Razer Kraken X USB

av Joel Svahn

Som glasögonbärare har jag kommit fram till att de flesta headset uppfanns av en sadistisk människa med perfekt syn. Efter långa spelsessioner känns det ibland som att man måste gräva ut metallbitarna från skallbenet för att de tryckts in så hårt. Nu kommer Razer och säger att de har en lösning, och inte vilken som helst, utan en med 7.1.


När jag hör ordet Razer så tänker jag LED, flerfärgad LED. Tyvärr kommer inte detta headset med Razer Chroma, så du får helt enkelt börja gilla grön eller köpa någon av de andra Kraken varianterna. Annars liknar det Razers andra designer (möjligen lite mer ovala hörselkåpor) med en svart matt färg och loggan på båda hörselkåporna.

När det kommer till ljud är allt som det ska vara, möjligtvis lite för basigt för min smak, men det ger en klar skärpa mellan din kompis som antyder att din mamma är en lama och potentiella explosioner. Det här med 7.1 är dock inte jättemycket att skriva hem om. Med den separata mjukvaran som du laddar ned från Razers hemsida så aktiverar du 7.1 och byter till en ny ljudkälla. Ljudet blir genast fylligare och det märks att det är i detta läge lurarna är tänkta att användas. Problemet ligger snarare i att jag inte märker så jättestor skillnad i lokaliseringen av ljud mellan stereo-läget och 7.1. Visst finns den där, men det är mer en antydan än ett regelrätt byte av positionering. Lite tråkigt för den som köper dessa lurar för just 7.1 funktionen.

Kraken X har två roliga funktioner på höger hörselkåpa – en mute-knapp till micken och ett hjul där du kan höja och sänka volymen. Jag är oftast inget fan av separat volymkontroll på headset då det bara blir ytterligare ett sätt till att sänka/höja volymen. Men Kraken X kringgår detta dilemma genom att volymkontrollen på kåpan också styr volymen på datorn. Ett stort plus i min bok. Det finns också en mick på samma sida som inte är jättedålig, men inte riktigt bra heller då den tar upp en hel del brus och tar bort allt vad övertoner och bas heter.

Lurarna sitter på bra och väger knappt något alls känns det som, med sina 275 gram är de verkligen lättviktare. Och nu till det som ni alla väntat på, är dessa lurar det vi glasögonormar har väntat på? Både ja och nej. Den lätta vikten hjälper, och de så kallade ”hidden indented eyewear ridges” tar verkligen bort en stor del av trycket… framifrån. Jag kan inte vara ensam om att ha rätt så långa bågar på mina glajer, och trots påstått HIER runt hela kåpan klämmer de till på baksidan av örat. Mycket mindre än vanliga lurar, men fortfarande ett tryck som blir jobbigt efter längre spelsessioner.

Det som i slutändan gör att dessa lurar ger ett ganska gott intryck är det låga priset för ett rätt så komplett headset. Ett bra ljud, lätt vikt, okej mick och flashig design för strax under 700 kr är något du kan vara rätt så nöjd med om dessa lurar hamnar i din kundvagn efter skatteåterbäringen.


Specifikation

HÖRLURSDRIVELEMENTDIAMETER: 40 mm
HÖRLURAR FREKVENSOMFÅNG: 20 – 20.000 Hz
IMPEDANS FÖR HÖRLURAR: 32Ω
KÄNSLIGHET (@ 1 KHZ): 106 db
ANSLUTNINGAR: USB Digital
HUVUDBAND MATERIAL: Pannband plast, PU-läder och skumdyna
HÖRLURAR ÖRONKUDDE MATERIAL: PU-läder
MIKROFON LJUDMÖNSTER: Unidirectionel
MIKROFONFREKVENSOMFÅNG: 100 – 10.000 Hz
MIKROFONKÄNSLIGHET: -42 ± 3 dB (@ 1 KHz)
MIKROFONSIGNAL TILL BRUSFÖRHÅLLANDE: 50 dB eller mer
MIKROFONTYP: Flexibel mikrofon
VOLYMKONTROLL: Upp / Ner-knappar (på Headset-kontroll)
MIKROFONKONTROLL: mute switch
VIRTUELLT 7.1-SURROUNDLJUD: På / av-knapp i nedladdningsbar mjukvara
VIKT: 275 g

Razer Kraken X USB. Lägsta pris 599 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-04-02.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar