SteelSeries Sensei Ten

av Carl Holmer

Att återinföra en gammal trotjänare verkar ju ligga i tiden. Logitech gjorde det med sin MX518 och nu är det SteelSeries tur att damma av och uppgradera en gammal design. Häng med så tar vi en titt på ”nya” SteelSeries Sensei Ten!

Fysisk överblick

Om vi börjar med en snabb fysisk översikt har vi en helt ambidextriös design med två tumknappar på vardera sida av musen. Scrollhjul i topp tillsammans en DPI knapp och så klart vänster och höger musklick. Både sidorna och övre del av musen är täckt med en gummibeläggning för extra grepp och även sladden är täckt av gummi. Inte att glömma så har både SteelSeries loggan samt scrollhjulet full RGB belysning.

Passformen känns bekant inte bara från gamla Sensei, men också andra SteelSeries möss i allmänhet. Formgivningen kan beskrivas som ”baktung”, dock inte i någon form a negativ bemärkelse. Helt enkelt smal i framkant och vid inbuktningen där ens fingrar vilar och sedan bredare bakåt för ge god yta för handloven att vila på.

Personliga tankar

Jag personligen uppskattar alltid en mer minimalistisk design med ren fokus på prestanda utan överflödiga attiraljer, och man kan lugnt säga att det är just det vi hittar här. Till exempel, en trend som SteelSeries hoppat över är att få till en så lätt mus som möjligt, med allt från millimetertunna väggar till perforerat skal. Med en vikt på 92g utan sladden inräknat är Sensei Ten knappast någon form av tungviktare, och vissa, inkluderat mig själv uppskattar nog lite mer vikt i sina möss oavsett.

En liten detalj som jag uppskattar är möjligheten att ställa in rätt DPI utan att installera någon mjukvara vid sidan om. Inte för att det på något sätt finns något stort fel på SteelSeries Engine, som är komplett med tillgång till alla inställningar man skulle kunna önska sig. Varje DPI inställning markeras med en till fem blinkningar av dioden vid DPI knappen. Så man kan snabbt referera till manualen och klicka sig fram till önskad DPI inställning.

Spårningen i den nya så kallade TrueMove Pro sensorn är helt klart klockren. Musen hade inga problem att spåra ytan på min Zowie GTF-X musmatta och alla rörelse kändes exakt översatta från hand till skärm. Det finns endast två negativa punkter jag har att peka ut. Dels är sladden endast gummitäckt och inte broderad, en i mus i denna prisklass är det något jag kan tycka är rimligt att förvänta sig. Slutligen är skrollhjulet aningen litet i min smak. Det sticker inte ut så mycket från skalet vilket gör att man måste scrolla mer jämfört med andra möss.


Specifikation
Sensor TrueMove Pro L x B x H 126 mm x 63 mm x 21 mm
Sensor Typ Optisk Vikt 92 g
CPI 50-18 000  Kabellängd 2 m 
IPS 450    
Acceleration 50 G    
Uppdateringsfrekvens 1000 Hz    
Antal Knappar 8    

SteelSeries Sensei Ten. Lägsta pris 899 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-10-09.

Recensionsex tillhandahållet av SteelSeries.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar