Roccat Kone Pure SE

av Carl Holmer

En mus som presenteras med slagorden ”Högpresterande spelmus med fiendekrossande spårningsprestanda” har mycket att leva upp till. Speciellt när den i denna recension kommer ställas rakt emot min nya trotjänare Zowie EC2-A. Har Roccat lyckats plocka fram en sann konkurrent till jättarna där ut? Häng med så tar vi ett djupdyk!

Designöversikt

Det första som slår en när man packar upp denna är mus är storleken. Med en ynka vikt på 88 gram och ett mått på 115 x 70 x 35 mm (L x B x H) känns hela paket sannerligen slimmat. Materialet som täcker ovansidan av musen är en matt hårdplast som känns högkvalitativ. På vänster sida finner vi en inbuktning där tummen kommer vila tillsammans med två sidoknappar. I överkant hittar vi givetvis två musknappar, scrollhjul och två knappar för DPI justering. På undersidan har vi två breda hyperglides på fram respektive baksida. USB sladden är täckt i något gummiaktigt plast. Slutligen har vi en Roccat logga på framsidan som givetvis är i RGB utförande och går att ställa in efter smak i den tillkommande mjukvaran Roccat Swarm.

 

Känsla i spel

Jag har många gånger skrivit i mina recensioner av möss att jag inte har speciellt stora händer. Detta är förvisso sant men med denna musen i handen känns det som att mina händer precis vuxit några handstorlekar. Detta gör att i spel att jag direkt använder mig av ett klo-grepp där jag till stor del bara använder fingerspetsarna för att greppa musen. Detta ger en fördel i sig där man kan sikta oerhört precist genom att dra musen fram och tillbaka under handloven utan att behöva flytta hela handen och i längden armen. Dock har jag märkt att de blir en påfrestande för fingrarna att behöva knipa runt musen efter långa matcher.

Känslan i knapparna på musen ska Roccat ha en stor eloge för. Är så van vid de rätt mosiga knapparna på min Zowie EC2-A att jag fick en smärre chock över hur bra känsla det är i knapparna. Riktigt tydligt klick på alla knappar och även scrollhjulet känns riktigt välbyggt. En annan detalj jag märkt är att denna mus glider tystare över musmattan än min Zowie, nästan som att den har lägre friktion mot underlaget.

När det kommer till spårningen i sensor finns det heller inget att klaga om. Med rätt inställning satta kunde jag direkt hoppa in och skjuta fiender i huvudet i CS:GO som att jag nästan inte bytt mus. Den följer allt från sakta svepande rörelse till plötsliga och snabba flicks med AWPn.

Mjukvara

Ni som läst mina tidigare musrecensioner vet att jag inte är speciellt stort fan av mjukvara till mina tillbehör och föredrar mer av en plug and play finess. Det går så klart att bara plugga in musen och köra förutsatt att man kan gissa sig till rätt DPI inställningar, men vill man skräddarsy inställningarna mer än så får man hoppa in Roccat Swarm.

Alla tänkbara inställningar finns här. Justering av DPI stegen, färg på Roccat loggan, uppdateringsfrekvens och lite till. Skulle man vilja kan man ställa in allt rätt och sedan avinstallera mjukvaran då allt sparas i musen. 


Specifikation

Roccat Kone Pure. Lägsta pris 279 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-09-28.

Recensionskod tillhandahållen av Roccat

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar