7 eller senare, macOS X 10.12 eller senare, eller PlayStation® 4-spelkonsol
 • (Tillval) Internetåtkomst för Logitech G HUB-programvara
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Hörlurar:
 • Vikt: 278 g
 • Högtalarelement: PRO-G 40 mm
 • Frekvensåtergivning: 20 Hz-20 kHz
 • Impedans: 39 Ω (passiv), 5 000 Ω (aktiv)
 • Känslighet: 87,5 dB SPL/mW
Mikrofonarm:
 • Mikrofonupptagningsmönster: Kardioid (riktad)
 • Storlek: 6 mm
 • Frekvensåtergivning: 100 Hz–10 KHz
 • Trådlös aktionsradie: Upp till 20 meter
 • Anslutningstyp: Trådlös LIGHTSPEED via USB
Batteritiden (laddningsbart)
 • Ingen belysning: 29 timmar
 • Standardbelysning: 20 timmar
INNEHÅLL
 • G733 LIGHTSPEED – trådlöst RGB-spelheadset
 • Vändbar mjuk bygel (bifogad)
 • Avtagbar mikrofon
 • Trådlös LIGHTSPEED-mottagare (USB-A)
 • USB-C- till USB-A-laddningssladd

Logitech G733 Wireless RGB Gaming Headset. Lägsta pris 1588 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-09-21.

 

i samarbete med PriceRunner

 

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar